Uutiset

Ruotsin raveissa lisää vauhtia perjantai-iltaan

Xpress-kokeilun tavoitteena on lisätä nopeatempoisuuden avulla katsojien kiinnostusta V64-peliin ja sitä kautta saada lisätuloja hevosalalle.
Terhi Piispa-Helisten
Ruotsin raveissa kokeillaan syyskuun puolivälistä alkaen Xpress-konseptia myös perjantain V64-pelissä. Pelin kohdelähtöjä ajetaan vuorotellen kahdella eri radalla ja ripeään tahtiin.

Ruotsissa keskiviikon V86-kierros on ajettu Xpress-konseptilla jo useamman vuoden ajan, eli kohdelähtöjä ajetaan vuorotellen kahdella eri radalla ja ripeään tahtiin. Viime viikolla julkaistun tiedotteen mukaan samankaltaista konseptia on tarkoitus kokeilla 17.9 lähtien perjantaisin V64-pelin osalta. Kalmar ja Romme aloittavat kokeilujakson, joka kestää 10. joulukuuta asti.

"Jakaessamme V64-kierroksen kahden radan kesken on tavoitteena saada aikaiseksi parempia V64-kohteita. Mielenkiintoisemmat kohteet lisäävät pelillistä mielenkiintoa”, toteaa ATG:n hevospeleistä vastaava Nicklas Jonsson lehdistötiedotteessa.

V64 Xpress ratkaistaan tunnissa, ja Jonsson näkee tässä potentiaalia.

"Tavoitteenamme on lisätä ATG Liven katsojamääriä tiiviimmällä aikataululla, ja saada sitä kautta suurempi pelivaihto. Tällä hetkellä V64-peli alkaa klo 19.30 ja viimeinen kohde ajetaan 21.15. V64 Xpressissä ensimmäinen kohde ajetaan klo 20.30 ja viimeinen on maalissa tuntia myöhemmin.”

Kokeilujakson jälkeen arvioidaan konseptin positiiviset ja negatiiviset asiat.

"Teemme tämän kokeilun tiiviissä yhteistyössä Ruotsin raviurheilun keskusjärjestön (ST) kanssa. ATG:lle on tärkeätä, että uusi konsepti toimii hyvin kaikille asianosaisille."

ST:n vt. kilpailupäällikkö Per Wetterholm kommentoi uudistusta järjestön kotisivulla.

"Aikataulu ei muutu sen tiukemmaksi raviradoilla. Vaan lähdöt ajetaan lomittain kahdella eri radalla, kuten ennenkin. Mutta V64-peli ratkaistaan kahdella eri raviradalla”, toteaa Wetterholm.

Perjantai-ilta on Ruotsissa suosittu kilpailupäivä eri radoilla, ja niinpä ravipäivien määrää ei lisätä.

"Meillä on jokaiselle syksyn perjantaille jo vähintään kaksi raveja järjestävää rataa, joiden kesken jakaa V64-kierros. Niin sanottu kakkosrata saa V64-kohteisiin pienen korotuksen palkintoihinsa ja se on luonnollisesti myönteinen asia. Tämän lisäksi muutamme pari ravipäivää Breddloppet-raveista tavallisiksi ravipäiviksi”, kertoo Wetterholm.

Hän korostaa ATG:n tapaan, että kokeilu tehdään hyvässä hengessä.

"Ruotsissa raviurheilun tulonmuodostus on pitkälti riippuvainen pelistä saatavasta tulonmuodostuksesta. ATG:n tehtävänä on pyrkiä hyvään tulonmuodostukseen. Perjantai-Xpress on yksi kokeilemisen arvoinen asia”, muistuttaa Wetterholm raviurheilun tulovirroista.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marjaana Alaviuhkola ei asetu enää ehdolle ST:n puheenjohtajaksi: "Nyt uuden päätöksenteko- ja hallintomallin tullessa käyttöön vuonna 2022 on sopiva aika antaa tilaa uudelle energialle ja ideoille”

Xpress on ajankuvan tuote

Lauantain Ruotsin 75-peli ei onnistu - Suomesta Halmstadiin oma T5

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video