Uutiset

Päivän ravit: SM-kolmonen Tanpopo tykittää taas – Benjamin Evon paluu Axevallassa

Kokeneet ja meritoituneet lämminveriset ovat tiistaina valokeilassa sekä Teivossa että Axevallassa.
Terhi Piispa-Helisten
Kohti kotimaan huippua tähyilevä Tanpopo käynnistää tänään Teivosta 7-vuotissesonkinsa. Matias Salon suojatin ohjissa nähdään tuttuun tapaan Tommi Kylliäinen. Tanpopon iskukyvyn mittaavat GLi GP-sankari Way To Go, salamannopea Mark More ja menestyksekäs Piteraq.

Teivossa karautetaan tiistaina hyvätasoiset iltaravit. Avoimessa ryhmässä on T.Rexillä haussa ansiokkaan uransa 51. täysosuma. Aikeen pyrkivät estämään Harri Koivusen kaksikko Shadow Of Brisbane – Cameron Evo sekä Matias Salon duo M.S. Triple J. - Livinonthedash. Kolme ensiksi mainittua nähdään lauantaina Porin Kultaloimessa.

 

Salolla riittää Teivoon muitakin ässiä, sillä kakkossarjassa avaa kautensa viimesyksyisen SM-kisan kolmonen Tanpopo. Uransa kolmevuotiaana Melanie Ingmanin käsissä aloittaneen ja siitä Juhani Tapanille jatkaneen kiritykin taival Salon väreissä alkoi vajaa vuosi sitten. Yhteisiä startteja on takana 12, ja näistä Tanpopo on vienyt nimiinsä peräti kahdeksan. Lisäksi plakkarissa on kaksi kolmatta sijaa.

 

Kolmossarjan tähti on keskiviikkona vaikeuksien kautta häikäisevällä kirillä voittoon noussut Enzo Victory.

 

Suomenhevosten puolella illan seuratuin kamppailu käydään Toto5-avauksessa, kun kanttiaan koettelevat paalun Kleppe Spödå sekä pitkän pakin jyrät Eeti ja Tuviker.

 

Teivon Toto5-ilta käyntiin kello 18.

 

 

Tiistain Toto64-ruletti pyörii Axevallassa. Pelissä on tarjolla tanakka 196 280 euron jackpot.

 

Suomalaisittain Axevallan mielenkiintoisin nimi on välivuoden jälkeen paluuta tekevä vuoden 2017 derbyvoittaja Benjamin Evo. Veijo Heiskasen suojatin tuoreimmat kilpailut ovat kesän 2019 Suur-Hollola-ajosta, missä ori oli alku- ja välierässä kakkonen, mutta vesitti saumansa finaalissa laukan vuoksi.

 

Suvelan Tallin kasvattaman Benjamin Evon ura on ollut valitettavan katkonainen, sillä ori on kisannut vain 22 kertaa. Voittoja on huippumenijän tilillä yhdeksän ja kakkosia viisi.

 

Axevallan Toto64-kierros kello 20.30 alkaen.

 

Asiantuntijalähetys TotoTV:ssä kello 18.30-22.30.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Killeri, Ruotsin potit ja Forss

Päivän ravit: Yllätystappiot nollataan Teivossa?

Päivän ravit: Massi Vermon vetonaulana, Pariisin tiketit jaossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video