Uutiset

Viikonlopun ravit: Kaustisen kaksipäiväiset kolmen ison kisan vauhdittamina – kuninkaalliset kisaavat Jämsän Kilpakorvessa

Suur-Hollolan ja St Michelin välissä järjestää perinteisen ja tunnelmallisen kaksipäiväisen tapahtumansa Kaustinen. Kesä on kuumimmillaan, ja viikonloppuna ravataan kovaa kyytiä Kemijärven ja Forssan välillä.
Pirkkanmaan paahtajat Grainfield Aiden ja Hannu Korpi pistävät muut venymään jälleen äärirajoilleen Vermon illan päättävässä Voimaliigassa. Grainfield Aiden on kisannut tällä kaudella kahdesti joko keskipitkällä tai pitkällä matkalla. Molemmilla kerroilla on lopputuloksena ollut näyttävä voitto.

Perjantai 9. heinäkuuta

 

Vehreä ja viihtyisä Kaustisen Nikula on tapahtumien polttopisteessä perjantaina ja lauantaina. Ensimmäisenä kilpailupäivänä lasketaan isot kisat Pikkupelimanni-finaali ja Isla-ajo. Edelliseen iskevät karsintaykkösinä Fransin varsat Fransson ja Sarikan. Haastajaosastoon kuuluu Kainuun varsakyky I.P. Sisu. Vasta kauden toisen kisansa juokseva viimevuotinen Varsakunkku-voittaja Matteus Kevätön on kiinnostava seurattava.

 

5-vuotiaiden Isla-ajossa lähtee tasainen ja tarmokas tammakatras pyrkimään 20 metrin etumatkansa turvin pakoon Gogobet Sisulta. Kisan ykköspalkinto on peräti 15 000 euroa.

 

Avain Säästöpankki Challenge -finaalin täpärä ennakkosuosikki on puolet uransa kisoistaan nimiinsä vienyt Tim Jerry.

 

Illan kakkoset käydään Lappeenrannassa. Criollo Karjala Monté Cupin finaalissa loistaa kauden voitokkain ravuri Suomessa, jo 11 kertaa tänä vuonna ykköseksi yltänyt Summitie. Kaikki voitot ovat tulleet vieläpä peräjälkeen, siinä missä ruunan uran 15 ensimmäistä starttia eivät tuoneet yhtään täysosumaa.

 

Lahjakas Wishing Dreams debytoi Toto4-avauksessa Leo Mönttiseltä. Lämminveristen ykkössarjassa tekee paluun pitkältä paussilta Matias Salon laittelema kiritykki Loveyou Hangover.

 

Kaustisen Toto5-kisat kello 18 alkaen. Lappeenrannan Toto4-ravit starttaavat kello 18.15.

 

 

Perjantain Toto64-rivi ratkeaa Arvikan 800 metrin mittaisella kaviouralla. Maalisuoralla on pituutta vain 114 metriä, joten sisärata vetää yleensä niin, että suhina vain kuuluu. Illan päälähtö on Arvika Jubileumslopp, missä Poet Broline pyrkii takaisin voittopolulle.

 

Arvikan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 10. heinäkuuta

 

Lauantain huipennus Kaustisella on Speedex & Nykänen Festivaali-ajo. Grainfield Aiden ei saa St Micheliin köykäistä viimeistelyä, siitä pitää huolen kasiradan lähtöpaikka sekä sitkeinä kantoina ruunan kaskessa olevat Global Withdrawl, Majestic Man ja Tito C.A.

 

Toto75-rivin tukipilareita ovat juhannuksena muskelinsa johtavan kupeelta näyttänyt Main Stage, voittokone Lystilän Lento ja PowerParkissa ennätyksensä 22,8 pöytään pamauttanut Hipsun Poju.

 

Kaustisen Toto75-pelissä tavoitellaan Jackpot+ -statuksen myötä jopa 300 000 euron voittoa.

 

Alkuraveista käydään Salamakypärät -kilpasarjan osakisa, ja Antti Ala-Rantalan kylmäveriduo Haukeli Expressen - Nyland mittaa Tuvikerin puhdin kolmen kierroksen otatuksessa. 

 

Lauantaina alkavat myös Jämsän kaksipäiväiset. Päivän neljännessä lähdössä iskevät yhteen jo seitsemän kertaa tällä kaudella maalilinjan ensimmäisenä leikannut Astrum ja Suomessa avaava Inox River.

 

Illalla on taas tarjolla Lapin eksotiikkaa. Kemijärven 150-vuotisjuhlaravit huipentuvat muhkean palkinnon tarjoavaan Seppele-ajoon. Sanna Loukusan väreistä neljän kisan jälkeen vailla tappion tuskaa jatkava Pärttyl starttaa suosikkina matkaan.

 

Kaustisen Toto75-ravit kello 13.00 alkaen. Jämsässä ravataan kello 13 ja Kemijärvellä 17.30 alkaen.

 

 

Perjantain välipäivän jälkeen jatkuvat ravijuhlat Halmstadissa, ja Toto75-pelissä on yli miljoonan euron jackpot. Johan Untersteinerin Cyber Lane sai Kultadivisioonaan ykkösradan, ja koko matkan kontrolli häämöttää. Sinivalkoväriä kisaan tuo Short In Cash.

 

Rivin päättävässä Diamantstoetin alkuerässä palaa parin kuukauden takaisen Arvid Åvallin TammaDerbyn napakympin jälkeen baanoille Timo Nurmoksen SE-tykki Chicharita.

 

Halmstadin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.30.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka. Juontajana toimii Jere Törmänen. Haastattelut: Iivari Ingves ja Mikko Ukonmäki

 

Lauantain studiolähetys näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 11. heinäkuuta

 

Sunnuntain suurinta palkintorahaa jaetaan Jämsän Kilpakorvessa. Kuninkaalliset ovat paikalla, sillä omissa lähdöissään pistävät parastaan niin hallitseva kuningas Evartti kuin kuningatar Virin Camilla. Jämsän Äijän -ajossa asettuvat Evarttia vastaan suurmestari Välkyn Tuisku ja kaksinkertainen ruunaruhtinas Polara.

 

Lämminveristen Jämsän Äijän -ajossa pyrkii Jukka Torvisen rattailleen saava Don Williams takaisin kultakantaan. Aikeen pyrkivät estämään nuolennopea President Lindy, synkän paikan saanut Ivan B.R. ja Lapuan patruuna Troopers.

 

Pyhäpäivän Toto5-geimit käydään Forssan Pilvenmäellä. Ohjelmassa on peräti 12 lähtöä. Lämminveristen kovimmassa koitoksessa kohtaavat Quite a Boy, Real Red ja Vikens Energy. Illan yhdeksännessä lähdössä on jääkiekon maailmanmestari Antti Pihlströmillä oiva tilaisuus iskeä himmeämpien mitalien jatkoksi kultasuoneen.

 

Jämsän Äijän -ajot kello 13 alkaen. Forssan Toto5-ravit käyntiin kello 16.

 

 

Norjan Jarlsbergin Toto75-rivi ratkeaa Ulf Thoresen Grand Internationaliin. Taistoon yli 55 000 euron ensipalkinnosta käyvät tämänkeväisen Elitloppetin kolmonen Gareth Boko ja vitonen Moni Viking sekä kotimaan toivo, Finlandia-ajon valloittava sankari Hickothepooh.

 

Jarlsbergin GrandSlam75-peliaika päättyy 16.00.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Villinmiehen Tammakilvan voittajat ratkeavat Lappeessa - Solvallassa selvitellään parhaimpia kolmevuotiaita

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video