Uutiset

MT Ravinetin 4x3 kovaa kuninkuusravilauantaille

MT Ravinetti uutisoi tapahtumia radalta ja varikolta koko viikonlopun.
Terhi Piispa-Helisten
Kuninkuusravien avauspäivänä perjantaina Parvelan Retu jätti muut taakseen 6-vuotislähdössä. Tänään kisataan muun muassa kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen avausmatkat.

Riku Niittynen

1. Seinäjoen henki

Hienot kunkkarit on taas järjestetty, se on melko selvää jo nyt, mutta kuinka paikalle tullaan vallitsevassa tilanteessa ja kuinka vastuullisesti onnistutaan olemaan? Hauskaa pitää olla, vihdoin, mutta mitään uutisia taudin leviämisestä kunkkareissa ei tietenkään toivota.

2. Kovat tammat

Ei kolme kovaa, vaan neljä kovaa: Liisan Tulilintu, Lakan Leija, Hetviina ja Ciiran Tähti. Tammojen kisa on muutenkin tosi tasainen ja tasokas tässä vuosikerrassa, mutta neljä erityisen kovaa erottuu vielä.

3. H.V. Tuuri juuri tänään – toki ehkä huomenissakin!

Ossi Nurmonen on laskenut, että 2 100 on oriin päämatka. Tuurilla ajetaan tänään keulaan ja koitetaan tehdä eroakin eli siinä mainio pankki vaikkapa 75-peliin.

Kaijaleena Runsten

1. Layla (lähtö 1 / 13)

Kuningatarkisa oli Mahlamäen perheen Laylan tähtäimessä, mutta porilaistammaa ei kuitenkaan ilmoitettu siihen tänä vuonna. Sen sijaan se nähdään montén Suomen mestaruudessa. Laylalla on kisattu montéssa säännöllisesti. Kun samasta voltista lähtee kahden vuoden takainen Suomen mestari Ato, tämän kaksikon etenemistä kannattaa seurata.

2. Tuviker (lähtö 4/ 5)

4-lähdössä nähdään useampia kuningatar- ja kuninkuuskisasta karsiutuneita ja sinne tähdänneitä ykkössarjan hevosia. Tiia Paavolan kasvatti ja valmentama Tuviker jäi kantakirjaamiseen asetetuista rajoista kiusallisen vähän. Kun voimapesä pääsee vauhtiin, ovat ykkösvoltin Aatsi ja Hissun Turbo tiukoilla.

3. Seinäjoen ravikeskus ja yleisö

Sisukkuudesta järjestää vuoden suomalaisen raviurheilun vuoden päätapahtuma kaksi kertaa koronan kourissa voi jo ennalta antaa Seinäjoen ravikeskukselle täydet kehut. Tapahtuman puitteet ovat kohdallaan. Kaikki paikan päälle saapuvat ansaitsevat myös kiitokset. Ravikeskuksen talous on jokaisesta kävijästä riippuvainen, jotta myös viime vuonna syntyneet kustannukset saadaan katettua.

Antti Savolainen

1. Seppelejahdin avausmatkat

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen tilanne on muuttunut useammankin kerran radikaalisti avausmatkan jälkeen. Vuosien varrella on saatu huomata, että jos vire ei ole aivan kohdallaan, ennakkosuosikeillakin tekee tiukkaa.

2. Montén mestari

Suomenhevosten montén SM on juuri sopivan arvokas kamppailu kuninkuusraveihin. Vaikka osallistujien voittosummat tähänastisella uralla ovat reilun seitsemän tonnin ja lähes 340 000 euron välillä, voittajan nimi ei ole kirkossa kuulutettu.

Luvassa lienee jälleen kerran värikäs ja yleisöön menevä kamppailu voitosta.

3. Pikkuprinssi

Näistä varsalähdöistä ne tulevien vuosien kruununtavoittelijat tulevat. Siirin Valtsu, Vieskoff ja Fransson ovat toistaiseksi menestyneet parhaiten, mutta myös haastajissa riittää laatua.

Ville Toivonen

1. Löytääkö Liisa lentonsa?

Kuningatarkilpailun iso kysymysmerkki on Liisan Tulilintu. Mikkelissä oli puhti poissa, ja onko kaikki ehditty saada kohdalleen kauden päätapahtumaan? Huippuasemista voisi nyt olla iskun paikka.

2. Tuleeko taktiikkajuoksu?

Kuninkuuskisan avausmatkalla on taktiikkajuoksun ainekset. Nopeimmilla avaajilla haetaan nopeasti asemat, ja tuskin Vixelilläkään ajetaan sen uran ensimmäisellä kuninkuusravimatkalla kovin aktiivisesti.

Vauhdinpitäjän paikka voisi olla tarjolla Lissun Eerikille, jos se pääsee sisäradalta sujuvasti liikkeelle.

3. Nelivuotiaat hakevat asemiaan

Pikkuprinssi on äärimmäisen mielenkiintoinen, kun Pikkupelimannin väliin jättänyt Siirin Valtsu palaa kohtaamaan Kaustisen kärkihevoset. 15 000 euron ykkösen lisäksi pelissä on ikäluokan ykkösvarsan asema kohti Kriteriumia mentäessä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kuninkuusravien montémenestyjä Carolina Krokvik osti starttihevosen Ruotsin huutokaupasta

Gallupin tulos: Ylivoimainen enemmistö tahtoisi Kuninkuusravien päättyvän kuninkaallisiin seremonioihin

Uutisviikko minuutissa: Kuninkuusravien jälkipelien kautta Hambletonianin torniolaisiin tunnelmiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video