Uutiset

Menhammar jatkaa menestyksekkäästi alkaneita omia internethuutokauppojaan

Menhammar avasi pelin heinäkuussa ensimmäisellä omalla nettihuutokaupallaan menestyksekkäästi, ja nyt Pohjoismaiden suurin ravihevoskasvattaja jatkaa samalla linjalla sunnuntaina.
Anu Leppänen
Menhammarin suursiittola myy hevosiaan omilla järjestelmillään. Kuvan laidunnäkymä ei liity Menhammarin siittolaan.

Ruotsissa isot ravurihuutokaupat ovat tänä vuonna siirtyneet nettiin ja luoneet uusia rakenteita. Suurin kasvattaja Menhammar aloitti heinäkuussa omalla Menhammar Online Salesillaan, ja myynti oli monen arvion mukaan yllättävän hyvä. Menhammarilla on oma huutokauppasovelluksensa, ja siittola jatkaa sunnuntaina omaa tietänsä Mixed Salensa myötä. Myynnissä on kilpahevosia ja siitostammoja kantavina Menhammarin omista oreista Maharajah (Viking Kronos), Readly Express (Ready Cash) ja Who's Who (Maharajah).

Suurimman kiinnostuksen kerännee kolmevuotias ori Cardin (Maharajah), joka on syksyn aikana mennyt koelähdön ajalla 17,3 ja aloittanut uransa ylivoimavoitolla tuloksella 16,5 täydellä matkalla autolähetyksellä. Huutokauppa aukeaa tarjouksille netissä perjantaina kello 13.13 ja päättyy sunnuntai-iltana. Hevoset myydään "livenä" nettilähetyksessä, joka alkaa pyhäiltana kello 20 Suomen aikaa.

Pääset tästä huutokaupan sivulle, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto livelähetystä myöten.

Tässä linkki heinäkuun huutokaupan tuloksiin.

KOMMENTTI

Jatkossa on mielenkiintoista nähdä, tuleeko Menhammarin hevosia enää ja kuinka paljon myyntiin Ruotsin muihin isoihin huutokauppoihin? Elitauktionissa Elitloppetin yhteydessä, Sweden International Yearling Salessa (Wenngarn), Kolgjini Salessa ja Kriteriumhuutokauppassa on kaikissa nähty reilusti Wallenius-Klebergin suvun ravurihevosia myynnissä vuosien varrella. Mainituista Elitauktion, Kolgjini Salesit ja Kriteriumhuutokauppa ovat tosin tapahtuneetkin tänä koronavuonna juuri Menhammarin huutokauppa-alustalla, eli perinteikäs talo on joka tapauksessa ottanut entistä vankemman otteen Ruotsin hevosmarkkinoista.

Tämä suuntaus tapahtuu ehkä Amerikan mallin mukaisesti, sillä esimerkiksi Standardbred Horse Sale -huutokauppa on merkittävimpiin kuuluvan, ellei merkittävimmän, hevoskasvattajan Hanover Shoe Farmin omistama tapahtuma. Se on järjestetty Pennsylvania Farm Show Complexissa Harrisburgissa vuodesta 1939, mutta tänä vuonna jouduttiin erityisjärjestelyihin. Koronarajoitusten takia The Black Book -luettelostaan tunnettu huutokauppa jouduttiin siirtämään Pennsylvaniasta Marylandiin Timoniumiin Baltimoren suurkaupungin liepeille. Samoin Amerikassa sekä Timoniumissa että Lexingtonselected-huutokaupassa The Red Milen Grand Circuit -ravien aikaan lokakuun alussa tarjoaminen on osittain - ei kokonaan kuitenkaan - siirtynyt internetiin. 

Tästä pääset Menhammarin kotisivulle, jolta löydät tietoa kartanon toiminnasta ja historiasta.

Tässä linkki Standardbred Horse Salen historiaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

USA:n huutokauppa kärsi kolhuja mutta ei kaatunut

Ruotsin farssihuutokauppa saatiin päätökseen - kovia hintoja sittenkin

Ruotsin huutokauppasatsaaja Alexander Huhtinen: "Uutta elävyyttä ravirintamalle"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video