Uutiset

Lexingtonin huippuviikko aluillaan - suomalaismielenkiintoa huutokaupoissa

Kentuckyn ja maailman "hevospääkaupungin" Lexingtonin raviurheilun kannalta vuoden ykkösviikko on aluillaan. On huutokauppaa ja Kentucky Futuritya.
Riku Niittynen
ME-tamma Mission Brief Lexingtonin The Red Milellä lokakuussa 2015 yhdessä vakiokuskinsa Yannick Gingrasin kanssa. Mission Brief juoksi "ravihobblesit" jalassa. Nyt tamman tytär Walnerista on myynnissä huutokaupassa ensi yönä numerolla 89.

Grand Circuit -viikko päättyy sunnuntaina huipputason kärryurheiluun, mm. jo 128. kerran ajettaavaan Kentucky Futurityyn sekä tammojen omaan Filly Futurityyn. Pandemia haittaa ravimatkailua, mutta perinteiset tapahtumat ajetaan ja huutokaupataan silti "omalla paikallaan", sekä kalenterissa että maantieteelliseltä sijainniltaan. The Red Milen huippunopea kavioura, lukemattomien ME-tulosten rata on kilpailupaikka - Fasig Tiptonin upea paviljonki ja alue taas huutokauppapaikka Lexingtonin pohjoispuolella muutaman mailin päässä.

Huutokauppoja käydään kuusi päivää. Maanantaista perjantaihin mennään Lexington Selected -yksivuotishuutokaupalla, jossa luettelonumeroita riittää 860:een saakka. Lauantaina käydään läpi Mixed Sale, jossa on myynnissä monenlaista, mm. siitostammoja ja oriiden osuuksia.

Varsahuutokaupassa on monenlaista suomalaismielenkiintoa. Myynnissä on mm. Riina Rekilän Suomessa kasvattama ori Tetrick Wania FI (Muscle Hill), numero 12, joka on kaksivuotiaiden ME-oriin ja siitosoriin Walnerin (Chapter Seven) veli. Kimmo Kemppi eli Kemppi Stable on puolestaan osakkaana numerossa 107 Ulyses Kempissä (Father Patrick), jonka emä on hambovoittaja Trixtonin täyssisko ja emänemä siis suomalaisillekin tuttu Emilie Cas EL. Varsan kaksivuotias veli Venerate (Love You) on yksi manteren parhaista ikäluokassaan tänä vuonna.

Ensimmäinen päivä on perinteisesti kallempien varsojen päivä, ja edellä mainitut ovat myynnissä sen aikana eli Suomen aikaa ensi yönä. Huudot alkavat seitsemältä illalla eli puolilta öin Suomen aikaa. Muitakin suomalaisten osaksi kasvattamia varsoja on myynnissä useita.

Martti Ala-Seppälä myy yhdessä Huntertonin Steve Stewartin kanssa kahta oritta, numerot 262 ja 617. Kemppi myy lisäksi Stewartin kanssa numerot 245 ja 819 sekä Antti Peltolan ja perheen Suojalampi Stablen kanssa numerot 577 (mukana lisäksi Ville Mikkola), 694 ja 712. Harri Koskela puolestaan on osakkaana numerossa 232. Myynnistä olevista varsoista löytyvät siis AINAKIN nämä suomalaisyhteydet.

Tästä linkistä pääset Lexington Selectedin kotisivulle, mistä löytyy linkit kaikkeen tarpeelliseen, mm. huutokauppaluetteloon pdf-muodossa. Alempaa sivulta pääset vastaavasti lauantain Mixed Salen tietoihin.

Raveista löydät lisätietoa mm. seuraavista osoitteista (linkkejä):

USTA:n eli keskusjärjestön sivu.

The Red Milen raviradan kotisivu.

Linkkejä suomalaisten Amerikan kuvioista kertoviin artikkeleihin:

Martti Ala-Seppälän kesän haastatteluun.

Suomalaisten hevoskasvatuksesta Amerikassa kertovaan artikkeliin (maksumuurin takana).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: helikopterivahingosta Massin poisjääntiin

Amerikka: Kempille kaksi kovaa siitostammaa - Propulsion New Jerseyyn

USA:n huutokauppa kärsi kolhuja mutta ei kaatunut

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video