Uutiset

Viikonlopun ravit: Vieremällä ja Joensuussa jaossa yhteensä neljä kymppitonnin ykköstä – Axevallassa huikea kolmen päivän ravimaraton

Kesä on kuumimmillaan, ja ravikaruselli pyörii vinhaa vauhtia. Tässä viikonvaihteessa ovat katseiden kohteina ennen muuta Ylä-Savo ja Pohjois-Karjala.
Terhi Piispa-Helisten
Stallone on kyennyt tällä kaudella kukistamaan kertaalleen Parvelan Retun, ja ruuna yrittää uusia urotekonsa Joensuun lauantaisessa Kuusivuotiskunkussa.

Perjantai 23. heinäkuuta

 

Ylä-Savon kesähelmi Vieremä tarjoaa perjantaina kaksi 10 000 euron ensipalkinnolla ravattavaa lähtöä.

 

Cartivet Meetingin finaalin kymppitonnia tavoittelevat paalulta pakoon ponkaisevat tämän kauden osalta tappioton Francis Journey ja Suomessa menestyksekkäästi avannut Caviar Creation.

 

Einari Vidgrénin Muistoajossa mittelevät osaamistaan 4-vuotiaat lämminveriset. Quite a Lover on nakutellut isoissa kisoissa Magical Princessin ja An-Dorran varjossa tasaisen luotettavasti kärjen kannoilla – joko nyt on ruunan vuoro paistatella parrasvaloissa? Ruotsista kisaan tulee Winners Lane, joka jää startin jälkeen omistajansa kotikonnuille.

 

Porin Toto4-illan avauslähdössä ravaa debyyttikisansa seppeletaistoon valmistautuvan Sheikin pikkusisko Alice. Illan Toto4-pankki on Koivusten tallin 4-vuotislahjakkuus Making Match. Ravien yhteydessä käydään myös Satakunnan Ravinaisten mestaruusmatsi.

 

Vieremän Toto5-kisat käynnistyvät kello 18. Porin Toto4-ravit kello 18.15 alkaen.

 

Axevallan kolmepäiväinen ravikarnevaali käynnistyy perjantain tasokkailla, peräti 14 lähdön Toto64-kamppailuilla.

 

Rivin avauskohteen viisivuotisottelussa loistaa huippuori Aetos Kronos. Kolmevuotiaiden tammojen taistossa hakee paluuta kultakantaan viimeksi uransa avaustappion kokenut, kymmenestä kisastaan yhdeksän nimiinsä vienyt norjalaislahjakkuus Thai Brooklyn.

 

Nelivuotislähdön voitossa on tiukasti kiinni Timo Nurmoksen laittelema Chiru. Rivi päättyy Axevalla Maratoniin, missä Giuseppe Lubranon vanttera voimanpesä Pacific Face koettaa kiertää kaikki pienemmällä numerolla matkaan ampaisevat.

 

Axevallan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.35.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00-22.30.

 

 

Lauantai 24. heinäkuuta

 

Viikon Toto75-ratkaisut tulevat Joensuun Linnunlahden vehmaista maisemista. Päivän nimilähtöjä ovat Kuusivuotiskunkku ja Joensuu-ajo.

 

Ensin mainitun supertähtenä häikäisee Parvelan Retu, joka lie pysäyttämätön 60 metrin pakistaan huolimatta. Vastus on toki parasta mahdollista luokkaa tutun taisteluparin Stallonen ja hurjia juoksuja viimeisissään tehneen Säihkeen Sähinän johdolla.

 

Joensuu-ajon johtonimiä ovat riski kanadalainen Super Schissel, kotimaan kärkikaartiin kuuluva Grainfield Aiden, upealla urallaan 51 kertaa ykköseksi yltänyt T.Rex ja Suomessa vahvoilla juoksulla tulleilla kakkossijoilla avannut Maze Runner.

