Uutiset

Pääsiäispyhien ravit: Pelimanni-ajoa, Kavioliigaa, Gran Premio Costa Azzurraa, Rommeheatetia ja multijackpotia

Pääsiäinen on totuttuun tapaan ravijännäreille kiireistä aikaa. Korkealuokkaista seurattavaa piisaa meiltä ja muualta. Tässä otos pyhien parhaista paloista, olkaa hyvät!
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Pekka Luukkosen taiten treenaama Lissun Eerikki on käynnistänyt kautensa kahdella loistavalla voitolla. Voimaori on kohonnut niiden myötä kuninkuusspekulaatioiden kuumimmaksi nimeksi. Pääsiäisenä "Erkki" twistaa Kaustisen Pelimanni-ajossa.

Perjantai 2. huhtikuuta

 

Turun Toto4-kisat aloittavat pitkänperjantain raviepistolan. Iivo Niskasen olympiavoitostaan palkinnokseen saama Goldiivo Hoss debytoi viidennessä lähdössä Viljami Härmälä valmennuksesta. Kyseessä on samalla Härmälän treenariuran ensimmäinen startti.

 

Seuraavassa lähdössä tarkaillaan sitä, minkälainen luisto on huippuhiihtäjien kimppahevosella Bismarck Comerylla tauolta.

 

Illalla jatketaan Killerille. Ravien kolmannessa koitoksessa kiinnittyy huomio uraansa kolmen kisan jälkeen vailla tappioita jatkavaan lahjakkuuteen Endless Storyyn.

 

Toto5-ykkösessä tekee kausiavauksensa viimevuotisen Kriteriumin kakkonen ja Oulu Expressin sekä Satakunta-ajon kolmonen Huisi Hemmo. Lahjakkuuden vireen pistävät puntariin tammahuippua tavoitteleva Elias Juonetar ja välivuoden jälkeen tositoimiin palaava kriterium- ja derbysankari Koivikon Kalle.

 

Lämminveristen avoimessa ryhmässä esiintyy toista kertaa Suomen kamaralla Global Withdrawl. Anne Kankaalta avaava Tito C.A. on lähdön toinen katseiden kääntäjä.

 

Turun Toto4-ravit starttaavat kello 14. Killerin Toto5-kisat käyntiin kello 18.00.

 

 

Färjestadin perinteisessä pitkänperjantain katselmuksessa ovat pääosissa 5-vuotiaat lämminveriset. Tammojen puolella seurannassa on Einari Vidgrén Oy:n omistama StoSprinternin finaalin sankaritar Grande Diva Sisu.

 

Oriiden ja ruunien lähdössä on yksi yli muiden. Daniel Redénin tykki Don Fanucci Zet voitti viime vuonna SprinterMästarenin finaalin 09,6-tuloksella. Ruotsin Derbyssä ori oli Hail Maryn jälkeen kunniakas kakkonen. Kausi päättyi siihen, ja nyt on edessä uuden sesongin avaus.

 

Färjestadin Toto75-kierros pyörähtää liikkeelle kello 16.

 

 

Suomalaisravurit Whole Lotta Love ja Martin de Bos taistelevat Vincennesissä kello 18.30 starttaavassa Prix Amaltheassa 26 100 euron ensipalkinnosta.

 

TotoTalk-lähetys kello 15.30-21.00. Studiossa ovat Jarkko Litmanen ja Toni Sarkama.

 

 

Lauantai 3. huhtikuuta

 

Kaustinen toimii viikon Toto75-ratkaisujen näyttämönä. Päivän tähtihetki on perinteinen Pelimanni-ajo. Ilmassa on kevään tuoksun ohella kaksinkamppailun värinää. Yhteen iskevät vuoden kahdella isolla voitolla avannut Lissun Eerikki ja Sanomalehti Karjalainen -ajon kunniakas kakkonen Ellin Sisu. Molemmat kuuluvat turbulenssissa olleen suomenhevospyramidin huipulle.

 

Lämminveristen Kavioliigaan kaasuttelee johtotähtenä Grainfield Aiden. Kaustisella ravataan kesäradalla, ja tästä on suuri etu haastajalaumaa johtavalle muskeliori Don Williamsille.

 

Rivin ankkurina starttaa kauden kotimaisen kärkituloksen viime lauantaina tuulettanut Just a Flirt. Ylisarjassa kisaavan vikkeläkinttuisen vimpeliläisen haastaa voitokas voimanpesä Troopers.

 

Toto75:ssä on tarjolla uutuuspotti Jackpot+, mikä tarkoittaa, että täysosumalla voi voittaa jopa 320 000 euroa.

 

Kaustisen Toto75-ravit kello 13.00 alkaen.

 

 

Lauantaina pelataan Suomesta kommervenkkien myötä Halmstadiin. Lisää tietoa päivän kulusta ja pelitarjonnasta löydät täältä.

