Uutiset

Power Parkin kavioura iskussa ennen viikonloppua – Arto Siika-aho: "Olemme varautuneet sekä sade- että poutasäähän"

"Ei meillä ole tainnut koskaan olla näin kovatasoisia lähtöjä kautta linjan."
Arto Siika-ahon albumi
Arto Siika-aho ei ole eilisen teeren poika raviradan laittamisessa. Radalle ja yleisölle ihanteellisin sää olisi pilvipouta ja 25 astetta lämmintä.

Ratamestarin työ on hyvin säistä riippuvaista. Kauhavan Härmässä sijaitsevan Power Parkin raviradan kunnosta vastaava Arto Siika-aho onkin tutkaillut sääennusteita tiiviiseen tahtiin kuluneella viikolla.

”Mihin ennusteeseen sitä uskoisi. Sateen mahdollisuus tuntuu vaihtuvan neljän tunnin välein”, hymähtää Siika-aho torstaiaamuna päivää ennen h-hetkeä.

Solvallan monivuotinen ratamestari on kuitenkin levollisin mielin ennen kaksipäiväisiä Nordic King -raveja.

”Olemme varautuneet kaviouran puolesta sekä sade- että poutasäähän. Tälle vuodelle olemme pystyneet nostamaan ainesta sisäradoilta takaisin ulommille radoille. Se helpottaa kaviouran hoitoa ja sitä myötä tekee siitä paremman hevosille”, kertoo Siika-aho Härmän kaarteiden jyrkkien kallistusten aiheuttamista haasteista.

Kysyttäessä ratamestarilta ihannesäätä viikonlopuksi, on vastaus hyvin yksinkertainen.

”Pilvipouta ja 25 astetta lämmintä. Tuo olisi radanhoidollisesti sekä yleisölle paras mahdollinen sää. Vielä lämpimämpi keli yhdistettynä tuuleen kuivattaisi kaviouraa siihen tahtiin, ettemme ehdi kastella rataa tarpeeksi."

Satoi tai paistoi Härmässä juhannuksena, haluaa Siika-aho nostaa esiin lähtöjen hienon urheilullisen tason.

"Säällehän emme voi mitään. Mutta toivoisin jo ihan järjestäjän puolesta, että saisimme vietyä ravit hienoissa olosuhteissa läpi. Ei meillä ole tainnut koskaan olla näin kovatasoisia lähtöjä kautta linjan. Päälähdössä rata-arvonta sekoitti entisestään pakkaa”, toteaa Arto Siika-aho osuvasti.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Lillbackan neljävuotias Wolt kulki laukan jälkeen 20-vauhteja – Nordic King saa jatkoa ensi vuonna

Raaseporissa uimaan lähtenyt mies löytyi kuolleena – juhannuksen aikana vesillä on kuollut ainakin kahdeksan ihmistä

"Tämä ei ollut ihan jokapäiväistä raviurheilua" – Titaanien taisto päättyi taas Odd Heraklesin voittoon – videolla valmentajan tuuletus voittajan julkistuksen hetkellä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video