Uutiset

Norjalaishirmu heikoimmalle lähtöpaikalle juhannuksen Nordic Kingissä – suomalaiset voittivat rata-arvonnan

Viime vuoden voittaja on taas tulollaan.
Elina Paavola
Välkyn Tuisku (nro.4) ja Kimmo Taipale nappasivat viime vuonna Nordic Kingin voiton ennen Evarttia ja Santtu Raitalaa.

Lauantaina Power Parkin raviradalla 50 000 euron ykköspalkinnolla juostavan kylmäveriravureiden Nordic Kingin rata-arvonta näytettiin suorana nettilähetyksenä. Huippulähtö sai väriä jo ensimmäisestä nostetusta nimestä lähtien, kun norjalaishirmu Odd Herakles arvottiin takariviin radalle 12.

Suomalaisten vahvimmista ennakkotoivoista H.V. Tuuri sai hyvän nelosradan, Lissun Eerikki kolmosen ja viime vuoden voittaja Välkyn Tuisku ykkösen.

"Mukavasti meni arvonta. Meidän hevosilla on kaikki hyvällä mallilla", arvioi tuoreeltaan Kimmo Taipale, joka ohjastaa Välkyn Tuiskua sekä valmentaa sitä ja Tuurin Toivoa.

Välkyn Tuisku on kilpaillut tällä kaudella vasta kahdesti. Taipale arvioi, että yksi startti lisää ennen Nordic Kingiä olisi tehnyt hyvää, mutta ori joutui jäämään pois Jyväskylästä 12. kesäkuuta. Varmaa syytä jalan turvotteluun ei selvinnyt, mutta Taipale arvelee ampiaisen mahdollisesti pistäneen pahimmoilleen.

"Viime lauantaina ajoin sillä Killerillä reippaan hiitin ja hevonen tuntui ihan hyvältä. Tuurin Toivo on suorittanut tasaisen hyvin ja oli Killerillä voittaessaan oikein hyvä."

Taktiikka Taipale aikoo hioa viikon mittaan.

"En osaa vielä sanoa, että ajaisinko mieluummin keulasta vai selästä. H.V. Tuuri lähtee lujaa ja Nurmosen Iikka varmaan päästäisi keulasta reippaasti koko matkan, että ei selkäjuoksukaan huono olisi."

Nordic King 1 609 metriä, ryhmälähtö, I palkinto 50 000 euroa

1. Välkyn Tuisku/Kimmo Taipale

2. Uljas Suomalainen/Tapio Perttunen

3. Lissun Eerikki/Ari Moilanen

4. H.V. Tuuri/Iikka Nurmonen

5. Tuurin Toivo/Veli-Erkki Paavola

6. Caijus/Antti Teivainen

7. Smedheim Solan/Olli Koivunen

8. Polara/Antti Tupamäki

9. Sheikki/Arto Hammar

10. Nyland/Antti Ala-Rantala

11. Camri/Terho Rautiainen

12. Odd Herakles/Mats E Djuse

Maaseudun Tulevaisuus on tapahtuman yhteistyökumppani

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kimmo Taipaleella puhaltavat muutoksen tuulet: hankki omistukseensa Suonenjoen ratatallin – mielenkiintoinen ikäluokkamenestyjä valmennukseen

Odd Herakles on toipumassa - hyviä uutisia!

Kimmo Taipaleen tallissa tapahtuu – kultasuonen löytänyt Lottopotti Pee aloittaa Kuopiossa, Välkyn Tuisku tähtää Turun PM-lähtöön

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video