Uutiset

St Michel -ravien 40-vuotinen historia kansien väliin

"St Michel on poikkeuksellinen urheilujuhla ja kansanjuhla, joka on tarjonnut suomalaisille raviystäville huikeita elämyksiä."
Terhi Piispa-Helisten
Viime vuoden St Michelin sankarina juhlittiin Next Directionia.

Ensi heinäkuussa tulee kuluneeksi tasan 40 vuotta ensimmäisen St Michel -ajon järjestämisestä Mikkelin raviradalla. Juhlavuoden kunniaksi ravitapahtuman kunniakas ja värikäs historia saatetaan kirjaksi, jonka tekemisestä vastaa arvostettu ravitoimittaja Ville Toivonen.

”St Michelin menestyksekkääseen historiaan sisältyy paljon mehukkaita juttuja, ehkä jopa joitain paljastuksia, joita halutaan nyt dokumentoida. Ville Toivonen on mielestämme oiva valinta tekijäksi lajin armoitettuna tuntijana ja hyvänä kirjoittajana. Juhani Länsiluoto on luvannut avata hienon kuva-arkistonsa käyttöömme”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen iloitsee raviradan tiedotteessa.

Tiainen muistuttaa, että St Michel on erityisesti Jaakko Laitisen luomus. Tapahtuma ei myöskään olisi mitään ilman yleisöä, ja vuosien varrella Mikkelissä vierailleetkin pyritään saamaan ääneen ensi kesänä julkaistavassa kirjassa.

”Olen todella iloinen päästessäni kirjoittamaan harvinaislaatuisen tapahtuman tarinan. St Michel on poikkeuksellinen urheilujuhla ja kansanjuhla, joka on tarjonnut suomalaisille raviystäville huikeita elämyksiä. Kilpailu itse sekä hevoset ja ihmiset sen ympärillä ovat ehdottomasti kirjansa ansainneet”, Ville Toivonen painottaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi gallup: Mikä hevonen voittaa St Michelin?

ME-ori Moni Viking St Micheliin

Hotshot Luca myös St. Micheliin – enää yksi paikka auki

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video