Uutiset

Viikonlopun ravit: Parvelan Retu palaa, Evaluate avaa - Sobel Conway hakee hattutemppua

Teivo tarjoaa ravijännäreille lauantaina katsottavaa koko iltapäivän edestä. Mauri Tuurnan Ajossa tulee tauolta Parvelan Retu, ja vastassa on tuttu taistelupari Stallone. Evaluate avaa Kavioliigassa Suomessa, ja päivän päätteeksi mitellään GLi GP:n suurista seteleistä.
Terhi Piispa-Helisten
Takaisin Suomeen? Evaluate (09,4 ja runsaat 420 000 euroa) piipahti Suomessa kevättalvella yhden startin ajan.

Perjantai 26. maaliskuuta

 

Pori pistää jälleen raviviikonlopun jalalle. Antti Teivainen on löytänyt avaimet Wide Gamen sielunmaisemaan, ja kaksikon yhteistyö on kantanut hedelmää. Toto5-ykkösessä saattaa käydä jälleen näin.

 

Kylmäveristen kovimmassa voltissa vallitsee tammavalta, kun suosikkeina ampaisevat etapille Lily, Layla ja Amoriini.

 

Porin ilta alkaa Tammasarjalla. Uransa voitolla avannut Suvelan Säpinä kohtaa viime aikoina kauppojen kohteena olleen Villihaaveen.

 

Viikon teemaa noudattaen, Porinkin seiskalähdössä on Troikassa 5 000 euron bonus.

 

Porin Toto5-ravit käyntiin kello 18.00.

 

Solvallan viikon toiset ravit toimivat etkoina huomisille Toto75-finaaleille. Toto64-illassa ovat suomalaistoiveet korkealla. Potentiaalisia voitontavoittelijoita kohteissaan ovat Power Blaster, Timotee Journey, Knowwhentohold'Em, Helluva Am ja Bee Combo.

 

Kotimaan ikäluokkakoitoksissa menestystä niittänyt BWT Echo ei ole lähtönsä kuumimpia pelihevosia. Ori mittaa tasonsa Timo Nurmoksen kautensa avaavaa Cab Lanea vastaan.

 

Solvallan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-23.00.

 

 

Lauantai 27. maaliskuuta

 

Teivon Toto75-lauantain nimilähtöjä ovat GLi Grand Prix ja Mauri Tuurnan Ajo. Viimeksi mainittu on rajattu 6-vuotiaille kylmäverisille. Tammat saavat 2100 metrin tasoitusajossa 20 metrin hyvityksen.

 

Mauri Tuurnan Ajon supernova on 25 kertaa putkeen voittanut Parvelan Retu. Paussilta palaavan Petri Laineen timantin talvikunnon testaa tuttu kilpakumppani Stallone, joka loisti kauden avauksessaan kiihdytyssuoran laukan jälkeen.

 

Lämminveristen Kavioliigassa seurataan Evaluaten avausta Pekka Korven valmennuksesta ja Reima Kuislan omistuksesta. Takariviin arvotun 09,4-aikaisen amerikkalaisoriin osaamisen pistää puntariin ykköspaikan saanut ja Seinäjoki Race -kutsun jo itselleen lunastanut Le Gros Bill.

 

GLi GP:ssä käydään 12 000 euron ensipalkinnosta tasainen ja armoton otatus. Jo kuudesti tällä kaudella ykköseksi yltänyt kotiradan Astrum kantaa suosikin manttelia.

 

Teivon kymppilähdössä on Troikassa 5 000 euron bonus.

 

Teivon Toto75-ravit kello 13.00 alkaen.

 

 

75-finaalit ovat keränneet talven tähdistön Solvallaan. Jo ennen 75-kohteita riittää suomalaisittain seurattavaa, kun viivalla ovat Riina Rekilän kasvatit ja Janne Korven ajokit Silverado Wania ja Finland ynnä kumppanit. Ensin mainittu kisaa nyt ensimmäistä kertaa uusien omistajiensa nimiin. 

 

Klass I -finaalissa puolustaa sinivalkoisia värejä Joseph Boko. Sarjaa alempana seurataan, kuinka käy Mandela Zonille.

 

Nelivuotislähdössä lataavat 300 000 kruunun ensipalkinnon perään Kurri Jari Boko ja Manny Muscle.

 

Kultadivisioonassa iskevät kipinät sinkoillen yhteen Sorbet, Disco Volante ja Handsome Brad. Suosikkirintaman väliin lyövät kiilaa 13-vuotias ”satuhevonen” On Track Piraten, Rauno Pölläsen salamannopea Västerbo Grosbois ja Timo Nurmoksen kirivoimainen kaksikko Antonio Trot – Hawk Cliff.

 

Solvallan Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistama Sobel Conway käy komeat voitot vyöllään taistoon lauantaina Vincennesissä Prix Jean Cabrolissa. Juostava matka on 2700 metriä, ja lähdön yhteispalkintopotti on 67 000 euroa. Lähtö starttaa Suomen aikaa kello 16.48.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00– 20.00. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jere Törmänen ja Sami Sandberg.

 

Teivon ja Solvallan Toto75-ravien studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 28. maaliskuuta

 

Pyhänä ravataan napapiirillä peräti 11 lähdön voimin. Lämminveristen avoimessa ryhmässä loistaa Mauri Jaaran treeniin hiljattain muuttanut ja uuden kotiratansa Äimäraution viimeksi valloittanut Shotproof. Vastassa ovat Lapin luotijuna Regent Zet ja aikansa kriteriumsankari Callela Leonard.

 

Jaaralla on käsissään myös kakkossarjan valttikortti, kun tuore Toto75-voittaja Lastsundayinmay starttaa suurena suosikkina. Tamman omistajakuntaan kuuluva Tommi Jaara (ei sukua Maurille) omistaa puolet myös Shotproofista.

 

Regent Zetin seurakaveri Artie B.Zet on puolestaan vahvoilla kolmossarjassa. Nuoren nousevan valmentajanimen Janita Luttusen suojatin haastaa otteluun viimeksi epäonnistunut Diamond Lord.

 

Kylmäveristen tiukammassa taistossa vääntävät kauden avauksessaan varustemurheista kärsinyt Meri-Lapin lahjakkuus Toivotuli ja Oulussa kipakasti kirinyt Leijan Liito.

 

Rovaniemen Toto5-kisat kello 13 alkaen.

 

Östersundin Grand Slam -sunnuntaina huomio kiinnittyy isokenkäisten lämminveristen matsiin. Kautensa käynnistävälle ja yli puolet uransa kisoistaan nimiinsä vieneelle Van Gogh Z.S.:lle panevat hanttiin toissavuotinen Sweden Cup-voittaja Queer Fish, niin ikään sesonkinsa avaava Esprit Sisu ja omistajaa sekä valmentajaa vaihtanut Noble Superb.

 

Östersundin Grand Slam Toto75-kierros starttaa kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Next Direction ravilauantain vetonaulana - suomalaistoiveita Solängetissä

Viikonlopun ravit: Hyvä Suomi! Pohjoismaiden mestaruudessa mennään sinivalkoisin sävelin – Calgary Games jatkaa tappiotonta saagaansa UET Grand Prix'ssä

Viikonlopun ravit: Kotiradan Kinnunen ja Shackhills Twister panevat Kriteriumissa hanttiin Nurmoksen hirmuille – saako Siirin Valtsu revanssin V.G. Voitosta?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video