Uutiset

Janita Antti-Roikolle voitokas valmennettava ja kutsu kuskikisaan

Upeasti kaudella 2020 menestyneen Janita Antti-Roikon elämässä ja tallissa tapahtuu.
Anu Leppänen
Mäntyharjulla vaikuttava Janita Antti-Roiko on menestynyt tällä kaudella sekä valmentajana että ohjastajana ja niin monté- kuin kärrylähdöissä.

Monté-ohjastajaliigan hallitseva mestari ja tämänkin vuoden pörssiä ylivoimaisesti johtava Janita Antti-Roiko on lyönyt tällä kaudella lopullisesti myös valmentajana läpi. Nuoren mäntyharjulaisen talliin on tullut peräti 22 ykkössijaa komealla voittoprosentilla 25.

 

Valmennettavien virta on vienyt hevosia molempiin suuntiin. Antti-Roikon hurjaan menoon loihtima 5-vuotias tamma Selah siirtyi hiljattain Kimmo Taipaleen talliin. Mäntyharjulle muutti tällä viikolla puolestaan Easy Ri, viisivuotias tamma sekin.

 

Aiemmin Terho Rautiaisella valmentautunut ja uransa lupaavasti avannut Easy Ri on voittanut 28:sta kisastaan viisi ja saavuttanut kahdeksan himmeämpää totosijaa. Tällä kaudella jalka ei ole noussut odotetulla tavalla.

 

”Jotain pientä ongelmaa siinä on ollut, mutta ensituttavuuden perusteella hevosessa ei ole valittamista, oikein mielenkiintoiselta tamma vaikuttaa. Tuossa se mun pään takana puuskuttaa”, kommentoi treeniajosta tavoitettu Janita Antti-Roiko.

 

Antti-Roikon tallissa on varsat ja emätammat mukaan luettuna 15 asukasta. Lisääkin mahtuu.

 

”Yhdelle tai kahdelle on tällä hetkellä tilaa. Kohta emätammoja lähtee täältä pois, kun varsoilla ovat vieroitusajat, sitten voi mahtua lisääkin. Kohtalaisesti on hevosia tarjottu, ja edelleen saa tarjota. Tallin ovet ovat tulokkaille avoinna.”

 

Antti-Roikon menestys on huomioitu myös napapiirillä. Hän sai kutsun Rovaniemellä 5. joulukuuta järjestettävään Arctic Horse Race -ohjastajaotteluun. Kisassa ajetaan kaksi lämminverilähtöä ja yksi kylmäverikoitos. Lisäksi ohjelmassa on näytösluontoinen mittelö moottorikelkoilla.

 

Alustavan tiedon mukaan Antti-Roiko kilpailee Kotimaan tähtiohjastajat -joukkueessa yhdessä Antti Teivaisen, Santtu Raitalan ja Hannu Torvisen kanssa. Pohjoisen porukkaa edustavat Mauri Jaara, Mika Jauhola, Petteri Joki ja Marjut Eero. Ulkomaalaiset ohjastajat vahvistetaan tuonnempana.

 

EDIT: Juttua muokattu klo 11.43. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kolmivuotistähti Janita Antti-Roikolle - ”Se on mennyt jo nuorena kauhean kovaa”

Rupeltajan matka jatkui Janita Antti-Roikolle

Ikäluokkahuippu Jolly Roy, 5, Janita Antti-Roikolle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video