Uutiset

Mikkeli on mieluinen paikka Heikki Korvelle – "kuskitkin nuortuu St Michel -viikonloppuna"

Face Time Bourbon on Heikki Korvenkin suosikki tämän vuoden voittajaksi. "Ei unohdeta Pekkaa", hän toteaa Run For Royaltysta.
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Heikki Korpi (oik.) ja veli Ilkka olivat vierailulla Heikin pojan Marko Korven luona Ruotsissa toissa talvena.

Heikki Korvella ja Mikkelillä on oma erityinen suhde. Ensimmäiset lämpimät ravimuistot kaupungista ovat Charme Asserdalin ajoilta yli 40 vuoden takaa. Sen jälkeen Heikki voitti St Michel-ajon kahdesti.

”Mikkeli on ehdoton suosikkiratani Suomessa. St Michel-viikonloppuna on erityinen tunnelmansa. Suurin ansio tapahtuman kehittymisestä menee Laitisen Jaskan uskomattomalle työpanokselle vuosikymmenten ajan”, kehuu kotoaan Nummelasta tavoitettu Heikki Korpi.

"Kuskitkin nuortuu St Michel -viikonloppuna. On aivan erityinen fiilis ajaa kilpaa yleisön eläytyessä mukana. Lähdöissä mennään kovaa eikä taktikoida”, hän tunnelmoi.

Muutama vuosi sitten Heikki Korpi joutui ohitusleikkaukseen, josta on omien sanojensa mukaan toipunut hyvin.

”Menin yskän takia lääkäriin, minut ohjattiin suoraan ohitusleikkaukseen. Leikkauksen jälkeen on vointini ollut hyvä, niin se toki oli ennen leikkaustakin."

Elokuussa 68 täyttävä Korpi on omien sanojensa mukaan autellut kavereita hevostensa kanssa Suomessa. Mieli halaisi vielä ulkomaille töihin. Pesti Italiaan oli periaatteessa sovittu viime syksylle. Italian raviurheilun taloudelliset ongelmat laittoivat suunnitelmat jäihin.

”Palkintojen maksussa on ollut jälleen ongelmia. Ei sinne tuossa tilanteessa ole järkeä lähteä.”

Palataan kuitenkin St Michel-raveihin. Vuonna 1987 Heikki Korpi voitti ensimmäisen St Michelinsä ruotsalaisen Matiné-tamman rattailla.

”Matinen voitto oli pelaajille pikku yllätys, muttei itselleni. Mukanani Mikkeliin tullut peluri kuunteli minua ja otti hyvät rahat pelistä. Kotimatka sujui sitten iloisissa merkeissä”, mies naurahtaa.

Vuoden 1991 St Michelissä Heikki päästeli Slybowl Hanoverin rattailla lopussa ohi sen ajan megatähdestä Mack Lobellista. Heikki lähti realistisesti ajamaan hopeamitalista ruotsalaishirmun takana.

”Slybowl Hanover oli laitettu viimeisen päälle iskuun sille sunnuntaille. 600 metriä ennen maalia näin, ettei Mack Lobell vastannut korvien aukaisuun. Vaikea kuvailla tunnetta loppusuoralla lasketellessani voittoon ohi Mack Lobellin”, muistelee Heikki sen ajan yhtä suurinta sensaatiota raviurheilussa.

Face Time Bourbon voittanee sunnuntain St Michel-ajon, tätä mieltä on myös Heikki Korpi.

”Sisärataa pitkin Next Directionin kova voittoaika on alitettavissa. Kymmenykset alle 09-ajoissa ovat tiukassa”, hän kuitenkin muistuttaa.

Vaikka etukäteen puhutaan lähes yksinomaan Face Time Bourbonista huomauttaa Heikki lähdön tason olevan kokonaisuutena hyvä. Vitruviota Heikki valmensi sen ollessa kaksivuotias, jo silloin ori osoitti kapasiteettinsa.

Hän myös kannustaa katsomaan veljensä Pekan Run For Royaltyn suuntaan.

”Se parantaa koko ajan saatuaan startteja alle pitkän tauon jälkeen. Pekkahan tietää, kuinka St Michel-ajo voitetaan”; virnistää Heikki.

Tämän vuoden St Michel jää mieheltä kuitenkin välistä: ”Ovat luvanneet sen verran kuumaa ilmaa, etten uskalla lähteä paikan päälle”.

Lue myös:

Ennätystulokset ovat St Michelissä kiven takana – "voittoaika vähän päälle 08", arvioi Jori Turja

Tietokirja St Michelin historiasta kertoo myös Heikki Korven voitot: "Ilolla ja taiten tehty tietokirja niin ravien tosiuskovaisille kuin muillekin", sanoo arvio

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etelä-Savossa todettu viimeisen vuorokauden aikana kymmenen uutta koronatartuntaa, tartuntaketjuja useita – myös Mikkelin raveissa tartunnan saaneita

St Michelin raveissa lauantaina käyneistä neljä sairastunut – tallialue säästynyt, sairastuneet vipissä ja yleisöalueella liikkuneita

Uutistausta: Onko korona ainoa syypää ravien yleisöpulaan?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video