Uutiset

Lisää kylmäverivieraita Ruunakunkkareihin – Ruotsin mestari Don Viking hakemaan revanssia

Elokuun puolivälin tienoilla käytävä Ruunaruhtinas -kilpa sai toisen kylmäverivieraansa, kun G.G.Ojjdon ohella mittelöön lähtee mukaan Don Viking.
Elina Paavola
Hallitseva ruunaruhtinas Pertturi saa länsinaapurista kovia haastajia, kun mukaan kisaan ovat tulossa G.G.Ojjdo ja Don Viking. Tuomas Pakkanen ja Roni Waarna ovat ruhtinaan vierellä suut messingillä.

Ylivieskassa 13. ja 14. elokuuta ratkottavan ruunaruhtinuuden uusin värväys on 12-vuotias Don Viking. Uransa 108:sta kisastaan 24 voittanut ja yli 2 miljoonaa kruunua tienannut ruuna on uumajalaisen Stefan Dellbron tallin lippulaiva.

 

12-vuotias Järvsövikingin poika osallistui jo vuoden 2020 Ruunaruhtinas -kisaan. Don Viking oli 1600 metrin avausmatkalla kolmas, ja ruuna laukkasi 2600 metrin osakisassa maalisuoran auetessa. Tuossa vaiheessa Don Viking oli kahinoimassa kärkisijoista, ja ruuna olisi ollut ravilla kokonaiskisassa korkealla.

 

Don Viking nähtiin myös Turun tuoreimmassa PM-lähdössä, missä sijoitukseksi tuli kahdeksas. Tämän kevään Elitkampenissa ruuna sortui laukalle.

 

Kyseessä on toissasyksyisen DubbelCupin voittaja. Kisan ykkönen oli 200 000 kruunua. Viime syksynä Don Viking vei nimiinsä kylmäveristen montén Ruotsin mestaruuden. Dellbron suojatin tuorein kisa on Lyckselestä päivämäärältä 9. heinäkuuta. Ruuna runnoi tuolloin voittoon tuloksella 24,4ke.

 

”Don Viking oli alkuviikosta hiitissä hyvä, ja sekä omistaja (Donnans Hästar KB) että valmentaja olivat Ylivieskaan tulemisen kannalla. Don Viking kilpailee vielä 28. heinäkuuta, ja jos kaikki sujuu siinä kisassa hyvin, niin ruuna nähdään Ylivieskassa. Hevosen ohjastaja on vielä auki”, kertoo Ruunaruhtinas -kisan promoottori Mikael Mattfolk.

 

Ruunaruhtinuus ratkeaa kahden osakisan yhteisajan perusteella. Perjantaina 13. elokuuta ravataan 1600 metrin lähtö, ja seuraavana päivänä on vuorossa 2600 metrin voimainkoitos. Osakilpojen voittajat kuittaavat 10 000 euron ensipalkinnot. Kokonaiskisan kolme parasta palkitaan skaalalla: 3 000, 2 000 ja 1 000 euroa. Rata- ja Suomen ennätyksistä lohkeaa vielä 1 000 euron bonukset.

 

Ruunaruhtinaan tittelistä taistellaan nyt neljättä kertaa. Kaksi ensimmäistä vuotta olivat Polaran hallintaa. Viime elokuussa ruhtinaaksi aateloitiin Pertturi.

 

 

MT Ravinetti on Ylivieskan Ruunakunkkarien yhteistyökumppani

 

Lue lisää:

 

Ruotsalainen huippuruuna G.G.Ojjdo saapuu Ylivieskaan ja mielii ruhtinaaksi

 

Pyörylän Paroni ensimmäisen rankingin kärjessä – mukana myös ruotsalaisia

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Roni Waarna: Päätös Ruunaruhtinas-kilpailusta tehdään Pertturin viikonlopun hiitin jälkeen – Rupeltajan kanssa ei kiirehditä

Ruotsalainen huippuruuna G.G.Ojjdo saapuu Ylivieskaan ja mielii ruhtinaaksi

Pyörylän Paroni ensimmäisen Ruunaruhtinas -rankingin kärjessä – mukana myös ruotsalaisia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video