Uutiset

Raviliigavarsoja kerrakseen: Piece Of Glory myös suosikkina Villimiehen karsinnassaan

Illan kotimaisen raviurheilun clou on Villinmiehen Tammakilpailujen karsinnat Lappeenrannassa ja niissä kovat raviliigavarsat. Erityisesti tietysti Mascate Match, mutta myös Raviliiga Pelicansin Pice Of Glory ansaitsee maininnan.
Tomi Kaminen
Lennä Pelicans, lennä! Myös Lahden Pelicansilla on mainio raviliigavarsa, Derbyssä neljänneksi sijoittunut Piece Of Glory. Juha Utalan suojatti on yksi 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ennakkosuosikeista.

Kun Raviliiga HIFK:n omistamaa superhevosta Mascate Matchia juhlittiin Derbyn sankarittarena reilu puolitoista viikkoa takaperin, taustalla hollolalaisvalmentaja Juha Utala sai "kuitata" kunniakkaan nelospalkinnon Raviliiga Pelicansin Piece Of Gloryllä. Jälkimmäinen tamma on lisäksi Utalan ja läheistensä kasvattama. Tänään Piece Of Glory hakee finaalipaikkaa siis Suomen Stochampionatissa, Villinmiehen Tammakisassa, yhdessä neljän karsinnallisen lämminverisiä ja kahden lähdöllisen suomenhevosia kera.

"Tyytyväisiä ollaan", Utala vahvistaa Derbyn tuloksesta.

"Se oli maksimi tai ainakin lähellä sitä Piece Of Glorylle. Tai jos ihan vähän sujuvammin olisi päässyt kiriin, niin miksei kolmonen ollut ulottuvilla, mutta hyvä näin. Jouduttiin lataamaan siihen alkuun niin kovasti mekin, että se maksoi maitohappoina lopussa. Muuten juoksu meni kyllä hyvin ja suorituskin oli kovassa ikäluokassa asiaa."

Miten Pelicans-tamma palautui, ja millaisin odotuksin lähdette Lappeenrantaan?

"Loistavasti palautui. Kun seuraavana aamuna päästin tarhaan, niin häntä tötteröllä lähti painamaan, ei mitään ongelmaa. Ongelmia ehkä voivat olla, että ei oikein käy kortti lähtöratojen kanssa. Derbyn karsinnassa oli seiska, finaaliin saatiin sentään valita kuutonen ja tässä on kasi. Samoin ihmetyttää, miten hevoset voi jakaa noin epätasaisesti karsintojen kesken, mutta näillä mennään. Ei sille Massille varmaan mitään voi oikein kuinkaan päin, mutta kun asetelmatkin ovat kroonisesti näin, että meillä vaikea paikka ja Massilla hyvä, niin paha on yrittääkään haastaa."

Kuinka tämän päivän lähdössä Piece Of Gloryllä tulee menemään?

"Eteenpäin on ajettava heti. Tamma on niin terävä, ettei se annakaan luultavasti ensi metreillä vaihtoehtoa. Johtavan rinnalla se voi alkaa painaa liikaa ohjille, joten se ei olisi optimaalista, siinä tapauksessa keulahevosen ja meidän onnistuminen olisi vaakalaudalla. Toisaalta jos se pysyisi rauhallisena, ei olisi niin suurta hätää. Ihan vähään aikaan ei ole oltu rinnalla, joten tuoretta kokemusta ei ole, mutta tuntuma on, että siinä voisi tulla meneväistä meininkiä. Näillä reunaehdoilla kuitenkin lähdetään ihan pärjäämään tietenkin ja haetaan finaalipaikkaa tosissaan. Toivottavasti finaaliin vielä hyvältä lähtöpaikalta. Hevonen tuntuu olevan ihan entisellään ja kehittyvänkin."

Mitä Utalan talliin kuuluu muuten?

"Hyvää. Treenissä on parikymmentä, ja jos se siitä lisääntyy, pitää alkaa värväämään lisää työvoimaa. Vähän on huollettu hevosia, ja lähiviikkoina ajetaan taas ehkä enenevässä määrin kilpaa. Poetry In Motion esimerkiksi oli ehkä paras mitä ikinä viimeksi, vaikka viidenneksi jäikin. Se menee ulkona kurveissa vinoksi, ja hoidettiin jalkoja vähän tässä välissä. Tähtäin on 75-tammalähdössä sitten Villinmiehen finaalipäivänä (26.9:) Lappeenrannassa."

Lappeenrannan ravit alkavat kello 18. Lähdöt kaksi ja kolme ovat suomenhevosten ja 5-8 lämminveristen Villinmiehen Tammakilpailun 2020 karsintoja. Finaalit ajetaan 26.9. samalla radalla 30000 (5-vuotiaat suomenhevostammat) ja 52500 euron (4-vuotiaat lämminveriset) ykköspalkinnoilla T75-kierroksen yhteydessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: kovia tallinvaihtouutisia ja "Stevien" uran loppusonaatti

Mascate Matchin ympärillä kuhisee: tamma voi hyvin - ulkomaiset ja kotimaiset seuraavat tilannetta

Uutisviikko minuutissa: Massin jänne ja Kuopion rataongelmia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video