Uutiset

Viikonlopun ravit: Pinkkiä päälle – nu kör vi! Suomen seiskaviissykkeet tarjoilee Ylä-Savon kesähelmi Vieremä

Käsillä on ravikevään kuumeisesti odotettu huipennus. Huipputasainen sprintterimestaruus Elitloppet kruunaa tulevat päivät, mutta monenlaista muutakin ravimannaa on tarjolla.
Terhi Piispa-Helisten
Aetos Kronos kolmevuotiaana Solvallassa. Ohjastajana silloin Johan Untersteiner -Elitloppetissa Magnus A Djuse. Valmennusvastuun on kantanut koko ajan Jerry Riordan. Aetos Kronosta hoitaa Heli Tarrimaa. Hänellä on Elitloppetissa myös toinen passi, Gareth Boko.

Perjantai 28. toukokuuta

 

Viikonlopun alkutahdit tarjoilee Turku. Edessä on täyteläinen ilta, sillä ohjelmassa on peräti 12 lähtöä.

 

Ravien toisessa koitoksessa tekee ohjastusdebyyttinsä Sukkisten nuori isäntä Viljami Härmälä. Ajokkinaan hänellä on Iivo Niskasen olympiauroteosta muistuttava Härmälän oma treenattava Goldiivo Hoss.

 

Kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun alkuerässä hakee kaksinkertainen SE-varsa Time Match paluuta voittopolulle. Viime syksynä ori voitti 2-vuotiaiden Kasvattajakruunun.

 

Vastaavan ikäluokan tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä pääsee iskemään matkaan ykkösradalta Dusktodawn Boogie. Se voitti puolestaan tammojen Kasvattajakruunun viime kaudella.

 

Suomenhevosten ykkösvoltissa on Tapio Perttusella kova edustus, kun pitkältä pakilta lähtee saalistukseen Vixeli, ja paalulta starttaava Bilettäjä komppaa tallikaveriaan.

 

Lämminveristen ykkössarjassa pyrkii pitämään numeronsa Deangelo. Vastassa ovat ikäluokkalähdöissä menestyneet Core Catcher ja Racing Boy sekä Juha Puhtimäen uusi kimppahevonen Rajah Silvio.

 

Illan seitsemännen lähdön Troikassa on 5 000 euron bonus.

 

Turun Toto5-ravit starttaavat kello 18.00.

 

Elitloppetin alkulämmöt otetaan Solvallan kello 13.20 alkavilla lounasraveilla. Illalla lasketaan tasokkaat Toto64-karkelot Hagmyrenissä. Mack Clownin muistoajossa starttaa toisen kerran tälle kaudelle Oaks-sankaritar Conrads Rödluva, jota pidettiin Elitloppet-kandidaattina. Punaisen pikakiitäjän haastavat Reima Kuislan omistama Evaluate ja Häggmanin perheen silmäterä J.H.Mannerheim.

 

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon kylmäveriylpeys Mo Sjur voitti viimeksi DubbelCupin finaalin. Nyt nuori ori hakee 5-vuotiaille rajatussa Roger N Olssonin muistoajossa täysosumaa. Vastus on tiukka Ruotsin derby-ykkösen ja Norjan derbykakkosen Havglimtin johdolla.

 

Lisää nuoria kylmäverilupauksia nähdään myöhemmin ehtoolla, kun 6-vuotisstara Våler Nikolai avaa kevätsesonkinsa. Illan avauslähdössä ihmetellään puolestaan kylmäverikuninkaiden Jan-Olov Perssonin ja Öystein Tjomslandin 3-vuotistykkejä.

 

Hagmyrenin Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

Pre-Elitloppet TotoTalk-lähetys kello 13.00-16.00. Studiossa ovat Jarkko Litmanen ja Riku Niittynen.

 

 

Lauantai 29. toukokuuta

 

Lauantaina ravataan Suomen seiskavitoset Vieremällä, ”mualiman parraalla kesäradalla”. Jo kello 12.30 kannattaa olla skarppina, kun koelähtöön astelee viiden vuoden takainen kuningas ja kaikkien aikojen nopein suomenhevonen Vitter. Ori on yksi kolmesta Antti Ojanperän valmentamasta kuninkaasta – historiallista!

