Uutiset

Hissun Pamela pyrkii karkuun takamatkalaisilta Joensuussa

”Hissun Turbo pitää tiuhasta starttaamisesta. Se parantaa vaan toiseksi päiväksi”, Timo Väisänen.
Terhi Piispa-Helisten
Hissun Turbolla on tuplastartit: perjantaina kotiradalla Vieremällä ja lauantaina Joensuussa.

Vieremäläisellä Väisäsen perheellä on mielenkiintoinen raviviikonloppu edessään. Perjantai-iltana Vieremällä isä-Mikon valmentama Hissun Turbo starttaa kotiradalla. Lauantaiksi Väisäset matkaavat Joensuuhun Hissun Turbon ja Hissun Pamelan kanssa.

”Ei tarvitse miettiä, mitä päivisin tekee. Valmennetaan ja käydään raveissa. Väliajat hoidetaan lypsykarjaa”, naurahtaa Timo Väisänen.

Hissun Pamela starttaa Joensuussa kuudentena T75-kohteena ravattavassa Aarne Rauman Muistoajossa. Tuomas Pakkasen ohjastama Hissun Pamela starttaa kuusivuotislähdössä yksin perusmatkalta. Parvelan Retu, Stallone ja Säihkeen Sähinä kiihdyttävät matkaan 60 metriä taaempaa.

”Vastus ei voi olla kovempi. Hissun Pamela on siitä hyvä, että se menee itsekseenkin. Luulisin Tuomaksen pyrkivän tasaisen reippaaseen matkavauhtiin. Sijat takamatkan kovien takana on tavoitteena”, analysoi Timo valmennettavansa tehtävää.

Hissun Turbo starttaa Joensuussa neljännessä T75-kohteessa. Taaempaa matkaan lähtee muun muassa kuninkuuskilpailuun valittu Camri.

”Turbo on tehnyt tosi hyviä esityksiä. Ei sen pitäisi olla ihan ulkona tässä lähdössä muutamasta kovemmasta vastustajasta huolimatta. Turbo ja Pamela menevät ihan samalla varustuksella kuin aiemmin.”

Kuninkuuskilpailuun ei Seinäjoelle Hissun Turbolla ole asiaa. Sen sijaan ruunalla on tavoitteena Ylivieskan Ruunaruhtinas-kilpailu.

”Se menee sekä mailin että 2600 metriä, joten Ylivieskan kisa tulee olemaan tosi mielenkiintoinen”, myhäilee Timo Väisänen.

Hissun Pamela on mennyt nousujohteisesti. Kuningatarkilpailu siintää taustajoukkojen mielessä tulevaisuudessa.

”Se on kehittynyt tasaisen hyvin. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, on kuningatarkilpailu realistinen tavoite tulevina vuosina”, puntaroi Timo Väisänen, joka on tyytyväinen tallin ikäjakaumaan.

”Kahdeksanvuotias Hissun Feeniks on vanhin valmennettavista. Altapäin on tulossa nuorempia. Kilpahevoset ovat meidän omia kasvattejamme, osa jo useammassa polvessa. On ollut onneakin matkassa, että olemme saaneet hyvän kantatamman”, toteaa Timo Väisänen tyytyväisenä.

Lue myös: Mikko Väisänen palkittiin vuoden 2020 suomenhevoskasvattajana

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Lento ei ole myynnissä, vaikka se ei enää senttiäkään juoksisi" – Vuoden voitokkaimman suomenhevosen titteliä tavoitteleva ruuna saattoi aiemmin pysähtyä radalla katselemaan maisemia

Leo Mönttinen lähtee Pyörylän Paronin kanssa Ruunaruhtinas-kisaan voitto mielessä: ”Hyvän ja terävän tuntuinen” – Hissun Turboa on huollettu

Kohtalokas aamu: Noin tuhannen hanhen parvi laskeutui menestyneen nuoren ravurin lähelle – hevonen löydettiin loukkaantuneena ja jouduttiin lopettamaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video