Uutiset

Viikonlopun ravit: Suomen kuningas tähtää tiukasti Pohjoismaiden mestariksi

Raviviikonvaihteen tähtihetki on Turun lauantainen PM-mittelö. Isoja kisoja käydään tulevina päivinä ympäri raviurheilevaa maailmaa.
Terhi Piispa-Helisten
Jutta Ihalaiselle, Antti Ojanperälle ja Santtu Raitalalle tällä kaudella jo Suur-Hollola-ajon voiton, suurmestaruuden ja ravikuninkuuden tuonut Evartti hakee lauantaina Turusta Pohjoismaiden mestaruutta ennakkosuosikkina.

Perjantai 9. lokakuuta

Perjantain laittaa liikkeelle Kuopion After Work -tapahtuma. Heti päivän aluksi nähdään uransa voitokkaasti käynnistänyt lahjakkuus Panthera. Toto4-avauksessa mielii takaisin kultakantaan Four on the Floor. Pelin päätöksessä tekee paluun baanoille voitokas Procyon.

 

Illalla jatketaan kilvanajoja Kouvolassa ja Rovaniemellä.

 

Kouvolan Nostalgia-raveissa riittää menoa, meininkiä ja nimilähtöjä. Illan spesialiteetteja ovat kierroksen mittainen Ravinaisten Ajo ja claiming eli myyntilähtö. Siinä pitkän pakin Sahara Sandstorm kiertänee kaikki edeltään liikkeelle lähtevät.

 

Rovaniemen avoimessa montéssa tekee raviratsastusdebyyttinsä Ypäjä Hereiam. Ruunan tason testaa Finlandia Montén kakkonen Remote Control.

 

Illan kovimmassa kärrylähdössä avaa Anna Nivan tallista Zo Zo Hoss ja Maria Kurttilalta Anaheim Kemp.

 

Toto4-ykkösessä taistelevat montén Suomen mestari Niemen Eemil ja voitokas Pikku-Ryti.

 

Kuopion After Work – ravit kello 15.30 alkaen. Kouvolan Toto5-kisat käyntiin kello 18, Rovaniemen Toto4-ravit kello 18.15.

 

Perjantain Toto64-kilpailut käydään Rommessa. Ilta tarjoaa viljalti nimilähtöjä ja tuntuvia palkintoja. Toto64-pelin pankki on tähtitamma Åsrud Vilja, jonka vuoden kahdeksatta voittoa tuskin pystyvät estämään sen paremmin vastustajat kuin 80 metrin takamatkakaan.

 

Viisivuotislähdössä pyrkii jatkamaan Timo Nurmoksen loistavaa lokakuuta Inti Boko. Ruunan ohjaksissa on tuttuun tapaan Mika Forss.

 

Rommen Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistaman Sobel Conwayn Ranskan seikkailut jatkuvat perjantaina Feursissa. Kyseessä on ravien viimeinen lähtö, ja startti tapahtuu kello 16.49. Matkana on peräti 3525 metriä, ja ykköspalkinto on 15 300 euroa.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 10. lokakuuta

Lauantaina on edessä Turun suuri päivä, kun Metsämäessä taistellaan kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudesta. Mukana on viisi vierasta ja seitsemän kotimaan toivoa.

 

Ulkomaalaisista mielenkiintoisin on vasta viisivuotias Eld Rask, joka on voittanut sekä Norjan että Ruotsin kriteriumin. Norjan kriterium- ja derbyvoittaja Ingbest sai pahan paikan pakan laitimmaisena.

 

Suomalaisässä Evartti pääsee iskemään taipaleelle otolliselta kolmosradalta. Viime lauantaina Erilo-juoksussa juhlinut Vixus paiskattiin sen sijaan kasipaikalle.

 

Viisivuotiaiden lämminveristen L. Fabritius Memorialissa on koossa sähäkkä sakki Laakkosten derbykakkosen Knows Bestin, MAS Champin, Religiousin, Majestic Manin ja Tito C.A.:n johdolla.

 

Huomionarvoista on, että Turun ravilauantai alkaa vasta illalla.

 

Turun Toto75-ravit starttaavat kello 17.

 

Åbyn vauhtiviikko jatkuu lauantaina, kun radalla otellaan Ruotsin mestaruuksista. Iltaa ryydittää mojova 3,261 miljoonan euron Toto75-jackpot.

 

Montén Ruotsin mestaruutta tavoittelee suomalaisittain mielenkiintoinen nimi, Kari Lähdekorven osaomistamana Pastore Bob.

 

Lämminveristen puolella titteliä tavoittelevat derbyvoittajat Who's Who ja Cyber Lane, hallitseva mestari Milliondollarrhyme ja lauantaina Skellefteåssa juhlinut Very Kronos.

 

Tammojen mestaruutta jahtaa tiukka tusina Conrads Rödluvan johdolla.

 

Amatöörien Ruotsin mestaruutta on hakemassa Haaparannalla vaikuttava Paavo Koivurova hevosellaan M.T.Keepontrotting. 

 

Åbyn Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 17.00 – 20.45. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Sara Perttunen.

 

PM-ravit näkyvät suorana lähetyksenä MT 26-kanavalla kello 17.00-20.45.

 

 

Sunnuntai 11. lokakuuta

Turun tykitys jatkuu sunnuntaina. Tuolloin ohjelmassa ovat 2-vuotiaiden molempien sukupuolien ja 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunujen finaalit sekä lämminverimontén PM-kisa.

 

2-vuotiaiden tammojen tähtenä tuikkii Junnustartti-finaalin voittaja, Ilkka Herlinin omistama Birgit Combo. Oriiden ja ruunien osalta on tasaisempaa. Peli tullee jakaantumaan Markku Niemisen kaksikon The Great Kemp - Time Match sekä Taisto Bordin Unique Sunrisen kesken.

 

5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun suuri yksinäinen on Peanuts. Vahvan paluun paussilta tehnyt Bosses Lady on ykköshaastaja.

 

Lämminveristen montén PM ravataan jälleen kotimaisin voimin. Pope, Trot Kronos, Nitro Diablo ja Luxorious Lord muodostavat kovan kvartetin.

 

Turun Toto5-kisat kello 15 alkaen.

 

Rättvikin Toto75-kierros päättyy stayer-matsiin. Siinä kerää katseet pitkän hiljaiselonsa päättävä E3-voittaja ja kriteriumkakkonen Coin Perdu.

 

Rättvikin Toto75-kierros alkaa kello 16.

 

TotoTalk-ekstra kello 15.00-18.15.

 

Sunnuntaina ravataan Lexingtonin legendaarisella The Red Milen radalla Kentucky Futurity ja Filly Futurity. Jo 128. kerran ajettavassa Kentucky Futurityssä on mukana Elina Laakkosen Emp Invest Oy:n omistama ja Åke Svanstedtin valmentama EL Ideal. Ori ponnistaa matkaan otolliselta kolmosradalta.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: St Leger sekä Mascate Match Solvallassa

Viikonlopun ravit: Uusiiko Next Direction Suomen mestaruutensa?

Viikonlopun ravit: Lämminveristen Kriteriumissa klassikon ainekset

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video