Uutiset

Jan-Olov Persson: "Suomeen on aina mukava tulla kilpailemaan"

Kylmäveriraviurheilun suuriin nimiin lukeutuva Jan-Olov Persson tuo Turun PM-lähtöön kaksi hevosta.
Elina Paavola
Smedheim Solan on tuttu ajokki Tapio Perttuselle, joka hyppää kärryille myös lauantain PM-lähdössä. Ori on voittanut 89 startistaan 22.

Smedheim Solan on suomalaisillekin tuttu avointen lähtöjen kova nimi. Viisivuotias Eld Rask puolestaan voitti kolmevuotiaana sekä Ruotsin että Norjan Kriteriumin.

"Smedheim Solan kuuluu luokaltaan tämän hetken parhaisiin kylmäverisiin, mutta on ollut poissa radoilta kolmisen kuukautta hyppyhommissa sattuneen tapaturman johdosta. Ori on kuitenkin tuntunut hyvälle harjoituksissa, olisimme ehkä tarvinneet startin tai kaksi alle, jotta Smedheim Solan olisi ollut aivan huippuiskussa."

"En ole kuitenkaan yllättynyt, jos olemme mukana taistelemassa sijoista 3–4 parhaan joukossa. Tapio Perttunenhan on ajanut ennenkin oriilla, ja jatkamme samoilla varusteilla ja kengityksellä kuin edellisissä starteissa”, kertoo Jan-Olov Persson Smedheim Solanin nykytilanteen.

Tästä linkistä pääset Smedheim Solanin kilpailutietoihin

"Eld Rask on vasta viisivuotias, ja on mukana hankkimassa kovuutta tuleviin koitoksiin. Olemme kilpailleet tänä vuonna pääasiassa viisivuotislähdöissä, mutta tämän vuoden viisivuotiassa on muutama tosi kova hevonen, kuten esimerkiksi Öystein Tjomslandin Våler Nikolai. Näin ollen voittoja ei ole tullut, mutta ori on tehnyt mukavia esityksiä. Olimme mukana Ruotsin mestaruudessa elokuun lopulla Bergsåkerissa, mutta siellä päivä pilaantui laukkaan alkumatkasta, ja kovassa lopetuksessa ei meillä ollut jakoja nousta korkeammalle."

"Jos olemme lauantaina rahasijalla, olen tyytyväinen. Lähtöpaikka on hyvä, ja Jukka Torvinen saa yrittää luovia Eld Raskin hyvään juoksupaikkaan kärjen tuntumaan. Vaikka Bergsåkerissa tulikin laukka, on Eld Rask yleensä melko ravivarma menijä,” analysoi Jan-Olov Persson Eld Raskin mahdollisuuksia lauantaina.

Tästä linkistä pääset Eld Raskin kilpailutietoihin

"Suomeen on aina mukava tulla kilpailemaan, ja yritän aina hevosteni ollessa kunnossa olla mukana kansainvälisissä kylmäverilähdöissä. Kylmäveriyhteistyölle on tärkeätä, että näihin lähtöihin löytyy osallistujia”, toteaa Jan-Olov Persson kansainvälisen kilpailuvaihdon tärkeydestä.

Turun PM-ravit ovat iltaravit ja alkavat lauantaina kello 17. Maaseudun Tulevaisuuden antenniverkon kanava MT26 esittää studiolähetyksen raveista klo 17 alkaen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Parvelan Retu Pohjoismaiden paras – "Suomenhevoset ovat nostaneet tasoaan, meillä on nyt paljon hyviä nuoria suomenhevosia"

Malin Kullbergin juontama MT Hevoset Turun PM-raveissa – uusi jakso ilmestyy sunnuntaina kello 19

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video