Uutiset

Viikonlopun ravit: Prix de Francea, ohjastajamestaruutta ja Kavioliigaa

Pori pistää lauantaina Toto75-pöydän koreaksi. Mukana ovat talven tutut menestysnimet ja uudet yrittäjät. Viikonvaihteen ykköslähtö on Prix d'Ameriquen uusintamatsi Prix de France.
Kuva: Ville Toivonen
Kartier avasi Kavioliiga-karriäärinsä Vermossa kakkosella. Heikki Mikkosen ori kiskaisee Porissa matkaan ykkösradalta. Vastassa ovat viimekertainen voittaja Morison ja kumppanit.

Perjantai 12. helmikuuta

Kotimaan raviviikonloppu starttaa lakeuksilta. Illan toisena lähtönä ravattavassa Nuorten Sarjassa nähdään tulevaisuuden toivoja uransa vahvasti avanneen Broomhildan ja Tiistenojan taistelijan Troopersin pikkuveljen Real Poppyn johdolla.

 

Lämminveristen ykkössarjaa isännöi tuore Toto75-sankari Trouble Leader. Kampoihin pistävät aina vaarallinen Mr Chance, tuulennopea Redhot Tap Dancer ja voimakasotteinen Noble Boy S.

 

Kakkossarjassa hakee paluuta voittojen tielle Suomen ensi-illassaan loistanut Cheap Thrills.

 

Suomenhevosten kovimmassa koitoksessa kohtaavat tammahuipulle kypsällä iällä tähyävä Tuulensuvi, viimeksi yllättänyt Manionni ja kautensa avaava Hotlinki.

 

Kylmäveristen monté-kunkku Sjö Kongen testaa raviratsastuslähdössä rotukaverinsa Järvsö Aronin osaamisen. Jälkimmäinen avaa uudessa kotimaassaan ja viimeistelee samalla kohti lauantaisia Toto75-kisoja.

 

Seinäjoen Toto5-ravit käyntiin kello 18.00.

 

 

Östersundin Toto64-kierroksen valovoimaisin tähti on kahdelta pakilta jahtiin ampaiseva Donner Am. Uransa 20:tta voittoaan jahtaava Mack Lobellin poika on monitoimimenijä, joka pärjää kärryt perässään ja satula selässään.

 

Östersundin Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 13. tammikuuta

Lauantaina ladataan Toto75-kisat Porissa, missä ohjelmassa on molempien rotujen Kavioliigat. Kylmäveripuolella kohtaa viimekertainen kärkipari Morison – Kartier. Lämminveristen osalähdössä ovat Thai Profit ja Willow Pride joutuneet radoille 11 ja 12. Suomeen palannut Grainfield Aiden iskee matkaan keskeltä eturiviä. Vanha kunnon T.Rex on päässyt puolestaan ykköselle ja rautaisessa vireessä kisaava kotiradan Ricocone kolmoselle.

 

Alemmissa sarjoissa nähdään kiivaita kaksinkamppailuja, kun osaamistaan mittaavat kautensa komealla keulakontrollilla avannut Slippery Runway ja kahdeksan kertaa putkeen ykköseksi yltänyt Joseph Boko sekä kanuunakuntoinen Way To Go ja ravitalven tähtisikermään kuuluva Credit To Love.

 

Porin Toto75-ravit kello 13.00 alkaen.

 

 

Ruotsin seiskaviisjännityksen tarjoilee Åby. Päivän mittaan ratkeaa perinteinen Ruotsin V75-mestariohjastaja, ja mukana viidentoista mukaan seulotun kuskin joukossa on Suomen ylpeys Jorma Kontio. Osalähtöjä ajetaan kuusi kappaletta, ja kaikki ovat pääpelin kohteita.

 

Kontion valttikortit ohjastajaotteluun ovat nousevat norjalaiset Broadway Sun ja Nothinglike Malena.

 

Lauantaina käydään myös V75-oppilasmestaruus. Se ratkeaa yhden osakisan perusteella.

 

Åbyn Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00– 20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola, Tapio Hoikka ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sara Perttunen. Haastattelut: Lauri Hyvönen

 

Porin ja Åbyn Toto75-ravien studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 14. helmikuuta

Sunnuntaina kisataan kotimaassamme kahdet ravit. Kaustinen käynnistää tapahtumat kello 13. Ohjelmassa on peräti 11 lähtöä.

 

Nikulan vetonaula on paluuta tekevä kolminkertainen SE-kiitäjä, ikäluokkastara ja Valiodivisioonafinaalin voittaja Ellin Sisu. Tukkoisuus leimasi oriin otteita vielä kauden avauksessa, mutta viimeksi oli jo tyystin toinen ääni kellossa, kun Ellin Sisu karisti muut kauas kannoiltaan.

 

Ellin Sisua vastaan asettuu ja avauksensa Suomessa ja Juha Länsimäeltä tekee Holter Oda.

 

Lämminveristen ykkössarja ratkaistaan 2600 metrin matkalla. The Swede kuuluu aikaryhmän raharuhtinaisiin ja kuumimpiin voittajakandidaatteihin.

 

Lahden avauslähdössä nähdään Markku Niemisen ja Johanna Kyläkosken 4-vuotias suomenhevosvarsa Somira Rok. Toisessa lähdössä Niemisen tallista on tulessa kovasukuisen Nice Kempin esikoinen Top Class Kemp. Kokeessa 18,1-tuloksen polkenut 3-vuotias Shackhills Master haastaa ikätoverinsa.

 

Kokeneemmista kilpureista katseet kohdistuvat ensimmäisen kisansa meikäläisillä radoilla laukkaan hapattaneeseen voitokkaaseen italialaiseen Victory's Clubiin, tauolta tulevaan Ulk delle Selveen, torstaina Kouvolan vakuuttavasti valloittaneeseen Maisteri Jutilaan, Toto75-sankari Tuuskaseen ja sijoitustaan paremmin Suomessa avanneeseen huippusukuiseen Listas Hotshotiin.

 

Kaustisen Toto4-kisat kello 13 alkaen. Lahden Toto5-ravit alkaa kello 16.

 

Bollnäsin Grand Slam -sunnuntain Toto75-kierroksen helmihetkiin kuuluu tuima kaksintaisto B.W.Runen ja Roli Eldin kesken. Vuoden valmentajaksi Ruotsissa palkitun Daniel Redénin suojatti D.Day Zet on rivin tukipilari.

 

Jonna Irri tuo Bollnäsin nelikon Arctic Dessert – Make It Rain – Sahara B.Boy – Prodigy Shark.

 

Bollnäsin Grand Slam Toto75-kierros starttaa kello 16.

 

Prix de France sähköistää ilman sunnuntaina kello 16.15. Viivalla on kahdessa edellisessä Prix d'Ameriquessa kaksarin muodostanut dynamiittiduo Face Time Bourbon – Davidson du Pont. Lue täältä lisää Prix de Francen eli Speed Racen ennakkotunnelmista.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Talven titaanit Teivossa – Grainfield Aiden ei armahda, Thai Profit ei taivu

Viikonlopun ravit: Stonecapes Queila ja Jack Vader mittaavat Amerikan raudan tehot Mikkelissä

Viikonlopun ravit: Presidentti ja kuningas Äimärautiolla – Solvallan finaaleissa suomalaisodotuksia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video