Uutiset

Kiireinen Jan-Olov Persson luottaa Olli Koivuseen – "Juhannus menee työn merkeissä. Kolmen päivän aikana meillä on 18 hevosta Ruotsissa startissa"

Ruotsalainen menestysvalmentaja odottaa paljon etenkin Järvsö Ellingiltä.
Anu Leppänen
Ruotsin tunnetuimpiin ravihahmoihin lukeutuva Jan-Olov Persson lähettää Suomeen juhannukseksi iskukykyisen kaksikon. Itse hän kiertää keskikesän juhlan ajan raveja Ruotsissa.

Jan-Olov Persson on usein nähty vieras Suomen kylmäverilähdöissä. Härmään Persson lähettää mielenkiintoisen kaksikon. Perjantain viisivuotislähdössä viime vuoden Ruotsin- ja Norjan derbynelonen Järvsö Elling mittaa suomalaisten ikätoverien tason. Lauantaina Smedheim Solan puolustaa Perssonin tallin värejä Nordic Kingissä.

Smedheim Solanin syksy meni sairastauolta paluun jälkeen tuntumaa hakien. Kuluvan kevään aikanakaan ei raviyleisö ole nähnyt tuttua Smedheim Solania. Mutta viikko sitten Gävlessä ori otti kauden avausvoittonsa.

"Tallissamme pyöri virustautia viime vuonna, ja Smedheim Solan ei löytänyt tasolleen lainkaan loppuvuodesta. Kevään aikana alkoi jo usko loppua oriin kanssa, mutta Gävlen voitosta saimme uutta pontta”, analysoi Jan-Olov Persson Smedheim Solanin heikompaa ajanjaksoa sairastelujen jälkeen.

Smedeheim Solan kilpailee ja on siitoskäytössä samanaikaisesti.

"Vanhin ikäluokka on nyt viisivuotias, ja ne ovat aloittaneet oikein hyvin. Niinpä tammoja onkin ollut mukavasti tänäkin vuonna."

Lähtöradaksi vuoden 2019 Nordic King hopeamitalistille arvottiin seitsemän. Valmentaja ei heitä kuitenkaan kirvestä kaivoon ennakkoon.

"Näissä lähdöissä tavataan ajaa reippaasti alusta loppuun. Silloin seiskarata ei välttämättä ole ihan toivoton. Luokkahan oriilla riittää, ja se on tosiaan tuntunut pirteämmälle. Jatketaan ihan samoilla varusteilla ja balanssilla kuin aiemminkin."

Viisivuotislähdössä perjantaina starttaavan Järvsö Ellingin mahdollisuuksiin valmentaja suhtautuu optimistisemmin.

"Mielenkiintoista verrata tasoa suomen viisivuotiaisiin. Ori menestyi mukavasti ikäluokkalähdöissä. Meni kuitenkin 24-tuloksen 2 600 metrillä viime vuonna. Muutama tosi kova on vastassa, mutta emme lähde lyötynä matkaan. Kauden avauksessa ori kompuroi laukalle, mutta jatkamme silti samoilla varusteilla”, toteaa Persson.

Hän ei itse pääse paikanpäälle Härmään. Juhannus on ravien sesonkiaikaa Ruotsissa, ja Persson kilpailee ahkerasti keskikesän juhlan aikaan.

"Kuusi hevosta Dannerossa torstaina, 10 kotiradalla Hagmyrenissä juhannusaattona ja lauantaina lähden Ovikeniin parin kylmäverisen kanssa. Ei tarvitse miettiä miten juhannusta viettäisi”, naurahtaa Jan-Olov Persson.

Ruotsalaiskaksikon ohjastuksesta Härmässä vastaa Olli Koivunen, mihin Persson on tyytyväinen.

"Olli on todella hyvä ohjastaja! On erityisen mielenkiintoista nähdä, mitä Olli saa aikaiseksi Järvsö Ellingin rattailla."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: hevonen menehtyi Kajaanissa - jatkossa Koivunen, Korpi ja Nurmos mm. saivat parempia uutisia

Tammavaltikan osallistujatusina selviää sunnuntaina Turussa - Olli Koivunen juhlittuna sankarina kotiradallaan

Tuore 1 000 voiton ohjastaja Olli Koivunen pitää myös valmentamisesta: "Välillä meinaa tunnit vuorokaudessa loppua"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle