Uutiset

Päivän ravit: Ikäluokkansa kirkkain tähti Ville Kalle käynnistää kautensa – Islay Mist Sisu Örebrossa

Kevät on tuonut lähes päivittäin huippunimiä radoille. Torstaina ovat vuorossa 5-vuotiaaksi varttunut Ville Kalle ja 3-vuotiaaksi kääntynyt Islay Mist Sisu.
Elina Paavola
Kuvassa Ville Kalle on etenemässä Markku Hietasen kokeneissa käsissä uransa toistaiseksi suurimpaan urotekoon, Kriteriumin sankariksi. Pohjanmaan mahtiori avaa 5-vuotiskautensa torstai-illan kolmannessa koitoksessa.

Seinäjoen Toto5-torstain vetonaula on Ville Kalle. Kautensa avaavaa voimanpesää asettuu haastamaan Antti Ala-Rantalan uusin kylmäverihankinta Kleppe Spödä.

 

Jouko Paavolan luotsaaman Ville Kallen kausi 2020 oli komea. Kruunuksi nousi Kriteriumin voitto. Satakunta-ajossa, Varsakunkussa ja Pikkupelimannissa tuli kunniakkaat kakkossijat. Oulu Expressissä ja Pikkuprinssissä lohkesi laukkojen rasittamana kolmoset. Ville Kallen vuositienestit olivat mojovat 110 800 euroa. Vieskerin vesa oli ikäluokkansa ylivoimainen raharuhtinas.

 

Huippuvireinen Conny Sisu lähtee kuromaan lämminveristen kovimmassa voltissa kiinni 40 metrin takamatkaa.

 

Toto5-pelin tukipilari on Kaustisella keulasta tyylikkäästi kontrolloinut Tommi Ala-Nikkolan Eräsmies.

 

Seinäjoen lähtöjen neljä-kahdeksan Kaksari-pelissä on 1 000 euron bonukset.

 

Seinäjoen Toto5-ilta starttaa kello 18.

 

 

Örebron Toto64-kohteista neljä on Breeders' Crownin alkueriä. 3-vuotiaiden tammojen taistossa avaa kautensa suomalaisen Konepalvelu Erkco Oy:n omistama suurlupaus, Svensk Uppfödningslöpningin voittaja Islay Mist Sisu. Per Nordströmin treenaama tamma palkittiin Ruotsin ravigaalassa ikäluokkansa parhaana.

 

Islay Mist Sisun kanssa samassa lähdössä starttaavat Petri Salmelan lahjakkuus Backwood's Boogie ja Jouni Hillbomin Grove's Pansy Poof.

 

Salmelalla on kovat piipussa myös oriiden ja ruunien alkuerissä. 3-vuotiaiden puolella hänen tallistaan lähtevät tavoittelemaan paikkaa semifinaaliin Idomenio Sisu ja Indigo Sisu. 4-vuotiaiden lähdössä ovat toiveet ykkösradan saaneen Hector Sisun yllä.

 

4-vuotiaiden tammojen matsissa liehuttaa sinivalkoista väriä Janne Korven ohjastama ja Riina Rekilän treenaama Finland. Vastassa on hurja sakki viimevuotisen Breeders' Crownin ja Tammakriteriumin voittaja Eagle Eye Sherryn johdolla.

 

Ravien kolmannessa lähdössä esiintyy Kari Lähdekorven omistuksesta voitolla avannut Amorcer Levallo – valmentajanaan illan hahmoihin kuuluva Petri Salmela, jolla on hyvä voittosauma myös Toto64-nelosessa Zinco Jetin kanssa.

 

Örebron Toto75-kierros alkaa kello 20.30.

 

Asiantuntijalähetys TotoTV:ssä kello 18.30-22.30.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Killeri, Ruotsin potit ja Forss

Päivän ravit: Yllätystappiot nollataan Teivossa?

Päivän ravit: Massi Vermon vetonaulana, Pariisin tiketit jaossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video