Uutiset

Amerikka: Amigo Volo kruunasi kolmevuotiaiden ME-tulokseen - supertamma Manchego siitokseen

Richard Nifty Normanin valmentama Amigo Volo painotti asemaansa Pohjois-Amerikan oriiden ja ruunien kolmevuotiskuninkaana. Dexter Dunnin ohjastama ori räväytti 1000 metrin ratojen ikäluokan ME:n 08,6 viime yönä Dover Downsissa.
Riku Niittynen
Jimmy Takterin perhe, ensin isä itse - sitten tytär Nancy Takter, on valmentanut siitokseen siirtyvää maailman kaikkien aikojen parhaiden tammojen tähtitarhaan kuuluvaa Manchegoa koko uran.

Amigo Volo (Father Patrick) on ottanut homman haltuun loppukaudesta. Ensin se otti yllätysvoiton Kentucky Futurityssä, sitten Breeders Crownin jo vähemmän yllättäen ja viime yönä Suomen aikaa Dover Downsin radalla Delaweressa syntyi Matron Stakesissa ME. Palkinto oli 81175 dollaria.

Saman kilometriajan samalla ratatyypillä (5/8 mailia=vajaat 1006 metriä) ovat menneet myös oriin isä Father Patrick (Cantab Hall) sekä tamma Mission Brief (Muscle Hill). Paremmuudesta ei jäänyt nyt mitään epäselvää, sillä Amigo jätti keulajuoksulla Åke Svanstedtin Back Of The Neckiä (Ready Cash) kuusi ja puoli hevosenmittaa - jälkimmäinen saapui maaliin kilometriajassa 09,4 ja oli jokseenkin yhtä kaukana edellä lähdön kolmosta. Peräti neljä seuraavaa sijaa voittajan takana menivät Svanstedtin talliin järjestyksessä Coventry Hall (Cash Hall), Jula Trix Treasure (Trixton) ja Elina Laakkosen hevonen EL Ideal (Muscle Hill).

Voit katsoa lähdön Dover Downsin videoplayerista (12.11. lähtö 6). Tästä linkistä pääset radan videouusintoihin.

Yksi kaikkien aikojen kilpatammoista, Manchego (Muscle Hill), on siirtymässä siitostammaksi kauden suunnitellun päätösstartin jälkeen. Viisivuotias on maailman kaikkien aikojen nopein tamma ennätyksellään 07,7, joka tuli nelivuotiaana Kentucky Futurity -päivänä The Red Milellä. Se on tienannut urallaan 2,56 miljoonaa dollaria ja voittanut 32 uransa 55 kilpailusta. Tamma on kilpaillut uransa Jimmy Takterin perheen valmennuksessa: ensin kaksi- ja kolmevuotiskaudet isännällä itsellään ja loput tyttärellä Nancy Takterilla. Marraskuun 21. on Manchegon viimeinen kilpailupäivä. Se juoksee joko avoimessa TVG Series Championshipissä tai tammojen vastaavassa.

Manchegon tiedot ovat peräisin Ken Weingartnerin kirjoittamasta uutisesta US Trotting -sivustolla (linkki).

Tässä linkki US Trottingin uutiseen Dover Downsin ennätysillasta, jossa mm. Nancy Takterin valmentama Sorella (Muscle Hill) voitti tammojen Matronin. 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

USA:n huutokauppa kärsi kolhuja mutta ei kaatunut

Amerikan suomalaisvarsat kohtaavat Breeders Crownissa

Uutisviikko minuutissa: hevoskaupan perumisesta PM:n kautta ulkomaan menestyksiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video