Uutiset

Perttusella monta valttikorttia kotiradan huippuviikonloppuun

”Vixeli jäänee hitaana lähtijänä alussa. Mutta voimat puhuvat viimeisellä kierroksella", Tapio Perttunen ennustaa.
Terhi Piispa-Helisten
Vixeli nähtäneen sunnuntaina SuurHollolan finaalissa radalla ensi kertaa ilman etukenkiä.

Tapio Perttunen on vajaalla 70 valmennettavallaan yksi Suomen suurimmista valmentajista. Kotiradan kolmipäiväisiin raveihin orimattilaisvalmentaja marssittaa peräti 12 hevosta.

Lauantaina Suur-Hollolan-ajon välierissä on mukana William Pine (T75-2).

”Ysirata on hyvä paikka meille. Ykköseltä lähtevä on nopea avaaja, siitä ollaan valmiiksi sisäradalla. Kaiken mennessä nappiin, voisi finaalipaikka olla ulottuvilla. Jatketaan ihan samoilla varusteilla."

Sunnuntain kymmenentenä lähtönä ravattavassa kylmäveristen Suur-Hollola-ajossa Perttusen tallista on mukana kaksi osallistujaa. Valmentaja ajaa itse Vixeliä ja Ari Moilanen nähdään Uljaan Suomalaisen ohjastajana.

”Uljas Suomalainen meni hyvän ajan Härmässä. Ori pääsee juoksemaan sisärataa pitkin 40 metrin pakilta Voisi parhaimmillaan nousta toton tuntumaan. Jatketaan samoilla varusteilla ja kengityksellä kuin aiemmin."

Vixelin suhteen Perttunen myöntää, että hän häntä harmittaa, kun hän ei uskaltanut ottaa eturivin lähtöpaikkaa 40 metrin pakille laukkariskin vuoksi.

"Takarivistä jäämme vielä enemmän starttihetkellä. Veikkaisin, että olemme sen 100 metriä jäljessä johtavaa. Olen ajatellut ottaa etukengät pois ensimmäistä kertaa. Sen pitäisi auttaa Vixeliä, ja luulen että pystymme napsimaan aika monta sijoitusta viimeisellä kierroksella Vixelin kanssa”.

Sunnuntaina ravattavissa nuorten lämminveristen lähdöissä Perttusen tallista on mukana mielenkiintoisia osallistujia. Neljävuotiaiden tammojen Suur-Hollolan Best Princessissä on mukana MAS Evelyn.

”Sisäradan lähtöpaikasta huolimatta taitaa olla liian kova tehtävä”, aprikoi valmentaja kutoslähdön asetelmia.

Seuraavassa lähdössä Perttusen Amille Annabel on mukana kolmevuotiaiden Tammahambossa.

”Oli oikein hyvä viimeksi voittaessaan hyvällä ajalla. Juoksun onnistuessa takarivistä ei tamma ole ihan ulkona kärkikamppailusta. Kenellekään näille kolmesta nuoresta ei tehdä sen enempää varustemuutoksia viikonlopulle.”

Mask Off on puolestaan mukana sunnuntai-iltapäivän kahdeksantena lähtönä ravattavassa Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa.

”Paremmalta lähtöpaikalta olisin ollut optimistisempi. Hevonen on kunnossa, ja riittäisi oikein hyvin näissä lähdöissä. Mutta kasirata auton takana voi olla tekemätön paikka,” analysoi Perttunen viime vuonna Suur-Hollola Hambon voittaneen orin tehtävää.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Tammakriterium ja lämminveristen Suurmestaruus Teivon kohokohdat

"Suurin riski on lähteä kisaan, jos nuori lahjakas hevonen ei ole saanut tarpeeksi kovaa pohjakuntoa", sanoo Tapio Perttunen

Perttusen tallin yllätysten kuninkuusravit: "Menestystä odotettiin, mutta eri hevoselta"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video