Uutiset

Viikonlopun ravit: Parasta suomalaista raviurheilua – mestarien nimet vaihtuvat

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on perinteisesti pyhitetty Lahden Suur-Hollola-ajoille. Sekä lämminveristen että suomenhevosten puolella vaihtuu voittajan nimi, kun Elian Web ja Evartti eivät ole puolustamassa viimevuotisia täysosumiaan.
Mia Mäki-Maunus / Suomen Hippos
Run For Royalty on MAS Champin ohella suosikki Suur-Hollola-ajon sankariksi. Varjojen laaksossa pitkään vaeltanut neljän vuoden takainen Kriterium-voittaja löysi Pekka Korven johdolla uuden kevään, ja ori on esiintynyt tuoreimmissa kisoissaan häikäisevästi.

Perjantai 2. heinäkuuta

 

Lahden Suur-Hollola-etkot pidetään perjantaina kello 15 alkaen. Iltapäiväravien ykkösketjun muodostavat hurjilla vauhtivaroilla varustettu Panthera, Tapio Perttusen kova norjalaisvahvistus Unique Creation ja kykyjensä puolesta vielä väärissä sarjoissa kisaava Humenteri.

 

Illalla käännetään katseet Poriin. Lämminveristen ykkössarjassa kohtaavat keväisen Etain Royal Stayerin kakkonen Redhot Tap Dancer, voitokas Perfect Rainmaker ja Suomessa kompuroiden aloittanut hyväkapasiteettinen Loser on Loser.

 

Lahden iltapäiväravit kello 15 alkaen. Porin Toto5-ravit starttaavat kello 18.00.

 

Färjestadin ravikarnevaali alkaa jo perjantaina. Illan isoin palkinto jaetaan Diamantstoet-finaalissa. Liki 22 000 euron potissa on tiukasti kiinni Timo Nurmoksen treenaama Cactus.

 

E3-lohdutuslähtöjen suosikit ovat Jerry Riordanin suojatti Ain't Misbehavin ja Robert Berghin lipun alla kisaava Down Under.

 

Illan Toto64-kierroksella on liki 127 000 euron jackpot.

 

Färjestadin Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 3. heinäkuuta

 

Lahti tarjoaa parasta suomalaista raviurheilua Suur-Hollola-ajojen merkeissä. Lämminveristen välierät kisataan lauantaina, ja molempien rotujen suuret finaalit ovat edessä sunnuntaina.

 

Lämminveristen viimevuotinen voittaja Elian Web ei ole mukana, ja suoraan välieriin selvinneistä jäivät sivuun jo Kymi Grand Prix'stä vetäytynyt Willow Pride ja tuoreimmassa kisassaan alle tasonsa esiintynyt Sahara Peyote. Myöskään SE-tykki Next Directionilla ei lähdetty Suur-Hollola-ajoon mukaan, kun ruuna ei selvinnyt suoraan välieriin.

 

Kihisevimmistä suosikeista Le Gros Bill joutui ensimmäisessä välierässä takariviin. Suur-Hollola-ajon viimevuotinen kakkonen Hotshot Luca pääsee lataamaan matkaan kakkoselta.

 

Toisen välierän ennakkosuosikit ovat keskeltä rataa kiihdyttävät MAS Champ ja Peanuts, jonka ohjissa on nyt Olli Koivunen. Janita Antti-Roikolta debytoiva Cameron Evo, joka laukkasi toissavuotisessa Suur-Hollola-ajossa kaksarisijan lopussa, oli onnekas ja sai kakkosradan.

 

Kolmannen välierän kiinnostavimmat nimet ovat takariviin joutuneet 4-vuotistimantti An-Dorra ja Pekka Korven käsissä komean comebackin tehnyt Run For Royalty. An-Dorraa ajaa ensimmäistä kertaa tamman uran varrella Jarmo Saarela. Kakkosradalta ponkaisee matkaan 5-vuotiaiden Euroopan mestari Stonecapes Queila.

 

Kustakin välierästä selviää neljä parasta tavoittelemaan finaalin 96 000 euron ensipalkintoa.

 

Suur-Hollola-viikonloppuna riittää lähtökohtaisia pelibonuksia. Lauantain Toto75-pelissä on 300 000 euron takuupotti.

 

Illalla nautitaan Lapin eksotiikasta, kun Sodankylän yöttömässä yössä ravataan kello 20 alkaen. Suomen pohjoisimmalla ammattitreenarilla Ville Nisosella on käsissään valttikortit – Jetstream Rapida ja Suvimyrsky Ram - molempien rotujen korkeimpiin sarjoihin.

