MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Uutiset

Ville Kallen kanssa valoisin miettein kohti Savoa - ”En kehtaa sanoa, kuinka kovia lukemia taimeri näyttää”

Vuonna 2016 syntyneen suomenhevosikäluokan ässä Ville Kalle on valmiina tämän kilpakauden viimeiseen ponnistukseensa.
Elina Paavola
Nuoruuden virmaa voimaa ja kokemuksen mukanaan tuomaa varmuutta - siinä toimiva yhdistelmä à la Ville Kalle ja Markku Hietanen. Kaksikko kamppailee tänään Varsakunkku-finaalin voitosta jättisuosikkina. Suurlupaus Ville Kallea valmentaa Jouko Paavola.

Kuopion tiistai-illan tähtihetki on nelivuotiaiden 15 000 euron ensipalkinnon tarjoava Varsakunkku-finaali. Ikäluokan ykkösnimen Ville Kallen voittosumma on lähes yhtä suuri kuin kaikilla muilla osallistujilla yhteenlaskettuna.

 

Ville Kallen kausi on ollut komea. Kruununa on Kriteriumin voitto. Satakunta-ajossa ja Pikkupelimannissa tuli kunniakkaat kakkossijat. Oulu Expressissä ja Pikkuprinssissä lohkesi laukkojen rasittamana kolmoset. Ville Kallen vuositienestit ovat mojovat 103 300 euroa.

 

Suurlahjakkuuden valmentaja Jouko Paavola sanoo, että kausi päättyy Varsakunkkuun.

 

”Kinttaalla oli, että ajetaanko tätä kisaa ollenkaan. Kasvattaja (Eija Kärkkäinen) kuitenkin toivoi, että laskettaisiin siellä oriin synnyinseudullakin kilpaa, ja näinhän me tehdään.”

 

Ville Kallella on kaikki kisan alla parhain päin.

 

”Eilen ajoin oriilla, eikä mulla ole mitään negatiivista kerrottavaa. Vaimolle sanoin treenin jälkeen, että jos jollain olisi paljon rahaa, hän haluaisi varmasti tällaisen hevosen. On Ville Kallella sitten niin ilo ajaa.”

 

”Ja kyseessä on muutenkin loistoyksilö. Ori on kotona tosi kiltti ja mukava hoitaa.”

 

Paavola näkee, että Ville Kallella on ensi kautta varten paukkuja reilusti reservissä.

 

”Vauhdin kanssa on runsaasti kiristämisen varaa, kunhan vain pystyy alkaa päästää niin kuin täällä kotona pystyy. Ori treenaa toisinaan Troopersin kaverina. En kehtaa sanoa, kuinka kovia lukemia taimeri näyttää.”

 

Ville Kallen kausi ei ole ollut pelkkää paraatimarssia, sillä myös harha-askelia on mahtunut matkan varrelle. Paavolan mukaan laukat ovat johtuneet arkuudesta.

 

”Eilenkin kun ajoin oriilla ja tierat lentelivät kärryjen pressuun, niin heti tuli mieleen, että jaaha, pumpuleita olisi tarvittu korviin”, Paavola nauraa. Hän uskoo, että iän ja kokemuksen myötä arkuus hioutuu pois, eikä laukkoja nähdä jatkossa enää niin taajaan.

 

Derby on Ville Kallen kohdalla ensi vuoden suuri maali. Oriin voittosumma on niin tuntuva, että tulevan kauden kalenteriin kuuluvat Paavolan mukaan vain viisivuotislähdöt, rahasarjoihin ei lähdetä. Tarkempia suunnitelmia kauden 2021 avauksesta ei Paavolan mukaan ole tehty, mutta Ville Kalle ei karsasta hokkikelejäkään.

 

Myös siitosoriin ura häämöttää Vieskerin pojalla.

 

”Moni on oria kysellyt siitokseen. Varmaan Ville Kalle laitetaan talvella kirjoihin.”

 

MT Ravinetti on Varsakunkun yhteistyökumppani

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomenhevoset ja lämminveriset eri päivinä esillä Jokimaan helmikuun orinäyttelyssä

Vuoden hevosenomistaja Mikko Laakkonen: "Hevosen itsensä takia olen lajissa mukana. Se on samaan aikaan iso ja voimakas, mutta herkkä. Nykyaika on kovin digitaalista ja kiireistä. Hevonen tuo mielestäni hyvää vastapainoa tälle nykyiselle aikakaudelle"

Varsakunkulta hyviä uutisia suomenhevosten taustavoimille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video