Uutiset

Vuoden hevosenomistaja Mikko Laakkonen: "Hevosen itsensä takia olen lajissa mukana. Se on samaan aikaan iso ja voimakas, mutta herkkä. Nykyaika on kovin digitaalista ja kiireistä. Hevonen tuo mielestäni hyvää vastapainoa tälle nykyiselle aikakaudelle"

Ravivuoden 2020 parhaita palkittiin lauantai-iltana.
Tomi Kaminen
Mikko Laakkonen (oik.) valittiin vuoden hevosenomistajaksi. Hänen hevosensa kilpailevat ML Stable Oy:n nimissä. Kuvassa hän on Derby-karsinnan voittoseremonioissa Always Readyn kanssa. Hevosta valmentaa Mikon takana seisova Hannu Laakkonen. Kari Rosimo on ollut Laakkosten luotto-ohjastaja jo vuosikymmenet.

Vuoden hevosenomistajaksi valittiin ML Stable Oy, jonka takaa löytyy Mikko Laakkonen. Laakkosen tunnetun ravisuvun jäsen on pitkäaikainen lajin harrastaja, joka on satsannut vuodesta toiseen laadukkaisiin hevosiin.

Viime kaudella ML Stablen ykkösnimiä olivat Derbyn kakkoseksi sijoittunut Always Ready ja kolmevuotiskaudellaan kaikki neljä starttiaan voittanut Road To Hill, jonka suurin meriitti oli Kriterium-karsinnan voitto. Molempia valmentaa hänen veljensä Hannu Laakkonen.

"Always Ready ja Rod To Hill treenaavat molemmat hyvin. Mielenkiinnolla odotellaan tulevaa kautta. Always Readyn päätähtäin on Suur-Holllola-ajossa. Itse olen ajatellut, että jos hevonen menee hyvin, niin ensi syksynä sillä voisi lähteä vaikka Pariisiin."

Laakkonen kertoi Ravigaalan haastattelussa, että perheen hevosharrastus alkoi 1970-luvun alussa ratsuhevosesta. Saman vuosikymmenen lopussa tulivat ensimmäiset ravihevoset.

"Hevosen itsensä takia olen lajissa mukana. Se on samaan aikaan iso ja voimakas, mutta herkkä. Nykyaika on kovin digitaalista ja kiireistä. Hevonen tuo mielestäni hyvää vastapainoa tälle nykyiselle aikakaudelle."

Laakkonen kertoi jatkavansa myös jatkossa panostusta raviurheiluun.

Vuoden monté-ohjastaja oli kovan kauden ratsastanut Janita Antti-Roiko. Hänen taustojaan löytyy mm. MT Ravien jaksosta:

MT Ravien jaksossa vahvassa nosteessa oleva valmentaja-ohjastajalupaus Janita Antti-Roiko: "Sen tunsi, että tämä ei ole kuka tahansa hevonen"

Vuoden monté-hevonen on Nitro Diablo. Sillä Finlandia-päivänä ratsastamansa voiton Antti-Roiko nimesi ratsukon kohokohdaksi.

Suomenhevosissa paras vanhin tamma on Hetviina. Sen koskettavia taustoja löytyy täältä:

Isän, pojan ja pyhän perheyhteyden nimeen: Hetviina

Parts vanhempi suomenhevosori on Evartti, jonka kauden huipensi ravikuninkuus Seinäjoella: Mahtava kaksintaistelu kuninkuudesta: Evartti vei ensi yrittämällä seppeleen

5-vuotiaiden suomenhevosten paras oli kaiken mahdollisen harjannut Parvelan Retu. Suurin voitto oli Derby: Parvelan Retu odotetun ylivoimainen Derbyssä: "Sen kilpailuhalua ei voi kuin ihailla."

4-vuotiaiden suomenhevosten kärki on Ville-Kalle:

Ravi löytyi oikealla hetkellä: Ville Kalle vei Kriteriumin voimalla – "kyllä rupes aita täräjämään"

Vuoden ravirata on Vermo, kesärata Hankasalmi ja nuorisokerho löytyy Turusta.

Täydellinen valintojen lista julkaistaan myöhemmin tänä iltana.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tupamäen tykit valmiina kauteen 2021 – Polara iskee uuden treeniohjelman voimin

Uutisviikko minuutissa: Evartin toipumisesta Normandian maihinnousuun

Uutisviikko minuutissa: hermojaraastavaa aikaa ravikuninkaallisille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video