Uutiset

Viikonlopun ravit: Face Time Bourbon iskee kuin pajavasara – ennätykset ovat vaarassa

Viikonloppuna ovat Mikkelin St Michelin tapahtumat kuumassa polttopisteessä, mutta myös muualla ravataan ja tavataan.
Gerard Forni
Allez, allez, allez Face Time Bourbon! St Michel -ajon vetonaula latasi tuoreimmassa startissaan täyden matkan maailmanennätyksen ja Vincennesin rataennätyksen 09,1.

Perjantai 16. heinäkuuta

 

Turun Toto5-raveja leimaa viime päivinä maan eri kolkkia koetellut hevospula. Illan yhdeksästä lähdöstä vain kaksi on täysiä.

 

Toto5-kolmosessa hakee mestaritason ”lätkäjätkä” Antti Pihlström ohjastajauransa toista täysosumaa. Hevonen on sama kuin voittoisassa viime kisassa, Anne Kankaan taiten treenaama Lex Loyalty.

 

Lämminveristen ykkössarjassa kohtaavat kotiradan salamannopea Redhot Tap Dancer, kohisevassa nousuvireessä kisaava Loser On Loser ja Tallinnasta vauhtia hakenut ikäluokkamenestyjä Core Catcher.

 

Perjantain ravitarjonta alkaa PowerParkin jylhistä maisemista jo kello 17.30. Heti illan avauksessa kannattaa olla valppaana, sillä uransa voitokkaasti käynnistäneestä Provinssin pojasta Prosta saatetaan kirjoittaa joku päivä pidempiäkin tarinoita.

 

Lämminveristen kovimmassa koitoksessa käyvät kaksintaistoon tiistaina voimissaan pussiin karahtanut M.T.Master Don ja väsymättömästi vääntävä Troopers. Kylmäveripuolen kirkkain tähti on Antti Ala-Rantalan norjalaislegioonaan kuuluva huippukuntoinen Haukeli Expressen.

 

PowerParkissa ravataan kello 17.30 alkaen. Turun Toto5-kisat käynnistyvät kello 18.

 

 

Axevallan Toto64-ehtoon agendalla ovat StoChampionatetin karsinnat. Jo alkuillasta tapahtuu, kun lähdössä yksi käy Tero Lehterän kasvattama ja omistama tappioton suurlupaus Imperator taistoon takarivistä.

 

StoChampionatetin alkueriä ajetaan kuusi kappaletta, ja illan Toto64-peli muodostuu niistä. Karsintojen tähtiä ovat Björn Goopin Eagle Eye Sherry, Timo Nurmoksen Hoboken Am ja Daniel Redénin Honey Mearas.

 

Nurmoksella on kaiken kaikkiaan viisi tamma taistelemassa StoChampionatetin finaalipaikoista. Katja Melkon ässä on Helluva Am.

 

Axevallan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 17. heinäkuuta

 

Lauantaina alkaa yksi ravivuoden suurista kohokohdista, St Michel -viikonloppu. Ensimmäisen päivän helmiä ovat Suurmestaruusajo ja lämminveristen montén Suomen mestaruus.

 

Suurmestaruudessa viivalla ovat kuumimmat kuningaskandidaatit Lissun Eerikki ja H.V. Tuuri, Pihtiputaan kuningaskunnasta saapuvat valtiaat Evartti ja Jokivarren Kunkku, Jämsässä rataennätyksen remonttiin pistänyt Välkyn Tuisku, ikivihreä Camri ja nuori vauhtimylly Vixeli. Mukana oleva kymmenikkö on yltänyt yhteensä peräti viiteen suurmestaruuteen: Camri kahdesti ja Evartti, Välkyn Tuisku sekä Jokivarren Kunkku kerran hevoseen.

 

Montén SM-tittelistä ottelevat toisilleen tuttu taistelupari Barack La Marc - Dickson Shadow.

 

Mikkelin Toto75-ravit kello 13.00 alkaen.

 

 

Ruotsin 75-taistot tulevat Årjängista. Suurlähtö Årjängs Stora Sprinterlopp huipentaa päivän, ja lähdön voittaja palkitaan peräti puolella miljoonalla kruunulla. Tasoa löytyy, kun matkaan ampuvat Vernissage Grif, Click Bait, Missle Hill, tauolta tuleva Tae Kwon Deo, Finlandia-ajon sankari Zarenne Fas ja Harper Hanoverin lähdön tämänkeväinen ykkönen Wild Love.

 

Itseluottamusta uhkuen nimetyssä Årjängstravet – Sveriges vackraste bana -lähdössä lähtee kahinoimaan voitosta suomalaisittain päivän mielenkiintoisin nimi, Reima Kuislan omistama, Pekka Korven treenaama ja Janne Korven ohjastama Mandela Zon.

 

Suurmestaruudelle ja suomenhevoshuipuille saadaan mielenkiintoinen vertailukohta Bollnäsin ”saunaravien” neloslähdöstä. Bollnästravets Elitsprintissä iskee Järvsöfaksin ME:n 17,9 kimppuun norjalaishirmu Odd Herakles. Lähtö starttaa kello 20.40.

 

Årjängin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.30.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Martti Ala-Seppälä ja Marko Lähteenmäki. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jere Törmänen ja Lauri Hyvönen

 

Lauantain studio näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 18. heinäkuuta

 

Sunnuntaina isketään St Michel -ajossa ennätysten kimppuun supertähti Face Time Bourbonin johdolla. Tallikaveri ”ballerina” Billie de Montfort, järisyttävän hyvä Seismic Wave ja ykkösradan saanut vikkelä Vitruvio haastavat. Kotimaan toivo on kisan vuosi takaperin SE- ja RE-tuloksella 08,9 nimiinsä vienyt Next Direction.

 

Eugen Pylvänäisen Muistoajossa kohtaavat piinkovat suomalaistammat Magical Princess ja An-Dorra oriit Italiasta ja Ranskasta, Bubble Effen ja Hede Darlingin.

 

St Michel Stayerissä käyvät jälleen kavionvääntöön Super Schissel ja Don Williams. Kiilaa kaksikon väliin iskee muskelinsa moneen otteeseen näyttänyt Main Stage.

 

Suurten kisojen sunnuntain täydentää 5-vuotiaiden Varsakunkku-finaali. Pakilta puhaltavat paalun tammojen kimppuun Ville Kalle, Maurizo ja Elan.

 

Kolarissa, Yllästunturin kainalossa sijaitseva Kurtakon rata käynnistää puoliltapäivin ravisunnuntain. Päivän ykköstapaus on montén hallitsevan Suomen mestarin Niemen Eemilin ja voitokkaan Jepuliksen mittelö.

 

St Michel -sunnuntai kello 13 alkaen. Kurtakon Toto4-ravit käyntiin kello 12.

 

TotoTV-studiolähetys 13.00–17.30. Asiantuntijoina ovat Martti Ala-Seppälä ja Marko Lähteenmäki. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jere Törmänen ja Lauri Hyvönen

 

Sunnuntain studio näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Viikonlopun ravit: Timo Nurmoksella saumat historialliseen derby-jättipottiin – Rovaniemen Kirppu-ajossa ruunaruhtinas Stallone vastaan Vixeli

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video