Uutiset

MT Ravinetin 3x3 kovaa hienolle raviurheiluviikonlopulle

Ensin iloitellaan Kouvolassa ja sitten Bodenissa.
Terhi Piispa-Helisten
Viime vuonna Kymi GP:n voittajaseppele pujotettiin Vitruvion kaulaan.

Riku Niittynen

1. Pohjoismainen täyden matkan kädenvääntö

Kummassa on lauantaina kovempi kisa miljoonan kruunun (=100 000 euroa) palkinnosta, Kouvolassa vai Bodenissa. Kilpailuja ehtii vertailemaan kunnolla, sillä ensin ajetaan Kouvola, illalla Boden. Molempiin saatiin kova kattaus.

2. Ce Bello Romain

Nimi voi kuulostaa oudolta, mutta tässä voi olla ässä Kymi Grand Prixiin hyvältä paikaltaan. Ruuna on ottanut kovia päänahkoja talvimeetingistä alkaen, mm. Moni Viking oli paperia, kun Ce Bello Romain jyräsi Prix de Bois de Vincennesissä pitkällä kirillä ohi kaikista. Toissakerralla eivät pärjänneet Valokaja Hindö, Bahia Quesnot tai alkuvuoden toinen valtias Ranskassa Etonnant. Ce Bellolla on kaikkea, lähtönopeutta, sitkeyttä, kestävyyttä ja kapasiteettia, varokaa!

3. Goop ja vielä kerran Goop

Kilin (paikkakunta lähellä Karlstadia, missä Goopien valmennuskeskus on sijainnut vuosikymmeniä) kylän mies Björn Goop ei lähde turhaan Kouvolaan ja voi olla yllättävän korkealla Short In Cashilla. Sitten pikkukoneella Pohjois-Ruotsiin ja Moni Vikingillä ykit Norbottens Stora Prisissä. Ja Bodenin jackpotin pankki on Goopin tallin Balsamine Font - tammalähdön ylikylä. Goopilta homma onnistuu!

Kaj Närhinen

1. David Thomain ja Ranskan terästammat Kouvolassa

David Thomain istuutuu lauantaina Kouvolassa kahden ranskalaisen terästamman rattaille. Delia de Pommeroux Kymi GP:ssä ja ikinuori Billie de Montfort Jouni Kaikko Memorialissa herättävät aina kunnioitusta vastustajissa.

2. Jerry ja Djusen veljekset

Jerry Riordanilla on mielenkiintoinen lauantai. Ensin Kymi GP:ssä Aetos Kronos Magnus A Djusen ohjastamana. Myöhemmin illallla Gareth Boko isoveli Mats E Djuse rattaillaan Norrbottens Stora Prisissä Bodenissa. Jerry on isojen kisojen valmentaja, kaksi suurkilpailuvoittoa lauantaina ei yllättäisi.

3. Tulevat huiput kohtaavat Eskilstunassa

Ravifanaatikko on juuri ehtinyt palautua lauantain ravitykityksestä, kun vuoroaan odottavat jo kolmevuotiaiden E3-karsinnat Eskilstunassa sunnuntai-iltapäivänä. Moni huippu on tehnyt läpimurtonsa juuri ensimmäisessä E3-kisassa. GS75-pelin kohteina olevissa karsinnoissa nähdään suomalaisväriä tuttuun tapaan Pekka Korven, Markku Niemisen ja Timo Nurmoksen toimesta.

Antti Savolainen

1. Norrbottens Stora Pris ja Kymi GP

Bodenissa ja Kouvolassa samana päivänä ajettavat suurkilpailut olisivat voineet valahtaa valjuiksi, mutta molemmissa on nyt edustava kattaus kovia hevosia. Tällä tasolla kilpailevia hevosia löytyy Euroopasta nyt mukavan paljon, kun vain reunaehdot ovat kohdallaan. Raviurheilun seuraajan kissanpäivät siis.

2. Bodenin ravit

Tornion korkeudella Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan raviradan merkitystä pohjoisemman Suomen raviurheilulle ei kannata aliarvioida tippaakaan. Tänä vuonna radalla ajetaan kilpaa 35 päivänä, ruotsalaiseen tyyliin hyvillä palkinnoilla. Myös rata arvostaa suomalaisia, sillä ilman sinivalkoisia kilpailuja ja kilpailupäiviä olisi huomattavasti vähemmän. Tänään tarjolla on hyvätasoiset 75-ravit.

3. Kouvolan nelivuotislähtö

An-Dorran ja Magical Princessin ympärillä on riittänyt kohua kotimaassa. Poikkeuksellisen kovien kotimaisten tammojen tasoa mitataan tänään ranskalaisen Beautiful Colibrin voimin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravinetin 4x3 kovaa kuninkuusravisunnuntaille

MT Ravinetin 4x3 kovaa kuninkuusravilauantaille

MT Ravinetin 3x3 kovaa St Michelin vauhtijuhliin: Ennätysjahtia ja huimia tunteita

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video