Uutiset

Ronaldo Malibu aloittaa perjantaina Kuopiossa Karoliina Sinkkilältä

Kova ikäluokkahevonen ja Ruotsinkin valloittanut Ronaldo Malibu, 5, palaa perjantaina radalle Kuopiossa Karoliina Sinkkilän valmennuksesta.
Ville Toivonen
Ikäluokkalähdöistä ja Ruotsin kiertueeltaankin menestystä saanut Ronaldo Malibu palaa polvioperaation jälkeen Kuopiossa perjantaina Karoliina Sinkkilän valmennuksessa. Santtu Raitala ohjastaa.

Ronaldo Malibu on kahdesti, sekä kolme- että nelivuotiaana voittanut Kasvattajakruunun välierän ja ollut finaalissa kolmas Tapio Mäki-Tulokkaalta. Viime keväänä ennen koronaa mäntsäläläisen Team Malibun omistama ja kasvattama ruuna valloitti Mika Forssilta käsin Ruotsin T86:n ja T64:n. Keväällä oli edessä kuitenkin etupolvien operointi.

Loppukesästä ruuna matkasi Savoon Karoliina Sinkkilälle vesivalmennukseen Suonenjoelle ja nyt se on debytoimassa kilparadoilla samoista käsistä perjantai-illan T5:ssä.

"Ronaldo jäikin odotettua pitemmäksi valmennukseeni", Sinkkilä kertoo.

"Alunperin oli ajatuksena vain noin kuukauden uinti- ja kahluutustreenireissu. Päätettiin kuitenkin koittaa kilpaillakin täältä. Se startti olisi tullut jo aiemminkin, mutta silmä tulehtui, jouduttiin lääkitsemään ja homme siirtyi eteenpäin. Edelleen ollaan hieman testimielessä liikkeellä perjantaina. Siitä saadaan vastauksia, että voiko katsoa uusia lähtöjä vai jatkaa treeniä. Hevonen on kyvykäs mutta erikoinen luonteeltaan, kuten oli sen emäkin, joka kävi myös treenissäni."

"Olen ratsastanutkin Ronaldoa, ja nykyään ollaan jo 95-prosenttisesti samaa mieltä, siitä mitä ollaan tekemässä. En poissulje mahdollisuutta, että Ronaldo voisi joskus kilpailla montéssakin, mutta kyllä sillä nyt kärrylähtöjä mietitään. Muutenkin kaikilla valmennettavillani etsitään aina optimaalista kilpailutusta. Jos se on montéssa, niin ok, mutta ei sitä erityisesti tavoitella. Tällä hetkellä on neljä hevosta tallissa, joista yksi on kesällinen varsa."

Tästä pääset Ronaldo Malibun uran tietoihin. Klikkaamalla mobiilihepassa Kuopion startin päivämäärää pääseet perjantain lähtölistalle.

Anu Leppänen
Karoliina Sinkkilä osaa myös kärryurheilun, kuten tästä 2018 Kaustisen Ravimestari-ajajakilpailun kuvasta näkee. Sinkkilä voitti kisan.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaiset naisvalmentajat jyräävät Ruotsin 75:ssä

Koronatauko ensin hämmästytti, sitten rentoutti Santtu Raitalaa – "kun saisi inhimillisen rytmin pidettyä jatkossakin"

Ravivihje: Paldanilla ratkaisu illan 86-pulmaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video