Uutiset

Toto75-karonkassa keulavoittajien katras

Next Directionille toinen Suomen mestaruus putkeen.
Suomen Hippos / Juho Hämäläinen
Next Direction voitti Suomen mestaruuden helposti johtopaikalta. Rattailla oli tuttuun tyyliin Iikka Nurmonen. Toiseksi kiri kovalla loppuvedolla Lexus Dream (numero 11).

1. Next Direction

Suomen mestaruus taisi ratketa tänä vuonna jo rata-arvonnassa. Next Directionin lähtörata 2 oli paras mahdollinen ja kovimmat haastajat joutuivat takariviin.

Iikka Nurmonen sai vetää mieleistään matkavauhtia Next Directionilla ja lopussa valjakko jätti muut ikään kuin malliksi pienen hajuraon päähän. 2 120 metrin ryhmä taittui 10,6-vauhtisella lopetuksella haukotellen kilometriaikaan 12,7. Next Direction voitti Suomen mestaruuden myös viime vuonna. Timo Hulkkosen, Anna-Leena Peipon ja kumppaneiden tiimi onnistui taas hienosäädöissä oikeaan aikaan.

2. Skyfall Shine

Perinteisen Ilkka-ajon, tai nykyään virallisesti Ilkka-Pohjalainen-ajon, voittaja Skyfall Shine tyylitteli johtopaikalta täyden matkan voltin kilometriaikaan 15,0 ja voitti aivan pystyyn. Voittoaika on kilpailun historian toiseksi kovin. Viime vuonna voittaja Hudson Web meni kesäkuun puolivälissä juostussa lähdössä ajan 14,0.

4-vuotiaan Skyfall Shinen kehityskaarta on mielenkiintoista seurata. Ruuna menee reippaita kyytejä huolettoman oloisesti.

3. Selah

Janita Antti-Roiko löi kaasun pohjaan kiihdytyksessä ja sai keulapaikan lopulta helposti. Loppukurvissa muut näyttivät ehtivän haastamaan, mutta mitä vielä. Selah lähti loppusuoralla karkuun muilta.

Selah taittoi 2 640 metrin ryhmän kilometriaikaan 14,8. Vakuuttavaa työtä niin hevoselta kuin etenkin ohjastaja-valmentajalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: An-Dorra kruunasi Seinäjoen upean ravipäivän

Toto75-karonkassa Tapio Perttusen päivä

Toto75-karonkan kruununa Suomen ennätys

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video