Uutiset

MT Ravit Timo Tuomisella Orimattilassa: "Itse on kasvatettava, että parhaat saa"

Tuomisen valmennustyyli tähtää monivuotisiin menestyjiin enemmän kuin ikäluokkavoittajiin.
Jukka Heiskala
Metsärinteen Pommi on odotuksia täynnä.

MT Ravit vierailee tällä kertaa sellaisen miehen luona, joka liitetään hevosiin nimeltä Tasamasa, Amiksiiri, Madrid, Vieskerin Taika, Metsärinteen Valta, Metsärinteen Rambo ja vaikkapa Piirron Tuisku.

Kyseessä on Timo Tuominen, joka valmentaa ja kasvattaa menestyviä suomenhevosia kotitilallaan Orimattilan Kuivannon kylällä. Hän seuraa isänsä Martti Tuomisen jalanjäljillä, tällähän oli muun muassa menestyshevonen Jonnen-Jarru.

Tuomisella on nyt 11 hevosta listoillaan ja hän uskoo valmennustyylissään enemmän pitkäkestoisiin menestyshevosiin kuin ikäluokkamenestyjiin.

"Sen olen huomannut, että ostamalla on vaikea löytää hyviä hevosia, melkein ne on varsasta kasvateltava ja itse tehtävä, että parhaat saa. Eikä niistäkään kaikista tule hyviä hevosia, mutta ne saavat mahdollisuuden kehittyä ja tulla useammaksi vuodeksi kilpahevoseksi", Tuominen tuumailee.

Yksi on Tuomisen omistama Pommi, pitkäjalkainen 1,5-vuotias varsa, ja tässä vaiheessa odotukset ovat vielä kovia.

"Ei ole opeteltu vielä ajoa, mutta talven aikana opetellaan ja kesällä laitumelle ja sitten siitä pikkuhiljaa jatketaan."

Omalle maalle tehty valmennuslenkki noin puolitoista kilometriä pitkä ja täydentyy kovilla keleillä heinäpellolla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit vierailee Innasilla Nastolassa, missä hevosia ja poneja harrastetaan kolmen sukupolven voimin

MT Raveissa Sami Kauhanen – miehen tie on kulkenut upseerin, ravivalmentajan, Fintoton ja Veikkauksen pestien kautta Hippoksen toimitusjohtajaksi

"Olen kaikkea hevosella tehnyt mitä voi", sanoo maatilan ja metsätalouden töistä nuorena aloittanut ravilegenda Reijo Borgström

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video