Uutiset

Viikonlopun ravit: Ice King ja Heat King Arctic Horse Racen helmet – Nadal Broline palaa radoille

Viikonvaihteen kotimainen ravikiertue vie lakeuksilta napapiirille ja Kymenlaaksosta Etelä-Karjalan kautta Pirkanmaalle.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Joriini ja Hannu Hietanen lähtevät Etelä-Pohjanmaalta Lapin-reissulle Ice Kingin arvonimi mielessään. Rovaniemen Toto75-kisat käydään poikkeuksellisesti lauantaina vasta alkuillasta.

Perjantai 4. joulukuuta

Seinäjoki järjestää illan ykköset ja Kouvola kakkoset. Seinäjoella ajetaan alkuraveista suomenhevosten Nuorten Sarja, joka on kerännyt viivalle vain viisi valjakkoa. Villihaave pyrkii paalupaikaltaan pakomatkalle. Tamman ohjastaja-valmentaja Hannu Hietanen on ajanut tällä kaudella 99 ykköstä.

 

Seinäjoen kohokohta on suomenhevosten kovin voltti. Pitkältä pakilta starttaavat kohisevassa nousukunnossa kisaavat Fiiling ja Jetsu. Edempää ampaisevat matkaan Hipatsu, I.P. Vapari ja Tiina Mäkiseltä debytoiva Siporin Santtu.

 

Lämminveristen ykkössarjassa iskee valtit pöytään Tiina Koskinen Twinquitin ja Wide Gamen myötä. Kakkossarjassa Donna Leonora, Mr Noon ja Curakao testaavat Suomessa avaavan Neo Sånnan osaamisen.

 

Kouvolassa riittää mielenkiintoa. Illan tähtihetki on keväältä koronan vuoksi loppukauteen siirtynyt Valkeala-ajo. 6 000 euron ensipalkintoa ovat jahtaamassa voittoputkeen syöksynyt Kavioliiga GP-sankari Pyörylän Paroni sekä muskelimenijät Tuviker ja Rokin Maxi.

 

III-divisioonakarsinnan tähtenä tuikkii Slippery Runway.

 

Seinäjoen Toto5-kisat käyntiin kello 18. Kouvolassa Toto4-ravit kello 18.15 alkaen.

 

Kalmarin Toto64-kierros päättyy E3-revanssiin. Peter Untersteinerin voittovireinen lahjakkuus Ready Tonight kantaa suosikin paineet. Haastajalaumaan kuuluu Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen Kurri Jari Boko.

 

Kalmarin Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 5. joulukuuta

Edessä on järjestyksessään toinen Arctic Horse Race. Ohjastajaottelu Arctic Challenge käydään koronatilanteen vuoksi kotimaisin voimin. Mukana on valtakunnan kärkeä Santtu Raitalan johdolla.

 

Ice Kingin titteliä tavoittelevat ruunaruhtinas Pertturi ja Pohjoismaiden mestari Joriini. Lämminveristen Heat Kingiin kaasuttelevat Tammer-ajossa muut tyrmännyt Tellmeastory, Petri Salmelan iskukykyinen kaksikko Hesiod – Cupido Sisu, viime lauantaina vallan väkevästi esiintynyt Farzad Boko sekä yllätysvalmis Regent Zet.

 

Huomionarvoista on, että Rovaniemen Toto75-ravitapahtuma starttaa vasta kello 16.

 

Lauantaille laittaa alkuvauhdit Lappeenranta. Lämminveristen kuumin nimi on torstaina voitolla viimeistellyt ja nyt jo kauden kahdeksatta täysosumaansa jahtaava Quick Vald. Suomenhevosten päälähdössä nähdään kova kvartetti Sorretun Voima – Syneri – Bilettäjä – Kaappi.

 

Rovaniemen Toto75-ravit kello 16 alkaen. Lappeenrannassa Toto4-kisat kello 12.

 

Åbyn seiskaviislauantain kliimaksi on Kultadivisioona, joka on nimetty takavuosikymmenten tähden mukaan Legolaksen muistoajoksi. Thomas Nilssonin sympaattinen ässä Legolas avasi uransa 19:llä peräkkäisellä ykkössijalla, ja vaikka jatkossa voittotahti harvenikin, ruuna jätti vahvan jäljen Ruotsin ravihistoriaan.

 

Legolaksen muistoajoon ykkösradan saanut nuolennopea Disco Volante pyrkii täräyttämään keulaan ja vetämään perille saakka. Raju ME-tamppaaja Very Kronos edennee ajoissa rumpalin paikalle.

 

Suomalaisten katseet kohdistuvat Kari Lähdekorven osaomistamaan Pastore Bobiin ja pitkältä paussiltaan baanoille palaavaan toissavuotiseen Elitloppet-kakkoseen Nadal Brolineen.

 

Åbyn Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 16.00– 20.00. Asiantuntijoina ovat Marko Lähteenmäki ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sara Perttunen.

 

Rovaniemen ja Åbyn Toto75-ravien studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT 26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 6. joulukuuta

Teivo tarjoaa itsenäisyyspäivän ravivastaanoton – toki ajan hengen mukaisesti ilman yleisöä. Ruotsin-turneelle pian jälleen lähtevällä Hannu Korvella on oivat voittosaumat lämminveristen yläsarjoissa Janis Joplin Bokon ja Langen's Airbornen myötä. Myös monté-mittelössä on Pirkkalan palopäällikön kurssi korkealla, kun etapille ampaisevat hänen suojateistaan jättiläismäinen Leon ja Guilty Pleasure.

 

Koelähdössä esiintyy liki puolet uransa kisoistaan nimiinsä vienyt Ville Mäkelän menestyjä Wilhelm Nash.

 

Teivon Toto5-kisat käynnistyvät kello 13.

 

Sunnuntain seiskavitonen ratkeaa Rommessa. Päätöskohteen Klass II:n karsinnassa hehkuu Katja Melkon voittokone Galileo Journey. Ohjaksissa on mahtavaan tuloskuntoon loppukaudesta äitynyt Jorma Kontio, joka vietti lauantaina poikkeuksellisesti vapaapäivän.

 

Rivin avaa tiukka kylmäverikamppailu. Roli Eld on suuri suosikki, Smedheim Solan ja Björs Frei iskukykyisiä haastajia.

 

Rommen Grand Slam Toto75-kierros starttaa kello 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Kymi Grand Prix'ssä suomalaistoiveita – edellinen kotivoitto on vuodelta 2013

Viikonlopun ravit: Kuninkaat kohtaavat Kainuussa – kesäradoilla vauhti kiihtyy

Viikonlopun ravit: Pinkkiä päälle – nu kör vi! Suomen seiskaviissykkeet tarjoilee Ylä-Savon kesähelmi Vieremä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video