Uutiset

Propulsionin omistaja kieltäytyy maksamasta kymmenien miljoonien kruunujen palkintolaskua Ruotsin keskusjärjestölle

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet kirjoittaa tänään, että Propulsionin omistaja Stall Zet on riitauttanut oriin Ruotsin palkintojen takaisinmaksun. Kyse on yhteensä 26,3 miljoonasta kruunusta.
Miika Lähdeniemi
Daniel Redén on Propulsionin valmentaja sekä omistajayhtiö Stall Zetin toimitusjohtaja. Hän on avainasemassa koko vyyhdissä. Valmentajan rangaistukset annetaan todennäköisesti keväällä, ja Propulsionin palkintojen takaisinmaksu ei ratkea ennen sitä.

Ruotsin keskusjärjestö Svensk Travsport on jo maksanut hevosenomistajille, joiden ravurit ovat olleet seuraavilla sijoilla Propulsionin takana Ruotsin suurkilpailuissa vuodesta 2015 alkaen, palkintojen erotukset loppuvuoden 2020 aikana. Esimerkiksi Milligan's Schoolin ja monen muun huippuhevosen valmentaja Stefan Melander on julkisuudessa kommentoinut, ettei olisi kaivannut tämäntapaisia "voittoja" raviradoilta. Toki rahat varmaankin kelpaavat, sillä "Tarzan" Melander möi juuri 54:ää siitostammaansa nettihuutokaupassa viime sunnuntaina.

Voit lukea Stefan Melanderin erikoishaastattelun joulupäivänä MT Ravinetistä.

ST on myös lähettänyt Propulsionin omistajalle Stall Zetille 26,3 miljonan kruunun laskun palautettavista palkintorahoista. Orihan paljastui kesäkuussa hermoleikatuksi ennen ostoaan ja muuttoaan syntymämaastaan USA:sta Ruotsiin 2015. Hermoleikatuilla hevosilla ei ole kilpailuoikeutta Pohjoismaissa, joten kaikki palkinnot on saavutettu sääntöjenvastaisesti 45 startissa Ruotsin kamaralla.

Pohjois-Amerikassa kyseinen operaatio on sallittu kilpahevosille. Muualla Euroopassa, esimerkiksi Suomessa, tienatut palkintorahat ovat vielä eri asia. Suomen säännöt kieltävät samalla tavalla kilpailemisen hermo-operoidulla hevosella, mutta on hevosen rekisterimaan, tässä tapauksessa Ruotsin, vastuulla todeta kilpailuoikeus.

Stall Zetin asianajaja Jesper Arvenberg kertoo, että Stall Zet on riitauttanut 26,3 miljoonan kruunun laskun. Kuitenkin ST ja Stall Zet ovat yhteisymmärryksessä sopineet, ettei laskusta käydä oikeutta, ennen kuin oriin valmentajan Daniel Redénin tuomio tulee ulos raviurheilun vastuuelimestä, arvioiden mukaan keväällä. ST:n juristi Göran Wahlman arvioi, että vaikuttaa varsin todennäköiseltä, että Redénin tuomion jälkeen laskusta käydään oikeutta yleisessä tuomioistuimessa.

Stall Zetiä uhkaa hevostensa starttikielto, ennen kuin lasku on maksettu. Kuitenkaan kieltoa ei voi määrätä, ennen kuin asia on juridisesti ratkaistu. Zetin hevoset ovat pelkästään tänä vuonna tienanneet 41,5 miljoonaa kruunua palkintorahoja Ruotsin kaviourilta.

Pääset tästä Aftonbladetin alkuperäiseen uutiseen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsissa avattu uusi ilmiantokanava anti-dopingtyötä ja hevosten hyvinvointia edistämään

Kotitekoinen varsa voitti Elitloppetin kolme miljoonaa kilpailuennätyksellä – katso lähtö videolta

"Kaikilla tarinoilla on loppu" – Ruotsalaisen euromiljonäärin kilpaura tuli päätepisteeseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video