Uutiset

MT Ravit: "Silloin alussa 26 oli kova vauhti – huimasi, kun ei nähnyt kuin mustan putken edessä"

Hankasalmen räntäsateen peittämissä maisemissa tapaamme kengittäjän, joka on ravikansalle tutumpi ravikuninkaan ja monen muunkin huippuhevosen ohjastajana.

Henri "Metu" Bollström on saanut ajaa niin monella menestyshevosella, että tietää varmasti, miltä hyvän hevosen ohjat tuntuvat.

Hän on työskennellyt niin Pekka Roihalla kuin Seppo Suurosella, mistä pääsi käyntiin työ lainaohjastajana. Voittoja on kertynyt yli tuhat.

Kruunun jalokivenä Henri ajoi ensikertalaisena Lahden kuninkuusraveissa Pauli Raivion Tähen Toivomusta, joka sekin juoksi ensi kertaa mittelössä puolitoista vuotta sitten. Yhteistyö tuotti parhaan mahdollisen tuloksen, kun valjakko seppelöitiin ravikunkaaksi.

Henri on kotoisin Mikkelistä ja asuu nykyään Jyväskylässä. Lainaohjastamisen lisäksi hän toimii kengittäjänä.

Ahkera, tunnollinen ja iloinen mies on sanavalmiutensa ansiosta palkittu pariin kertaan positiivisimpana haastateltavana.

Ohjelmassa tavataan myös Pauli Raivio ja kerrataan Paulinkin uran monia vaiheita. Nernäliinapakettikin kannattaa varata lähelle.

toimittaja: Juha Jokinen

kuvaus ja editointi: Jukka Heiskala

tuottaja: Jussi Korkia-aho

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Edfromed siirtyi Jussi Kivijärvelle Suomussalmelle

MT Ravit vierailee Innasilla Nastolassa, missä hevosia ja poneja harrastetaan kolmen sukupolven voimin

MT Raveissa Sami Kauhanen – miehen tie on kulkenut upseerin, ravivalmentajan, Fintoton ja Veikkauksen pestien kautta Hippoksen toimitusjohtajaksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video