Uutiset

Viikonlopun ravit: Kasvattajakruunun finaalit ja Tammaderby Killerillä –Euroopan kaviourilla suuria suomalaistoivoja

Ravirintamalla on edessä jälleen jännittävä viikonvaihde. Kotimaassa päähuomio kiinnittyy Killerin tasokkaisiin Toto75-kisoihin. Muissa maissa hurrataan suomalaistoivoille Elian Webille, Sobel Conwaylle ja Martin de Bosille.
Terhi Piispa-Helisten
Markku Niemisen tallin Skyfall Shine voitti viime vuoden Ilkka-ajon Iikka Nurmosen ohjastamana. Skyfall Shine saa nyt viisivuotiaana puolustaa voittoaan kisassa, joka ajetaan kesäkuun alussa suoraan finaalina.

Perjantai 20. marraskuuta

Kuopiossa ravataan viimeperjantaisen ratafiaskon myötä kahdentoista lähdön voimin, kun ohjelmaan on siirretty viikko sitten ajamatta jääneet nelivuotiaiden tammojen Varsakunkku-karsinta ja Ponsse Cupin alkuerä. Huomionarvoista on, että ravi-ilta alkaa jo kello 17.30, ja Toto5-peli isketään lähtöihin 6-10.

 

Tammojen Varsakunkku-karsinnassa suosikin paineet ovat yhtä kisaa uransa kaikki lähdöt voittaneen Viksun Liljan yllä. Pohjois-Savon hjl:n Kasvattaja-ajon ykkönen Margarida haastaa tiukasti.

 

Ohjelmassa on myös nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Varsakunkku-karsinta. Siinä kohtaa kova kolmikko Säihkeen Säväys – Viktorino – Suvelan Rinssi.

 

Ponsse Cupin alkuerässä pyrkii jatkamaan voitokasta viikkoaan Heat Of Dynamite.

 

Kuopion lähdöissä viisi-kahdeksan on Kaksari-pelissä 2 000 euron bonukset.

 

Illan kakkoset kisataan pikkujoulutunnelmissa Forssassa. Ravien ykkössarjassa Don Williamsin kaataja Arctic Lover testaa tauolta tulevan Staro Moschinon vireen. Jälkimmäiselle antavat tulitukea tallikaverit North Lexus, Juiceman ja Questionmark Me.

 

Kuopion Toto5-kisat käyntiin kello 17.30. Forssassa Toto4-ravit kello 18.15 alkaen.

 

Kalmarin Toto64-pelissä on bonuspottia yli 154 000 euroa. Illan parasta antia ovat neli- ja kolmevuotissarjojen finaalit. Vanhempien puolella kohoaa ennakkosuosikiksi Oscar L.A. Viimeksi vakuuttanut Ready Tonight on nuorempien lähdössä rankingkärki kasibaanastaan huolimatta.

 

Kalmarin Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 21. marraskuuta

Lauantaina ovat Jyväskylässä edessä tasaiset nelivuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit. Suosikkeina muhkeita voittopotteja jahtaavat ryminällä ikäluokkansa eturiviin murtautunut Skyfall Shine ja voittovireinen Imakeituptothesky.

 

Killerin huippupäivän täydentävät 5- ja 6-vuotiaiden suomenhevosten Tammaderby ja kolmevuotiaiden Varsakunkku-finaali. Ensin mainitussa tavoittelee 15 000 euron ensipalkintoa Suven Sametin johtama tammakatras. Jälkimmäisen suuri yksinäinen on voittokoneiden tyyssijan Petri Laineen tallin tappioton Siirin Valtsu.

 

Päivän kohokohtiin kuuluu lämminveristen pitkän matkan matsi. Don Williams on suljetulta paikaltaan totisen haasteen äärellä, kun karkuun karauttavat Thai Profit ja Grainfield Aiden.

 

Killerin Toto75-ravit kello 13.30 alkaen.

 

Ruotsin puolelta tarjoaa lauantain 75-jännityksen Jägersro. Päivän päälähtö on kivikovien kaksivuotiaiden Svensk Uppfödningslöpning-finaali, missä voittaja kuittaa 700 000 kruunun ensipalkinnon.

 

Karsintojen hahmo oli Per Nordström, jonka suojateista peräti kolme selvisi loppukisaan. Näistä yksi oli Konepalvelu Ercko Oy:n omistama Islay Mist Sisu, joka pyyhkäisi alkuerässään ykköseksi kauden eurooppalaisella kaksivuotiaiden kärkituloksella 13,2.

 

Kultadivisioonassa on Katja Melkon kanuunalla Elian Webillä oiva sauma johtaa kakkosradaltaan alusta loppuun. Pronssidivisioonassa Melkon värejä puolustaa tarmokas Exaudio Vici.

 

Jackpot-kierroksella on ylimääräistä rahaa jaossa muhkeasti yli 2,6 miljoonaa euroa.

 

Jägersron Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 14.15– 20.00. Asiantuntijoina ovat Tappi Hoikka, Jari Haanniemi ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Marinka Salminen.

 

Killerin ja Jägersron Toto75-ravien studio näkyy suorana lähetyksenä MT 26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 22. marraskuuta

Päivän ainoat kotimaiset kisat käydään Kaustisella. Lämminveristen yläsarjassa lähtevät kovia lähtöjä kolunneet Farzad Boko ja The Swede jahtaamaan paalulta pakoon pyrkiviä. Kakkossarjan suosikki on Ranch Rocky Road.

 

Kaustisen Toto4-kisat käynnistyvät kello 13.

 

Sunnuntain seiskavitonen ratkeaa Bodenissa, missä on ajan oloihin nähden reilusti sinivalkoista väriä. Päivän päämittelössä lähtevät haastamaan suurta suosikkia Selmer I.H.:ta Remote Control, Wasa Warrior ja Ari Aatsingin duo Top of the World – Stay Alert.

 

Mielenkiintoisia seurattavia ovat Jaakko Alamäeltä avaava Believe Your Dream sekä viidennessä Toto75-kohteessa kuumimpiin voittajakandidaatteihin kuuluvat Ariston ja Boogiewoogie Laday.

 

Bodenin Grand Slam Toto75-kierros starttaa kello 16.

 

Sunnuntaina ravataan Prix d'Ameriquen ensimmäinen esikisa, Prix de Bretagne. Suomalaisravuri Martin de Bos pullahti kisasta viimeisenä ulos. Näin Mika Vihelän omistama kanuunakuntoinen menijä kisaa Prix Reverdyssä, missä palkintopotti on 49 000 euroa. Lähdössä on mukana myöskin Ranskan-turneellaan mainiosti menestynyt Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon Sobel Conway.

 

2700 metrin Prix de Bretagnessa kerää katseet Harper Hanoverin keväällä ME-tuloksella nimiinsä vienyt Moni Viking. Björn Goop jatkaa ohjaksissa, mutta valmennusvastuun on ottanut Pierre Vercruysse.

 

 

Edit: Otsikkoa muokattu kello 9.05.

 

 

 

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Shackhills Twister ja Dusktodawn Boogie loistavat kirkkaasti lakeuksilla – Solvallassa huippu-urheilua perjantaina ja lauantaina

Viikonlopun ravit: Taistelevat tammat An-Dorra ja Magical Princess Killerillä – sunnuntain ravijännärissä kohtaavat titaanit Face Time Bourbon ja Zacon Gio

Viikonlopun ravit: Unique Creation koettaa karkuun An-Dorralta Käpylä Grand Prix'ssä – V.G. Voitto ja Siirin Valtsu kaksintaistossa Kuopiossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video