Uutiset

Consalvo todisti luokkansa – Tammahambossa päihitettiin ajassa oriit ja ruunat

3-vuotisikäluokasta alkaa löytyä helmiä. Sen todistavat Hambon voittaja Planbee ja tammahambon ykkönen MAs For You.
Terhi Piispa-Helisten
MAS For You vastasi Dusktodawn Boogien ahdisteluun ja vei Tammahambon kisan toiseksi kovimmalla ajalla kautta aikain.

4-vuotispokaalista puuttuivat ikäluokan keskinäisiä kamppailluja hallinneet tammat Magical Princess ja An-Dorra. Kilpa oli silti hieno, joskin vauhdinjaoltaan erikoinen.

Consalvo / Ari Moilanen ja Quite a Lover / Tommi Kylliäinen kävivät ensimmäisellä takasuoralla hurjan taiston piikkipaikasta. Kilometri paineltiin sen ansiosta aikaan 10,5.

Silti ori irtosi vielä lopussa selvään voittoon, kellottaen lopuksi 13,5.

"Aina se on ollut jaksavan tuntuinen. On mietitty, että kunhan saa nopeutta vähän lisää. Nyt sitä ainakin tuli", sanoo hoitaja Suvi Himanka.

Kuntohuippua tähdätään kohti Derbyä. Himanka uskoo, että tiedossa on tosi kova matsi, jos vain kaikki hevoset säilyvät terveinä ja hyvinä.

Osaomistaja Sarianna Hietakangas oli luottavainen, että valmentaja Markku Nieminen onnistuu sairauslomastaan huolimatta orin kunnon kohdetamisessa.

Orin omistavat Sarianna ja Esa Hietakangas, Pekka Soini sekä kasvattajat Seppo Huotari ja Kari Jurvanen.

Tammahambossa syntyi kautta aikain toiseksi kovin loppuaika, kun MAS For You /Jukka Torvinen veti aloituksen 09-vauhtia ja lopussakin jaksoi vastata hurjan kirin tehneelle Dusktodawn Boogielle / Kenneth Danielsen. 13,4a / 2 140 metriä oli kummankin uusi ennätys ja jäi 0,2 sekuntia vuoden 2014 kilpailuennätyksestä.

Valmentaja Tanja Goman-Nieminen Loimaalta osoitti jälleen tehneensä hienon huutokauppalöydön. Edellinen oli vduoen 2019 tammakriteriumin voittaja Edwina Orden.

Sama kisa on myös MAS For Youn tähtäimessä.

Tamma on osaomistaja-valmentajansa mukaan hyväluontoinen ja kehittynyt mukavasti.

"Teemme paljon töitä ja laitetaan hevosia jo nuorena. Muutoin saavat viettää hyvää hevosen elämää pihatossa", Goman-Nieminen kertoi.

Tamman on kasvattanut MAS Breeding ja sen omistaa Five Comrades Team.

Hambossa saatiin yllätysvoitto, kun Planbee / Tommi Kylliäinen rutisti paalulla ohi Mr Stahlin / Esa Holopainen. Taistoon ehti myös lopussa kovimmin kirinyt Unique Sunrise / Antti Teivainen.

Silti loppuaika 14,0 jäi tammoille.

Valmentaja Jukka-Pekka Hukkanen kertoi, että ruunaamiseen ansiosta Planbeeltä on jäänyt varsa-aikojen koukkiminen ja siitä on sukiutunut juoksija.

Lahjattomana, mutta yritteliäänä entisenä urheilijana hän koettaa noudattaa samaa linjaa valmentamisessa: "Kun on 30 vuotta harjoiteltu huonoilla, jotain on pakko jäädä taskuun."

Kylliäisen mukaan ruunan hieno kiri perustuu sen kevyeen tekniikkaan juosta.

Kasvattaja ja osaomistaja Vesa Mäkinen kiitteli Talli Tarkkaan harkittu -kimppaa ja totesi hambovoiton tuntuvan niin hyvältä, ettei sitä pysty kuvaamaan sanoin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Rämpylästä kasvoi Teuvo, Kriteriumin kuningas

Tanja Goman-Nieminen videolla MAS For Youn mahdollisuuksista Kriteriumissa: Ehjä suoritus tärkein, siitä ylöspäin kaikki plussaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video