Uutiset

Hannu-Pekka Korven talli purjehtii myötätuulessa – tyytyväinen Vermon viimeaikaiseen kehitykseen

Suomen Hippoksen ja Hevosurheilu-lehden muutto Vermoon hyödyttää koko suomalaista raviurheilua, Vermon hallituksen jäsen ja ravivalmentaja Hannu-Pekka Korpi sanoo.
Terhi Piispa-Helisten

Itsenäisenä valmentajana viime vuodesta toimineen ja äskettäin ammattivalmentajan lisenssin saaneella Hannu-Pekka Korvella menee mukavasti. Pienen mutta laadukkaan valmennustallin voittoprosentti lähentelee kahtakymmentä.

”Olemme ajaneet siellä missä omistajille on tarjolla eniten palkintoeuroja. Siihen nähden voittoprosentti on ilahduttavan korkea”, toteaa matkalla Vieremälle tavoitettu Korpi.

Hannu-Pekan valmentama Book Seven starttaa Vieremällä ravattavassa Einari Vidgrenin muistoajossa. Eugen Pylvänäisen Muistoajossa Korven valmennuksesta käsin debytoineen jenkkioriin otteet miellyttivät uutta valmentajaa.

”Ori teki hyvän esityksen ollen neljäs. Vieremällä on muutama kova vastassa, mutta ei me lyötynä matkaan lähdetä. Radan salliessa ajetaan ilman kaikkia kenkiä”, valmentaja kertoo muutoksesta.

Valmennuksessa on tällä hetkellä 11 hevosta. Vielä ei ole tarvinnut palkata vierasta työvoimaa.

”Yksi Pekan työntekijöistä auttaa minua muutamana päivänä viikossa. Hevosmäärän mahdollisesti kasvaessa pitää miettiä työntekijän palkkaamista”, pohtii Hannu-Pekka, joka siis vuokraa karsinoita isä-Pekalta.

”Käytössä olevien karsinoiden määrä riippuu Pekan varsatilanteesta syksyllä. En haluaisi vaihtaa paikkaa Suomessa. Vuosien mittaan olen oppinut kuinka valmentaa täällä. Muutenkin meillä on synergiaetuja puolin ja toisin”, toteaa Hannu-Pekka.

Torstaina julkitulleeseen uutiseen Veijo Heiskasen ja Henna Halmeen muutosta Vermoon on raviradan hallituksessa istuva Hannu-Pekka Korpi syystäkin tyytyväinen. Hän näkee muuton positiivisena sekä Vermon että ammattivalmentajien osalta.

”Lisääntynyt kilpailu on vain hyvästä. On myös todella mielenkiintoista nähdä, kuinka Veijon kaltainen legenda valmentaa hevosiaan."

Ylipäätään hän on tyytyväinen Vermon kehitykseen viime aikoina. Toimintaa on pystytty hänen mukaansa muuttamaan nuorekkaampaan suuntaan yhteiskunnan murroksessa.

”Samaa otetta kaipaisi koko ravialalle. Toki mukana pitää olla kokeneitakin päätöksentekijöitä. Pitää osata kuitenkin mukautua ajankuvan muuttumiseen.”

Tyytyväinen Korpi on myös Suomen Hippoksen ja Hevosurheilun tulosta vuokralaisiksi Vermoon.

”Vuokratulot jäävät lajin sisälle. Sen lisäksi meille tulee samankaltainen toimintaympäristö kuin Norjassa ja Ruotsissa. Niissäkin keskusjärjestöjen toimitilat sijaitsevat maan pääradalla. Toimijat tulevat lähemmäksi aktiiveja."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hannu-Pekka Korven valmennettavalla Book Sevenilläkin yritetty huijausta

Bosses Lilyn ja Bosses Ladyn kaksivuotias veli Hannu-Pekka Korvelle: "Puhelin on soinut oikein mukavaan tahtiin, mukava että omistajat ovat tarjonneet hevosia valmennukseen”

Islay Mist Sisun supermenestys on saanut Erno Gardemeisterin satsaamaan: kasvattaa Ruotsiin "Pirkka-Sisuja"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video