Uutiset

Päivän ravit: Suven Sametti kruunajaismaisemissa

Raviviikko 18 starttaa lakeuksilta. Illan tähtenä tuikkii tammahuipulle tahtova Suven Sametti.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Valkoharjainen huipputamma Suven Sametti on Tapio Perttuselle tuttu jo viidennessä polvessa. Hän ohjasti uransa ensimmäisen startin kesäkuussa 1973 Sodankylässä Suven Sametin neljännellä emällä Ponnettarella.

Uusi raviviikko sarastaa Seinäjoelta. Maanantai-illan ykkösmatsi nähdään Tammasarjassa, kun lahjakas Aamulento koettaa karkuun kuningatarkisaan tähtäävältä ikäluokkansa raharuhtinattarelta Suven Sametilta.

 

Suven Samettin meriittilistalle on liitetty Villinmiehen Tammakilvan ja Tammaderbyn voitot. Tapio Perttusen tamma on pärjännyt myös oreja ja ruunia vastaan hyvin. Oulu Expresissä Suven Sametti oli toinen, Pikkukunkussa neljäs ja Kriteriumissa viides.

 

Perttusella on oiva voittosauma myös lämminveristen ykkössarjasssa, kun tiukkoja tehtäviä kolunnut William Pine kohtaa nyt sopivamman sakin. Etelä-Pohjanmaalle muuttanut ja tauolta tuleva Rambo Rivner, Matti Matinlaurin parivaljakko Pajas Face – The Swede ja salamana avaava Gambino Degato heittävät haasteen.

 

Kakkossarjan valttikortit ovat Lapuan valmentajavirtuoosi Jouko Paavolan käsissä, kun hänen suojattinsa Feeling Dream ja Feeling Classy iskevät suosikkeina matkaan.

 

Seinäjoen Toto5-kisat käynnistyvät kello 18.

 

 

Östersundin Toto64-pelin avauskohteen herra ja hidalgo on Don Viking. Kautensa voitokkaasti käynnistänyt ruuna ylsi viime vuonna Ruotsin monté-mestaruuteen, ja Stefan Dellbron suojatti kävi Ylivieskassa kamppailemassa ruunaruhtinuudestakin. Mittelö alkoi Don Vikingin kannalta lupaavasti mailin osakisan kolmosella, mutta keskipitkällä matkalla tuli hpl-tuomio.

 

Östersundin Toto64-kierros alkaa 20.30.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Killeri, Ruotsin potit ja Forss

Päivän ravit: Yllätystappiot nollataan Teivossa?

Päivän ravit: Massi Vermon vetonaulana, Pariisin tiketit jaossa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video