Uutiset

Viikonlopun ravit: HIFK:n helmi hehkuu Etelä-Karjalassa - Lexus Dream dominoi Kavioliigassa

Mascate Match on viikonvaihteen kotimainen supertähti. Huippuluokan raviurheilua on tarjolla laajalla rintamalla meillä ja muualla, joten ei muuta kuin parhaalta päältä valitsemaan - tai ota vaikka kaikki seurantaan!
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Syksyn myötä allergioistaan eroon päässyt Lexus Dream on lähdössä jälleen lentoon. Niemisen tallin tykki tavoittelee Lappeenrannan Kavioliigassa osakisan voittoa, mutta vastus on parasta kotimaista A-luokkaa.

Perjantai 25. syyskuuta

Perjantain pamauttaa liikkeelle Teivon After Work -tapahtuma. Päivää ryydittävät Pimara Cupin karsinnat. Niiden suosikkeja ovat Koivusten voitokkaat Stardust Comery ja Beach Girl sekä Juuso Holttisen treenaama Piteraq.

 

Illalla jatketaan Kuopiossa selvittelyä siitä, kuka on amatööriohjastajien Suomen mestari. Toiseen kilpailupäivään lähdetään Teemu Keskitalon johdolla. Tiiviissä tuntumassa tulevat Miia Salminen ja Janne Räisänen, mutta ovat jääneet sangen rutkasti. Kuopiossa on ohjelmassa neljä osalähtöä.

 

Hevosista pääfokukseen nousevat Nuorten Sarjan lahjakas Ashley Face, väkivahva I.P. Vapari ja voittamisen jalon taidon osaava Was Vegaz.

 

Teivon After Work – ravit kello 15.30 alkaen. Kuopion Toto5-kisat ja amatööriohjastajien SM-lähdöt käynnistyvät kello 18.

 

Bergsåker tarjoaa kylmäveriset Toto64-kohteet. Rivin avauksessa kamppailevat viisivuotiaat Bergsåkers Stora Femåringsprisin voitosta Våler Nikolain johdolla.

 

Kierroksen päätöksessä mitellään Sleipners Nordiska Kampin suurista seteleistä. Gunnar Melanderin Månprinsen A.M.:n manttelinperijä Månlykke A.M. on tiukkaakin tiukempi kanto muiden kaskessa.

 

Bergsåkerin Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 26. syyskuuta

Lauantaina kohdistuvat katseet Lappeenrantaan. Villinmiehen Tammakilpojen suuria seteleitä jahtaavat suomalaisen raviurheilun supertähti Mascate Match ja ikäluokkansa eniten ansainnut suomenhevostamma Suven Sametti. Riksun Tähti on jälkimmäisen tiukka haastaja

 

Kavioliigassa nähdään mahtava matsi kotimaan eturiviin kuuluvien Hotshot Lucan, Lexus Dreamin, Justice Åsin, Big Headachen ja Le Gros Billin kesken.

 

Toto75-pelissä pannaan ylimpään voittoluokkaan 75 000 euroa ekstrarahaa.

 

Lauantaina ravataan myös Kokemäen kauden päätöskisat. Suomessa ja Erkki-Pekka Mäkiseltä avaava Global Wishmeluck on iltapäivän seuratuimpia hevosia. 

 

Lappeenrannan Toto75-ravit starttaavat kello 13.30. Kokemäellä kisataan kello 13 alkaen.

 

Ruotsalaisen raviviikon kruunuja ovat lauantaina juostavat Kriterium-finaalit. Tammojen Oaksissa sinivalkoista väriä löytyy Timo Nurmoksen treenaaman ja Tessa Länsimäen hoitaman tappiottoman Hoboken Amin takaa.

 

Suuressa Kriteriumissa tavoittelevat jättipottia Laakkosen veljesten Manny Muscle ja Nurmoksen Henry Flyer Sisu.

 

Solvallan Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00 – 20.00. Juontajana toimii Marinka Salminen. Asiantuntijoina ovat Anssi Nurminen, Tapio Hoikka ja Riku Niittynen.

 

 

Sunnuntai 27. syyskuuta

Sunnuntaina tykitetään Suomessa kolmet ravit. Suurimmat palkinnot pistetään jakoon Tornion Laivakankaan kauden pää- ja päätöspäivänä.

 

Midnight Racen 5 000 euron ensirahaa ovat jahtaamassa MAS Champ, Whogonow, voitokas ruotsalainen Dante Godiva ja parivaljakon Kari Lähdekorpi – Arvo Ylitalo omistuksessa debytoiva Demon onthe Hill.

 

Lapin mestaruuksista nähdään tasokkaat taistot. Lämminveripuolella titteliä tavoittelevat Club Nord Elit sekä rajan takaa tulevat Brooklyn Hill ja Magnifik Brodde. Suomenhevosten mestaruutta hakevat tuore Oulun OP GP-sankari Vixus, Team Ojanperän kova kaksikko Vappuäijä – Herra Heinämies, voittovireinen Vaellus ja Kirppu-ajon vahvin Joriini.

 

Kaustisella karsitaan viisivuotiaita suomenhevosia Ilkka-Pohjalainen-ajon finaaliin. Säihkeen Sähinä kohoaa pahasta paikastaan huolimatta muiden yläpuolelle. Sisupuukko myönnetään Javerille, joka kisaa lauantaina Lappeenrannan Villinmiehen Tammakilvan finaalissa ja siirtyy sunnuntaiksi Kaustiselle karsimaan.

 

Kotimaan ravitroikka täydentyy Joensuussa. Illan ykkössarjassa pyrkii kultakantaan MAS Dominant, jonka nelivuotiskausi on sujunut alle odotusten.

 

Torniossa ravataan kello 13, Kaustisella kello 15 ja Joensuussa kello 17 alkaen.

 

Solvallan superviikonloppu jatkuu sunnuntaina. UET Grand Prix-karsintoja käydään kaksin kappalein. Suomalaisia ei ole mukana, mutta suurenmoisen Ecurie D.:n menoa kelpaa ihastella. UET Grand Prix'n toiset alkuerät ajetaan tiistaina Vincennesissä. Finaali ravataan 16. lokakuuta samalla radalla. Ykköspalkinto on 200 000 euroa.

 

Sunnuntain kohokohta on UET Trotting Mastersin tänä vuonna korvaava STL Open, missä on tarjolla yli 72 000 euron ensipalkinto. Viivalla ovat Double Exposure, Missle Hill ja muut mainemenijät.

 

Solvallan Toto75-kierros alkaa kello 16.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Villinmiehen Tammakilvan voittajat ratkeavat Lappeessa - Solvallassa selvitellään parhaimpia kolmevuotiaita

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle