Uutiset

"Tee töitä, ole rehellinen, omaksu uutta ja suhtaudu hevoseen intohimoisesti, niin hyvin menee" – MT Ravinetin vuosikuvasto ilmestyy helmikuussa

Julkaisun voi hankkia verkkokaupasta tai Lehtipisteen toimipisteistä.
Petteri Kivimäki
Jukka Houttu (vas.) ja Antero Tupamäki ovat vähintään niminä tuttuja lähes kaikille suomalaisille raviurheilun ystäville.

MT Ravinetin jo perinteinen vuosikuvasto ilmestyy helmikuun toisella viikolla 12.2. Tuttuun tyyliin kuvaston juttuja varten on haastateltu raviurheilijoita, hevoskasvattajia ja muita hevosten ystäviä meiltä ja maailmalta.

Legendaariset hevoseläinlääkärit Jukka Houttu ja Antero Tupamäki käyvät yhteishaastattelussa läpi polkujaan urheiluhevosten lääkinnässä lähes 50 vuoden ajalta. He ovat auranneet tietä kokonaiselle ammattikunnalle.

Maailma on heidän aikanaan muuttunut hurjasti, mutta muutama asia on ennallaan. Tee töitä, ole rehellinen, omaksu uutta ja suhtaudu hevoseen intohimoisesti, niin hyvin menee.

Antero Tupamäki muistuttaa haastattelussa asiakkaiden luottavan eläinlääkärin sanaan ja osaamiseen.

”Oma mielipide pitää sanoa rehellisesti, perustuu se sitten kokemukseen tai tieteelliseen näyttöön. Useimmat eläinten omistajat pitävät rehellisyydestä, vaikka kanta olisi jyrkänkin puoleinen.”

Kotimaisen ja kansainvälisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen merkittävä vaikuttaja Kimmo Kemppi kertoo Kempin ravihevoskasvatuksen uusista tuulista. Hänellä on mielenkiintoisia ehdotuksia myös kotimaisen raviurheilun kehittämiseksi. Ja onpa jutussa mukana muutama yllättävä asia Kemp-kasvattien menneistä ajoistakin.

Kotimaisen ravihevoskasvatuksen kärkinimiin kuuluvat Riikka ja Ari Takaneva kertovat näkemyksensä jalostuksesta sekä pihattokasvatuksesta. Riikka Takaneva painottaa, ettei ole sattumaa, että tietyistä isistä ja emälinjoista syntyy enemmän juoksijoita. Silti kansallisrodun geenikanta supistuu, jos ei käytetä muita kuin muutamia juuri menestyviä tähtiä.

Ulkomaista jalostusasiaa käydään läpi asiantuntijavoimin muun muassa Ranskan ja Pohjois-Amerikan osalta. Lisäksi vieraillaan Ruotsissa vuosikymmenien ajan hevosia kasvattaneen ja monipuolisesti hevosalalla mukana olleen pariskunnan luona. He pohtivat jo kasvatustoiminnan lopettamista, mutta helppoa se ei ole kun auringonsäteiden alla käyskentelee nunciolainen varsa ja lisää on tulossa omilta laadukkailta tammalinjoilta, isinä Googoo Gaagaa ja Maharajah.

Urheilupuolella 8 000 voiton mies Antti Teivainen kertoo uransa käännekohdista. Kokemuksen vastapainona kerrotaan myös kotimaisen raviurheilun nousevien tähtien kuulumisia ja pohditaan, miten nuorten ohjastajien polku ponilähdöistä hevosten rattaille saataisiin vähemmän kiviseksi.

MT Ravinetin kuvaston voi tilata ensi viikosta alkaen julkaisun kotisivuilta. 12.2. ilmestyvän kuvaston voi hankkia myös ainakin Lehtipisteen myymälöistä.

Lisäksi Maaseudun Tulevaisuus kertoo lähiaikoina uudistuksista ravi- ja hevosuutisoinnissaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin vuosikuvasto nyt myynnissä – MT Hevosten tilaajille kaupan päälle

MT Ravit vierailee Ilmajoella Takanevan tallilla – Riikka huolehtii pääasiassa hevosista ja Ari on vastuussa sikalasta

Vuosikertaviinasta ikäluokkatähteen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video