 

Lahden Toto75-ravit kello 13.00 alkaen. Sodankylän Yöttömän yön -ravitapahtuma starttaa 20.00.

 

 

Ruotsin seiskaviisratkaisut tulevat Färjestadista. Tasokkaan ravipäivän ykköstapauksia ovat täyden matkan E3-loppukisat. Niitä ryydittävät 75-finaaliratkaisut.

 

Oriiden ja ruunien E3:n avainhevosiin lukeutuu Petri Salmelan valmentama ja Soila Polson hoitama suurlupaus Idomenio Sisu. Googoo Gaagaan poika porhalsi karsinnassa hurjan tuloksen 11,9ake – ja korvat jäivät vielä kiinni. Aika uupuu vain kymmenyksen Ruotsin ikäluokan ennätyksestä.

 

Tammojen finaalissa sinivalkoinen toivo on Onkel Invest Oy:n omistama Bright Crystal.

 

Kuin hurmiossa viime viikkoina ohjastaneella Mika Forssilla on käsissään vahvoja saumoja Alessandro Gocciadoron tulivoimaisen kaksikon Amornero Roc – Zap di Girifalco ja Salmelan laitteleman Leave Your Sox Onin johdolla.

 

Kultadivisioonassa iskee takarivistä taipaleelle Reima Kuislan omistama Evaluate. Salmelan pitkän sekä ansiokkaan uran huippuhevosiin lukeutuva Makethemark suorittaa kesäsesongin avauksensa. Taskuraketti Click Bait syöksyy matkaan ykköseltä, Timo Nurmoksen treenaama Hachiko de Veluwe on joutunut sen sijaan kasille.

 

Färjestadin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 20.30.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi, Tapio Hoikka ja Jari Haanniemi. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jarkko Litmanen ja Lauri Hyvönen

 

Lauantain studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 4. heinäkuuta

 

Suurten Suur-Hollola-finaalien päivä sarastaa. Suomenhevosten loppukilpailusta on odotettavissa varsinainen trilleri. Kuusivuotistitaanit Parvelan Retu ja Stallone – jota ohjastaa nyt Antti Teivainen – karauttavat karkuun Nordic Kingin tuimassa taistelussa kunniakkaasti kakkoseksi kamppailleelta H.V. Tuurilta ja kisan kolminkertaiselta voittajalta Jokivarren Kunkulta.

 

Päivä tarjoaa muutakin ravimannaa. Best Princessissä loistaa Magical Princess. Tammahambon taistelupari on Dusktodawn Boogie – Stratton. Oriiden ja ruunien Hambossa vääntävät Suomessa syntyneen ikäluokan raharuhtinas Zolamani ja SE-ori Time Match. Nelivuotispokaalissa mittelevät tammojen varjosta pois päässeet Consalvo ja Quite a Lover.

 

Sunnuntain Toto75-peliä vauhdittaa Jackpot+. Lisäksi lähdön 11 Troikassa on 10 000 euron bonus.

 

Suur-Hollola-sunnuntain jälkeen alkaa 58. Miljoonaravi-tapahtuma. Hevospitäjä Halsualle kerääntyy kaviouran äärelle yleensä enemmän yleisöä kuin kunnassa on asukkaita. Reemi Salmelan muistoajossa kantaa suosikin paineet montén hallitseva Suomen mestari, viimeksi valiotuloksen viilettänyt Niemen Eemil.

 

Suur-Hollola-sunnuntai kello 13 alkaen. Halsuan Miljoonaravit käyntiin kello 18.

 

TotoTV-studiolähetys 13.00–17.45. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jarkko Litmanen ja Lauri Hyvönen

 

Sunnuntain studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Bollnäsin GrandSlam75-päivän parasta antia edustaa Prinsessa Madeleinen pokaali. Öystein Tjomslandin laittelema hurja 4-vuotias Tangen Bork on suursuosikki. Pekka Lillbackan omistama Wolt on puolestaan iskukykyinen haastaja.

 

Bollnäsin GrandSlam75-peliaika päättyy 16.00.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Viikonlopun ravit: Timo Nurmoksella saumat historialliseen derby-jättipottiin – Rovaniemen Kirppu-ajossa ruunaruhtinas Stallone vastaan Vixeli

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video