Uutiset

Maankuulu hevoshieroja Tuula Pursiainen tavataan sunnuntaina MT Ravien uudessa jaksossa

"Mitä kipeämpi hevonen, sen kevyempi käsittely."
Jukka Heiskala
Tuula Pursiainen kertoo sunnuntaina työstään MT Ravien uudessa jaksossa.

Sunnuntaina kello 11 ilmestyvässä MT Ravien jaksossa tavataan maankuulu hevoshieroja Tuula Pursiainen. Hän on hoitanut 24 vuoden aikana hevosia sekä Suomessa että ulkomailla. Kiireisimpinä vuosina hän laski 220 lentoa ulkomaan lentoa. Sen jälkeen oli vuoro jättää ulkomaan reissut vähemmälle.

Tutuiksi ovat tulleet niin ravurit kuin ratsutkin. Viimeksi mainittujen kanssa Tuula on ollut mukana olympiajoukkueessakin.

"Mitä kipeämpi hevonen, sen kevyempi käsittely", Pursiainen linjaa toimintaperiaatettaan.

"Eri tapoja on tehdä hevosten lihashuoltoa. Joku sopii toiselle ja toinen toiselle. Sen olen pitkän urani aikana huomannut, että yllättävän eri systeemeillä päästään samaan lopputulokseen."

Pursiainen muistuttaa, että hänen hoitamiensa hevosten menestys suurkilpailuissa kuten olympialaisissa tai St Michelissä on luonnollisesti hienoa. Mutta yhtä tärkeää on se hetki, kun tavallinen iltaravihevonen saa juonen päästä kiinni.

Sunnuntaina noin kello 11 ilmestyvän ohjelman katsomiseen tarvitaan käyttäjätunnus joko MT Hevoset -pakettiin tai kaiken MT:n sähköisen sisällön käsittävään MT Digiin.

Jos maksullista tunnusta ei vielä ole, sen voi hankkia täältä.

Lue myös:

Ravi- ja hevosuutisten maksumuuria kiristetään – näin voit jatkaa lukemista

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

”Hevonen urheilijana ei lopulta ole kovin erilainen kuin ihminen urheilijana: Molemmat tarvitsevat ravintoa, lepoa ja treeniä” – katso video

"Valitettavasti mun käsissä ei ole mitään magiaa. Olisin ihan älyttömän tyytyväinen, jos voisin tehdä taikuutta", maankuulu hevoshieroja Tuula Pursiainen sanoo MT Ravien haastattelussa

Huippuhevosten hyvinvointi vaatii ”auringon tarkkaa” hoitoa – "Suomessa hoito maailman kärkeä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video