 

Halmstadin Toto5-pelin jättöaika umpeutuu kello 16.45.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00 – 20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Kela ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sara Perttunen. Haastattelut: Juha Jokinen.

 

Kaustisen Toto75- ja Halmstadin Toto5-studio näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 4. huhtikuuta

 

Pääsiäispäivän ravipidot tarjoilee Lappeenranta. Kilvanajojen ensimmäisessä lähdössä astelee uransa avaukseen siniverinen I.P. Silkki. 4-vuotiaan tamman isä on viisinkertainen kuningas Viesker ja emä kolminkertainen kuningatar I.P. Vipotiina.

 

Lämminveristen kovimmassa koitoksessa koetteleva kanttiaan suoritusvarma Nazareth, virtaavan veden lailla eteenpäin puskeva Adrienne's Ami, kirivoimainen Benobi Zet ja tauolta tuleva Malecon.

 

Lappeenrannan Toto5-kisat kello 13 alkaen.

 

Sunnuntaina piisaa Rommessa suomalaisittain jännitettävää. Rommeheatetissa käy taistoon kolmosradan saanut Elian Web. Nadal Broline nasauttaa matkaan vitoselta, kutsun Seinäjoki Raceen lunastanut Selmer I.H. seiskalta, Rauno Pölläsen Västerbo Grosbois näiden välistä ja kautensa avaava Pasi Aikion Ruotsin Derby-ykkönen Who's Who ysiltä. Viimeksi mainitun ohella takarivistä lähtevät tarkkailemaan tilannetta rautaisessa iskussa kisaava 13-vuotias ”satuhevonen” On Track Piraten ja Timo Nurmoksen Hawk Cliff.

 

Nina Pettersson-Perklénillä riittää Rommessa panosta, kun tositoimissa ovat Be The One, Thai Ming ja Knowwhentohold'em. Tositoimissa nähdään myös Elian Webin seurakaveri MAS Capacity, Roni Paldanin suojatti Power Blaster ja Markku Niemisen treenaama Joseph Boko.

 

Rommen Toto75-peliä ryydittää roteva multijackpot.

 

Rommen Toto75-kierros starttaa kello 17.20.

 

Sunnuntaina ravataan Torinossa perinteinen kevään vauhtimaili Gran Premio Costa Azzurra. Mukana on viimevuotinen voittaja Cokstile. Alessandro Gocciadoron tallilla on tuttuun tapaan kisassa vankka edustus. Kuriositeetti on hänen treenaamansa 14-vuotias teräsravuri Arazi Boko. Suomalaisille tuttu Chief Orlando sai arvonnassa ykkösradan.

 

Maanantai 5. huhtikuuta

 

2. pääsiäispäivä lähtee liikkeelle Kuopiosta. SHKL Cupin lämminverikarsinnassa on mukana vain neljä varsaa. Kahdella voitolla karriäärinsä käynnistänyt MAS Felipe kantaa suosikin paineet.

 

Montén SM-karsinnassa hehkuu hallitseva Suomen mestari Niemen Eemil.

 

Täysipainoisissa Toto4-kohteissa nähdään tiukkaja kaksintaistoja, kuten Ierikka vastaan Lissun Assi ja Procyon vastaan Cazador.

 

Kuopiosta siirrytään Kanta-Hämeeseen Forssaan. Toto5-avauksessa iskevät yhteen Joensuun Toto75-yllätysykkönen Tour Knight ja Teivossa keulasta tapahtumia dominoinut Real Red.

 

Emma Väre on päivän avainhahmo. Hänen lahjakkaat treenattavansa Cream Candy ja Girls With Curls ovat omissa kohteissaan tiukasti voitoissa kiinni.

 

Kuopion Toto4-päivä käyntiin kello 14, ja Forssassa Toto5-tapahtuma kello 16 alkaen.

 

 

Hagmyrenin Toto75-päivän suomalaistreenari on Nina Pettersson-Perklén, jonka tallista ovat tulessa Messiah, Qiulius On Stage ja Jordan. Suurimmat toiveet kohdistuvat keskimmäiseen, jonka rattailla nuorimies Mats Havulehto hakee ohjastajanuransa ensimmäistä täysosumaa.

 

Päivän toisessa lähdössä volttaa Pekka Lillbackan lahjakkuus Wolt, joka käynnisti 4-vuotiskautensa komealla voitolla ja tähtituloksella.

 

Marjo Kivimaalta ja Mika Forssilta avaava Galileo Am on Påskstayernissä mielenkiintoinen seurattava.

 

Hagmyrenin Toto75-rivi alkaa rakentua kello 16.00.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: On se aika vuodesta

Viikonlopun ravit: Teivosta Kajaanin ja Bodenin kautta Osloon

Viikonlopun ravit: Superlauantaita, SM-jahtia ja ponien juhlaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video