Uutiset

Toni Sarkama mukaan Jaajo Linnonmaan, Antti Pihlströmin ja kumppanien hevoskimppaan – pääsee heti tiistaina jännittämään

Jyväskylässä tiistai-iltana Kasvattajakruunun välierissä kisaavan American Heron omistajakunnassa tapahtui startin alla muutoksia.
Tomi Kaminen
Ikäluokkansa ehdottomaan eturiviin kuuluva American Hero voitti Derby-karsinnan ja oli viime vuonna Kymenlaakso-ajon finaalissa kakkonen. Ruuna tavoittelee tiistaina Killerillä paikkaa Kasvattajakruunun loppukisasta.

Ravien TV-tuotannoista tuttu Toni Sarkama kävi hevoskaupoilla tiistaina. Hän liittyi Janne Korven, Antti Pihlströmin, Jaajo Linnonmaan ja kumppanien seuraksi Team AA:han. Tallin omistuksessa on tiistai-iltana Jyväskylän Kasvattajakruunun välierässä (lähtö 8) kisaava American Hero (isä: Express Duo) ja sen kaksivuotias pikkuveli American Zakke (isä: Maharajah).

 

”Meitä on kimpassa yhteensä kuusi kaveria. Yksi jäi porukasta pois, ja mä ostin hänen osuutensa”, Sarkama raportoi.

 

Sarkama näkee Derby-karsintansa voittaneen American Heron tulevaisuuden valoisana.

 

”Sillä on vasta vähän kisoja urallaan. Se on tosi nopea, ja ruuna kestää kaksi spurttiakin. Lisäksi American Hero ei ole koskaan laukannut starttitilanteessa. Ajankohtakin oli otollinen, kun pääsee heti jännittämään Kasvattajakruunua.”

 

”American Zakke myytiin samassa nipussa. Lopulta innostuin tästä varsasta niin kovasti, että meinasin ostaa pelkästään sen. Mutta samassa paketissa molemmat tulivat ja hyvä niin. American Zakke on kyllä mielenkiintoinen, kun se on vielä Maharajahista.”

 

Sarkama korostaa hevosten omistamisen elämyksellistä puolta.

 

”Mulla ei ollut sananvaltaa siinä, kun Chief Orlando myytiin kesällä Italiaan, kun olin vähemmistöosakas. Myynnin jälkeen olen etsinyt hyvää hevosta tilalle, ja tässä kaupassa täyttyivät kriteerit.”

 

”Hevosten omistaminen ei ole liiketoimintaa, vaan siinä on kyse elämyksistä. Mä teen töitä raviurheilun parissa, ja mä haluan sitten vapaa-ajalla harrastaa tätä rakasta lajia omistamalla hevosia ja saamalla niiden kautta elämyksiä, joita ei muualta saa.”

 

 

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Janne Korpi ei pääse katsomaan American Heron derbyfinaalia

Uutisviikko minuutissa: Pylkkänen, Sarkama, Lähdekorpi, Välkyn Tuisku, Face Time Bourbon

Antti Pylkkänen ja Toni Sarkama MT Ravinetin uudet vahvistukset

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video