Uutiset

Viikonlopun ravit: Gaalan kimallusta ja Thai Profitin tykitystä – Vincennesissä kutkuttava kimara

Ovella jo kolkuttelevan raviviikonlopun sato on monipuolista. Huippulähtöjä ravataan kotimaassa ja muualla. Teivossa selvitellään ohjastajien Suomen mestaria. Ravivuoden 2020 parhaat palkitaan ajan oloihin istuen toteutettavassa gaalassa.
Terhi Piispa-Helisten
Viime vuonna 12 kertaa voittanut Kimmo Aholan menestystallin tähti Thai Profit aloitti ravivuoden 2021 Talvimaljan täysosumalla. Santtu Raitalalla on paljon pelissä lauantaina, kun Teivossa ratkotaan myös ohjastajien Suomen mestaruus.

Perjantai 15. tammikuuta

Torstaina pideltiin ravirintamalla pakkasta, mutta perjantaina palataan baanoille Jyväskylässä. Kylmäveristen kovimmassa voltissa ponnistelee paalulta pakoon viimesyksyinen Toto75-sankari Kruunun Prinssi. Takaa-ajoon ampaisee kohisevassa nousukunnossa kisaava Eeti.

 

Lämminveristen ykkössarjassa seurataan Suomessa avaavan Muscle Hillin pojan Remain in Lightin menoa.

 

Toto5-kohteiden (lähdöt 4-8) Voittaja-peleissä on 1 000 euron bonukset.

 

Jyväskylän Toto5-kisat käyntiin kello 18.00.

 

Perjantain Toto64-annoksen tarjoilee Uumaja. Viimeksi kultakantaan itsensä iskenyt Petteri Joen Callela Leonard haastaa avoimessa ryhmässä Samu Sundqvistin ohjastaman Magnifik Brodden. Aleksi Kytölän tallin värejä puolustaa Wasa Warrior.

 

Muita kuumimpia suomalaistoivoja ovat Hemmi Salmisen hyvin mennyt tammaduo Lillamaggan – B.G.Emma, Kytölän Storm Rider ja Rurik Kjötarin Flight Deck.

 

Uumajan Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 16. tammikuuta

Teivon Toto75-päivän huippuhetket ovat Seppo Sarkolan Muistoajo ja raviohjastajien Suomen mestaruus, joka ratkeaa kolmen osakisan perusteella. SM-titteliä on tavoittelemassa viime kauden ohjastajapörssin kärkitusina.

 

Seppo Sarkolan Muistoajossa pyrkii tammatasoituksen siivittämänä karkuteille Teemu Okkolinin Arkenttiina.

 

Lämminveristen Kavioliigan herra ja hidalgo on Thai Profit. Kimmo Aholan katapultille koettavat pistää kampoihin kautensa avaava Cameron Evo ja timanttinen tamma Willow Pride.

 

Teivon ravien lähdössä 11 on Kaksari-pelissä 5 000 euron bonus.

 

Illalla palkitaan kauden 2020 parhaita Ravigaalassa. Ajan oloihin istuen gaala toteutetaan Pasilan studiolta tv-tuotteena. Juontajina toimivat Joanna Kuvaja ja Lauri Hyvönen. Gaala näkyy suorana lähetyksenä kello 21.00 alkaen myös MT26-kanavalla.

 

Teivon Toto75-ravit kello 13.00 alkaen.

 

Ruotsin Toto75-jännityksen tarjoaa tällä viikolla Jägersro, ja Toto75-pelissä on tarjolla mojova yli 2,4 miljoonan euron jackpot.

 

Lauantain päälähtö on Arvid Stjernswärdin muistoajo. Sinivalkoista sävyä lähtöön tuovat Petri Puron voitokas Master Crowe ja Onkel Invest Oy:n omistama konkari Nadal Broline. Molemmilla on oivalliset saumat voitto-otteluun, vaikka vaikeat lähtöpaikat rimaa nostavatkin. Vastus ei kuitenkaan ole tiukimmasta päästä.

 

Jägersron Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

Lähipäivinä riittää Vincennesissä räiskettä. Ranskan pääradalla ravataan lauantain päälähtönä viisivuotiaiden Prix de Croix. Ruotsin joukkuetta ankkuroi viimesyksyinen UET Grand Prix'n ykkönen Power. Aetos Kronos ja Guzz Mearas säestävät. Vastassa ovat lujat ranskalaiset ruotsalaisia kilpakumppaneitaan viimeksi löylyttäneen Gu d'Heripren johdolla.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00– 20.00. Asiantuntijoina ovat Iivari Ingves, Tapio Hoikka ja Jari Haanniemi. Juontajana toimii Jere Törmänen.

 

Teivon ja Jägersron Toto75-ravien studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 17. tammikuuta

Seinäjoen Toto5-päivän kohokohta on lämminveristen yläsarja. Kotimaakunnan kunniaa puolustavat Noble Boy S, The Swede ja Excalibur It. Omat lukunsa ovat voitokas Strait Iron, joka palaa välivuoden jälkeen tositoimiin, ja Suomessa debytoiva italialaisruuna Vagabond Vik.

 

Kakkossarjassakin nähdään kovia, kun taipaleelle tykittävät loisteliaan paluun pitkältä paussilta tehnyt Feeling Dream, Seinäjoen kestomenestyjä Cheri Sane ja omistaja-valmentaja Juha Jokisen rattailleen pitkästä aikaa saava BWT Bayern.

 

Seinäjoen Toto5-kisat käynnistyvät kello 13.

 

Axevallan Grand Slam -sunnuntain Toto75-kohteiden suomalaisittain mielenkiintoisin nimi on derbykolmonen Sahara Peyote, joka kisaa kolmatta kertaa duon Veijo HeiskanenHenna Halme lipun alla.

 

Axevallan Grand Slam Toto75-kierros starttaa kello 16.

 

Sunnuntaina juostaan Vincennesissä Prix d'Ameriquen viimeinen esikisa. Prix de Belgiquen voittoa ja jaossa olevaa kolmea pilettiä Prix d'Ameriquehen ovat jahtaamassa Jean-Michel Baziren nelikko Davidson du Pont – Victor Ferm – Vitruvio – Looking Superb. Mukana on myös ME-paahtaja Moni Viking.

 

Suomalaisravuri Whole Lotta Love kisaa sunnuntaina Bordeaux'n radalla valmentajansa Philippe Daugeardin ohjastamana.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Kymi Grand Prix'ssä suomalaistoiveita – edellinen kotivoitto on vuodelta 2013

Viikonlopun ravit: Kuninkaat kohtaavat Kainuussa – kesäradoilla vauhti kiihtyy

Viikonlopun ravit: Pinkkiä päälle – nu kör vi! Suomen seiskaviissykkeet tarjoilee Ylä-Savon kesähelmi Vieremä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video