 

Lauantai-iltana ravataan Pihtiputaalla Hiekan Hippoksella. Illan ohjelmassa on uloslyöntiajona käytävä Hiekan Helmi. Karsinnat ovat lähdöissä kolme ja neljä, finaali ravataan illan päätteeksi. Mukana ovat sairaalasta kotiin päässeen kotiradan suurmiehen Antti Ojanperän kova kaksikko Cover Prince – Uncia ja Kimmo Taipaleen duo Certo Cito – Queenstyle.

 

Ojanperällä on muutenkin tulessa melkoinen arsenaali, sillä tallista on startissa kymmenen hevosta, ja niillä kaikilla on tuntuvat voittosaumat.

 

Kiirettä pitää Pihtiputaan toisellakin mestarilla Santtu Raitalalla, sillä hän ohjastaa Joensuun Toto75-ravien päätöslähdössä Maze Runneria, ja kotiradalla ohjastustehtävät alkavat lähdöstä neljä.

 

Joensuun Toto75-ravit kello 13.00 alkaen. Pihtiputaalla ravataan kesäillan kisat kello 19 alkaen.

 

Axevalla jatkaa valokeilassa, ja lauantain 75-ajot huipentuvat Kultadivisioonaan. Keskipitkän matkan matsiin starttaa yhtenä suurimmista suosikeista suomalaisomisteinen Short In Cash. Vastusta piisaa, kun viivalla ovat kaksinkertainen Oslo Grand Prix-voittaja Ble du Gers, sisäradan saanut Racing Mange ja rasvattu salama Milliondollarrhyme.

 

Axevallan Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.30.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Tapio Hoikka, Tommi Kela ja Miika Lähdeniemi. Juontajana toimii Sara Perttunen.

 

Lauantain studio näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 25. heinäkuuta

 

Ravisunnuntain alkutahdit isketään Kajaanin kauniilla radalla. Päivän vetonaula on uransa 23:sta kisastaan 14 voittanut, tuore Toto75-sankari Was Vegaz. Kovimmassa suomenhevosvoltissa käyvät keskinäiseen kavionvääntöön huippuvireinen Erehys ja viime kisoissaan laukoille langennut Villiheili.

 

Illaksi siirrytään Riihimäelle. Lämminveristen ykkössarjassa haastaa konkariosaston 10-vuotias kaksikko William Birdland – Shadow of Brisbane paalupaikaltaan pakoon pyrkivän nuoren Imakeituptotheskyn.

 

Riksun Toto5-rivi ratkeaa Timo Nurmoksen Oppilasohjastajamestari -lähtöön. Jo tiistaina Martti Keskisen Ajajamestaruudessa menestystä niittänyt Olli-Pekka Holopainen saattaa kruunata viikkonsa Emma Väreen valmentaman Adannan kärryillä.

 

Kajaanin Toto4-ravit käyntiin kello 13. Riksussa ravataan kello 17 alkaen.

 

Sunnuntaina on Axevallassa ohjelmassa Stochampionatetin finaali. 1,2 miljoonan kruunun ensipalkintoa on tavoittelemassa karsintansa kakkosena loppukisaan edennyt Katja Melkon valmennettava Helluva Am. Am Bloodstock AB:n toinen kasvatti Hall of Am on yksi huipputasaisen mittelön suosikeista.

 

Kolmevuotislähdön kuuma nimi on Laakkosten veljesten kasvattama ja omistama Highway To Hill. Toto75-pelin neloskohteessa tekee mielenkiintoinen monté-debyyttinsä Einari Vidgrén Oy:n tähti Grande Diva Sisu.

 

Axevallan Toto75-kierros pyörähtää käyntiin kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Tammaviikon päänumerona Valtikka-ravit – Kajaanissa finaalikarsintojen ryydittämät komeat kauden päätöskisat

Viikonlopun ravit: Huippuravia rajan pinnassa – Jokivarren Kunkku vs. Landen Paukku lauantain päänumerona

Viikonlopun ravit: Timo Nurmoksella saumat historialliseen derby-jättipottiin – Rovaniemen Kirppu-ajossa ruunaruhtinas Stallone vastaan Vixeli

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video