Uutiset

Le Gros Bill tavoittelee totosijaa Suur-Hollolassa – ”Takarivin lähtöpaikka välierässä ei ole välttämättä haitaksi”

Ori kestää viime vuoden kokemusten perusteella hyvin kilpailla kaksi päivää putkeen, toteaa Ari Viander.
Terhi Piispa-Helisten
Välierän taktiikkana Le Gros Billillä ja Antti Teivaisella on yrittää pääsyä hyviin astetelmiin Hotshot Lucan lähtiessä edestä kovaa.

Ari Vianderin valmentama Le Gros Bill tavoittelee finaalipaikkaa sunnuntaina ravattavaan Suur-Hollola-ajon finaaliin lauantain ensimmäisestä välierästä. Viime startissaan Jyväskylässä seitsemänvuotias ori oli neljäs Stone Capes Queilan voittamassa Killerin Eliitissä.

”Olin ihan tyytyväinen hevosen esitykseen. Ori tuli hyvin loppua, matka loppui vähän kesken. Kotona hevonen on tuntunut ihan hyvälle”, analysoi Viander.

Kolmen viikon starttivälillä Lahteen saapuva Le Gros Bill sai välierään takarivin sisimmän radan. Ei unelmapaikka lähteä, mutta Viander on kuitenkin juoksunkulun suhteen toiveikas.

”Edestä lähtee Korven Pekan starttinopea Hotshot Luca. Luulisi, että päästään melko hyvin läpi, ja ori saa hyvät juoksuasemat. Ajamme jo välierässä ilman etukenkiä, se tuntuu olevan oriille sopivin balanssi.”

Valmentajan mukaan finaalipaikka on realistinen tavoite viime vuonna neljänneksi Suur-Hollolan-finaalissa sijoittuneelle Le Gros Billille.

”Viime vuoden perusteella tiedämme oriin kestävän hyvin kilpailla kaksi päivää putkeen. Viime vuonna finaalin juoksunkulku ei suosinut meitä. Finaaliin päästessämme olisi mukava kirkastaa viime vuoden sijoitusta.”

Ari Viander haluaa ajaa ensin Suur-Hollola -viikonlopun ennen spekulointia jatkosta.

”Hyväpalkintoisia lähtöjä on hyvin tarjolla Lahden jälkeen. St Michel kiinnostaa tietyllä tapaa, mutta sinne on tulossa todella kovat hevoset. Viimevuotisen Suurmestaruuden puolustaminen kiinnostaa meitä. Karsinnat sinne ovat 27.7. Teivossa. Ajetaan kuitenkin Jokimaa ensin, sen jälkeen on helpompi tehdä suunnitelmia tulevalle."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

T75-karonkka: kotietu ja Suur-Hollolan lauantain uusi normaali

Naisvalmentajat nousivat esiin Suur-Hollolassa - Pekka Korpi pitää asemansa

Toimitusjohtajan tulikasteena Suur-Hollola koronahöystein: Rajoitukset vapautuivat vain reilua viikkoa ennen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video