Uutiset

Ecurie D. lähdössä rapakon taakse Åke Svanstedtille

Loistavan esityksen Elitloppet-karsinnassa tehnyt mutta finaalissa kuudenneksi sijoittunut Ecurie D. vaihtaa Travrondenin nettiuutisen mukaan mannerta.
Terhi Piispa-Helisten
Osaomistaja Marko Kreivi (vas) kuvassa mukana, kun Ecurie D. valloitti Vermon ja EM:n kolmevuotissyksynään. Nyt hoitaja Tina Storetvedt ja valmentaja Frode Hamre joutuvat päästämään oriin käsistään. Björn Goop vaihtui jo Elitloppetissa kuskinpukilta Ulf Ohlssoniin.

Suunnitelmat Ecurie D.:n siirtämiseksi Åke Svanstedtille ovat olleet omistajien mielessä ilmeisesti jo jonkin aikaa. Eilen oriin suoritettua taas huipputasolla muttei kuitenkaan voiton arvoisesti Elitloppetissa, siirto Amerikkaan ajankohtaistui. Ecurie D.:n omistajat ruotsinsuomalainen Marko Kreivi ja maanmiehensä Süleyman Yüksel olivat jo alkuvuonna maksaneet oriista kalliit ilmoittautumismaksut viiteen loppuvuoden suurkilpailuun Pohjois-Amerikassa.

Loppuvuodesta Kreivin ja Yükselin toinen huipputason ravuri Stoletheshow oli jo siirtymässä Svanstedtille, mutta tilanne päättyi lopulta niin, että Yüksel ja hevosen valmentaja Marcus Lindgren ostivat Kreivin ulos hevosesta ja se jäi Halmstadiin. Suunnitelma Ecurie D.:n muutosta samaan osoitteeseen Svansyedtille lienee elänyt jo ennen tuota.

"Kun ostimme Ecurie D.:n kolmevuotiaana, unelma Amerikasta oli heti kuvassa", Marko Kreivi kommentoi Travrondenin uutisessa.

"Åke on tuttu meille jo Ruotsin ajoistaan, ja hevonen tuntuisi sopivan hänelle hyvin."

"Käsitykseni mukaan Ecurie on muuttamassa tänne mahdollisimman pian", kertoo puolestaan Svanstedt Travrondenissa.

"Täällä on huipulla tilaa juuri nyt, ja tuntuu, että kaikki täällä osuisi Ecurie D.:n ominaisuuksille hyvin."

Kreivi jatkaa:

"Veljekset HamreFrode ja Atle, sekä hoitaja Tina Storetvedt ovat tehneet fantastista työtä hevosen kanssa, ja olemme siitä tosi kiitollisia."

Ja vielä Svanstedt (Travrondenin uutisessa):

"Olen nähnyt paljon oriin juoksuja. Se on iso äärettömän hieno hevonen. Ori osoitti vahvuutensa mm. Elitloppetissa juostessaan kahdesti johtavan rinnalla. Tulee olemaan erityisen jännittävää saada treenata häntä."

Siirroin taustalla on myös toivo pääsystä Amerikan siitosorimarkkinoille. Tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa kaivataan taas erisukuista vaihtoehtoa, ja Ecurie D. (Infinitf) voisi olla se.

"Ilman muuta sekin on ajatuksissamme", Kreivi myöntää.

Ecurien elämä tulee USA:ssa orihevosena alkamaan kuuden viikon karanteenilla, jonka jälkeen edessä lienee loppuvuoden suurkilpailuputki. Karanteeniaikana täysipainoinen valmennus ei ole mahdollista. Oritta pääsee vain hölkkyyttelemään tuona aikana. Pohjois-Amerikan kilpailukausi huipentuu nimenomaan kesän jälkeiseen aikaan, joka on pitkä putki suurkilpailuja ympäri mannerta, kuitenkin lähinnä itäpuolella sitä. Svanstedt:

"Loppuvuonna on hyviä kisoja, mutta arvaisin huippukauden tulevan vuonna 2022."

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norjalaisten hevosten virta Antti Ala-Rantalalle jatkuu

Pohjolan nuori raviviikinki Ecurie D. lähtee viikonloppuna Amerikan valloitukseen

Kymi GP värväsi ME-ruuna Seismic Waven - rata-arvonta maanantaina livenä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video