Uutiset

Pyhän Prix de Paris varma kevään merkki

Vincennesin talvimeeting 2020-21 on painumassa mailleen. Siitä merkkinä on sunnuntain viimeinen avoin iso kisa Prix de Paris peräti peräti 4150 metrin maratonmatkoineen.
Gerard Forní
Face Time Bourbon (keulassa) tähtää viikon päähän, mutta Davidson Du Pont on hakemassa voittoa sunnuntaina. Kuvan toinen Prix d'Amerique -voitto tammikuulta ei pelastanut Björn Goopin paikkaa kärryillä.

Talven kovanaamoista Jean-Michel Bazíren valmentama Davidson Du Pont on mukana. Prix d'Ameriquen kaksinkertainen sankari kohuhevonen Face Time Bourbon sen sijaan tähtää ensi viikon lauantaille, talvimeetingin viimeiselle päivälle.

Prix d'Ameriquea on ajettu jo yli 100 vuotta, vuodesta 1920. Prix de Paris tuli mukaan kuvaan keväällä 1962. Tänä vuonna konseptia on silti varovasti tuunattu tänä talvena. Kaikki kolme talvimeetingin pääkisaa Prix d'Amerique, Prix de France ja Prix de Paris on siirretty ensin mainitu Ameriquen brändin alle. Pääkilpailu ajetaan 2700 metrin matkalla tasoituslähetyksellä. Prix de France ajetaan 2100 metrillä autolähetyksellä, ja se on nimetty Prix d'Amerique Speed Raceksi kilpailuista kaikkein vauhdikkaimpana. Huomisen pitkä matka taas on nyt nimeltään myös Prix d'Amerique Marathon Race.

Yksi mielenkiintoinen piirre tämän vuoden mainituissa kolmessa Vincennesin talvimeetingin group I -tason kisassa on, että niiden sponsori Zeturf.com on Ranskan jättimäisen hevos- ja rahapeliyhtiön PMU:n kilpailija hevosvetojen myyjänä. PMU on siis kaikesta huolimatta "päästänyt" kilpailijan esiin.  Samoin kaikki talvimeetingin karsintalähdöt, eli lähdöt joissa oli paikkoja Ameriqueen jaossa, ajettiin Zeturfin nimissä.

Huominen kisa ja sen 180000 euron ykköspalkinto olisi ennakkoon kovasti Bazíren ajokin Davidson Du Pontin heiniä, mutta Prix de France jätti kysymysmerkkejä. Ori kävi "hiilenä" ja alun laukka ei tullut yllätyksenä.  Tammat ovat myös kovia. Bahia Quesnot on varsinainen Vincennesin meetingin työn sankari. Junior Guelpan ajokki on startannut jo meetingin ensimmäisestä päivästä alaen yhteensä jo seitsemän kertaa ennen tätä. Jättipotti 315000 euroa tuli montén ykköskisasta Prix de Cournulierista. Viikko siitä oli vuorossa Amerique, jossa tamma tuli viidenneksi. Monta kertaa on tullut rankkoja revityksiä, mutta silri Etelä-Ranskan tamma jaksaa.

Prix de France taas meni Delia du Pommereuxille tammojen ME-ajalla 09,8 täydellä matkalla tunnetuin seurauksin. Kakkoseksi mahtavan juoksun jälkeen kestäneen Face Time Bourbonin kuski Björn Goop sai skandaalinkäryisesti lähteä.

Pohjoismaiden kunniaa pitää yllä Harper Hanoverin lähdön voittaja 2020 Moni Viking Norjasta. Ori starttaa Ranskassa tosin Pierre Vercruyssen tallista ja ohjastamana.

Kuusivuotias superhevonen Face Time Bourbon siis jättää tämän kilpailun väliin. Sillä satsataan talvimeetingin päätöspäivän ensi lauantain Prix de Selectioniin 4-6-vuotiaille. Nelivuotiaat saavat 25 metriä tasoitusta 2200 metrillä ja ykköspalkinto on 90000 euroa. Rattaille on siis ilmoitettu Ranskan kärkikuskeihin lukeutuva Eric Raffín.

Pääset tästä Prix de Parisin sunnuntain lähtölistaan Kisa ajetaan lähtönä neljä kello 16.15. Suomen aikaa, voit katsoa sen Veikkauksen TotoTV:ltä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Face Time Bourbon sai revanssinsa Lotteria-ajossa

Nurmoksella hyvät kortit Kriteriumiin - Calgary Games miljoonakaupassa "tuttuun paikkaan"

Calgary Gamesille lentävä lähtö siitosuralle: täyteen varattu reilussa vuorokaudessa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video