Uutiset

Hambo-voittaja vaihtoi tallia

Voitokas ikäluokkamenestyjä Stonecapes Picasso hakee vauhtia uusista maisemista.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Räjähtävästä nopeudestaan tunnettu Stonecapes Picasso on kärsinyt hankosidevammoista. 7-vuotiaan oriin tuorein startti on kesäkuulta.

Tämän kauden kolmesta kisastaan kaksi voittanut ja koko uransa 31:sta startistaan peräti 12 nimiinsä vienyt vuoden 2016 Hambo-sankari Stonecapes Picasso on muuttanut Laura Väänäsen treeniin Mikkelin Suojalammelle. Ori valmentautui aiemmin Jukka-Pekka Hukkasella.

 

”Stonecapes Picassolla on ollut hankkarivaivaa. Olen ratsastanut oriilla kuntoutusmielessä, ja lähinnä kävelyä on vasta menty. Äsken tosin juoksutin oria narun päässä, kun vein sen laitumelle, ja puhtaasti se askelsi. Nähtävästi parempaan päin ollaan matkalla”, kommentoi neljää hevosta treenaava Laura Väänänen.

 

Starttaaminen ei kuitenkaan ole vielä ajankohtaista.

 

”Hevosta lääkittiin Tildrenillä, ja siinähän on tosi pitkä varoaika. Jo sen puitteissa siis kestää. Lisäksi kun on vain kävelytetty, niin kyllä siinä aika monta vetoa saa vielä laskea, ennen kuin viivalle päästään.”

 

”Jos nyt pitäisi sanoa, niin ori ei kilpaile tänä vuonna, mutta toisaalta nämä kokeneet hevoset saattavat tulla kuntoon yllättävänkin nopeasti.”

 

Väänäsellä on kokemusta haastavista tapauksista.

 

”Joo, vähän olen sellaisen viimeisen oljenkorren maineessa. Joillakin hevosilla on onnistuttu, joillakin ei. Bacardi Razzilla paineltiin vielä kaikkien terveysmurheiden jälkeen Hankasalmen rataennätys”, hymyilee Väänänen.

 

Valmentaja kehuu Stonecapes Picassoa poikkeukselliseksi yksilöksi.

 

”On siinä huippuhevosen leima. Aluksi oli Jukka-Pekan (Hukkanen) kanssa diili, että ori käy tässä vain pyörähtämässä, mutta sitten hän sanoi, että pidä sinä hevonen siellä. Melkein itkin onnesta.”

 

”Kun laitoin oriille satulan ensimmäisen kerran, se peruutti kymmenen metriä, mutta oivalsi sitten mistä on kyse ja lähti painamaan eteenpäin. Usein nämä huippuhevoset ovat myös äärimmäisen älykkäitä. Aivan kuten Korven Pekka sanoi Mascate Matchistä, ne tekevät kaiken muun paitsi puhuvat.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Batman Godivan, 11,7, jalka ei kestänyt

Toto75-vihje: Costello ja Atupem vailla tappioita Kouvolaan

Boden on pohjoisen raviurheilun Mekka ja Vermo – lauantaina kisataan miljoonapalkinnosta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video