 

Suomenhevosten avoimessa ryhmässä seurataan toissavuotisen kuninkuuskisan kakkosen ja suurmestarin sekä viimekesäisen ”varjo-Nordic Kingin” eli Juhannusmailin voittaja Välkyn Tuiskun kauden avausta. Vastus on heti piinkovaa kaliiberia Ellin Sisun, Joriinin ja Polaran johdolla.

 

Lämminveristen ykkösmatsi käydään kakkossarjassa. Etain Royal Stayerin nimiinsä vienyt Main Stage kohtaa kuusi kertaa putkeen voittaneen ja suuren vaikutuksen tehneen Callela Lincolnin.

 

Eniten tienanneiden lämminveristen ryhmässä liehuttaa kotiradan viiriä Leader Brodde. Vastassa ovat jo viime lauantailta tutut Orlando Knick ja Ivan B.R.

 

Vieremän Toto75-ravit kello 13.30 alkaen.

 

 

Pinkkiä päälle – nu kör vi! Loistava Elitloppet-tapahtuma vie raviväen huomion lauantaina ja sunnuntaina.

 

Lauantain säkenöivä timantti on supertasokas pitkän matkan klassikko Harper Hanoverin lähtö.

 

Suomessa valmentautuvia hevosia lähtee koronan varjossa vähemmän Elitloppet-viikonlopun menoon mukaan kuin kymmeniin vuosiin. Lauantaina hurrataan Tammaeliitissä kisaavalle Willow Pridelle, Klass I -finaalin kolmikolle Credit To Lovelle, Mandela Zonille ja Power Blasterille ynnä kumppaneille.

 

Elitloppet-lauantain Toto75-pelissä potti on jopa 3,3 miljoonaa euroa.

 

Elitloppet-lauantain Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi, Tapio Hoikka ja Marko Lähteenmäki. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Juha Jokinen ja Malin Kullberg.

 

Lauantain studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

Loistavaa jälkeä Ranskassa tekevä Whole Lotta Love kisaa Enghienissä Prix de l'Obelisquessa. Ruuna johtaa kotimaan kauden tienestitilastoa. Whole Lotta Loven kausiansiot ovat kohonneet jo lähes 107 000 euroon.

 

 

Sunnuntai 30. toukokuuta

 

Sunnuntaina ravattava Elitloppet on Euroopan arvostetuin sprinttilähtö. Klassikkokilpailun perinteet ovat pitkät, sillä ensimmäinen Elitloppet ravattiin jo vuonna 1952. Silloin mentiin saksalaisen Permitin tahtiin.

 

Tällä kertaa mukana ei ole yhtään Suomessa valmentautuvaa ravuria, mutta sinivalkosävyä lähtöön tuovat Timo Nurmoksen suojatti Seismic Wave sekä Heli Tarrimaan hoitamat ja Petri Tarrimaan kengittämät Aetos Kronos ja Gareth Boko ja Anu Intosen hoitama viimevuotinen voittaja Cokstile.

 

Sunnuntaina suomalaisten katseet ja toiveet kohdistuvat Elitkampenissa H.V. Tuuriin ja Nylandiin.

 

Elitloppet-sunnuntain Toto75-pelissä potti on 2,2 miljoonaa.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–19.30. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Malin Kullberg

 

Sunnuntain studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

Elitloppet-sunnuntaina ravataan myös kotimaassa. Rovaniemi aloittaa Suomen tapahtumat peräti 12 lähdön voimin. Ohjelmassa on molempien rotujen Tammasarjat sekä Monté Nordic Cupin osakisa. Meikäläisillä kaviourilla debytoiva Jetstream Rapida on kiinnostava seurattava.

 

Härmän perinteiset kevätravit käydään vanhan kantaradan sijasta PowerParkin upealla ovaalilla. Hallitsevan kuninkaan Evartin comeback jatkuu iltapäivän kuudennessa lähdössä.

 

Rovaniemellä käydään Toto5-kisat kello 13 alkaen. Härmän Toto4-ravit kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Vieremällä ja Joensuussa jaossa yhteensä neljä kymppitonnin ykköstä – Axevallassa huikea kolmen päivän ravimaraton

Viikonlopun ravit: Face Time Bourbon iskee kuin pajavasara – ennätykset ovat vaarassa

Viikonlopun ravit: Kaustisen kaksipäiväiset kolmen ison kisan vauhdittamina – kuninkaalliset kisaavat Jämsän Kilpakorvessa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video