Uutiset

Viikonlopun ravit: Kalle ja Hemmo kamppailevat radalla – Viesker ja Kari Ahokas juhlivat syntymäpäiviään katsomoalueella

Isojen ikäluokkakisojen syksy on saapunut. Viisivuotiaiden suomenhevosten tärkein kisa Derby nousee viikonvaihteen kirkkaaksi tähtihetkeksi. Derby-ravien yhteydessä viettävät Killerillä synttärikemujaan 32-vuotias Viesker ja kuusikymppinen Kari Ahokas.
Terhi Piispa-Helisten
Viekö Pikkukunkku ja Kriterium-sankari Ville Kalle myös Derbyn? Ari Moilasella on plakkarissaan jo neljä Keskisuomalainen Derbyn täysosumaa: 1999 Liising, 2000 Cameron, 2005 Artture ja 2013 Jokivarren Kunkku.

Perjantai 20. elokuuta

 

Porin raviperjantai alkaa kovien suomenhevosten pikapyrähdyksellä. Kuninkuuskisassa seitsemänneksi sijoittunut täryjyrä Sheikki mittaa nopeuttaan Kujanpään Jyräystä, Ypäjä Luotsia ja A.T. Veetiä vastaan.

 

Toto5-avauksessa kohtaa tauolta tuleva North Lexus huipputamma Club Nord Elitin ja tallikaverinsa Shadow of Brisbanen. Illan jälkimmäisessä Troikassa juhlinee Vappu-Ukko, vaikka elokuun loppua kohti mennäänkin.

 

Monté-kypärät osakisaan starttaa suosikkina Amira el Jahirin ohjastama Prix de Teivon voittaja Donato Hyrdehöj.

 

Torniossa alkaa tanner tömistä jo kello 17.30. Illan ykkösmatsi on hienovireisten Kivarin Raindancen, Armani Pressin ja Poulterin kohtaaminen. Ensin mainittua treenaa Sanna Palosaari, ja hänen suojattinsa Party Hard on kakkossarjan kuumin nimi ennen kotiradan kultakantaan tyylikkäästi palannutta luokkatamma Zola Softia.

 

Pohjoisen monté-ässän osakisassa hakee Laivakankaalta hattutemppua Ariston.

 

Porin Toto5-kisat alkavat kello 18. Torniossa ravataan kello 17.30 alkaen.

 

 

Gävlen perjantaiset Toto64-kisat on siirretty keskiviikon kaatosateiden ja niiden äänentoistolaitteistoon aiheuttamien vikojen johdosta Solvallaan. Illan ohjelmassa ovat E3-lohdutuslähdöt. Toto64-avauksessa kohtaavat kovat kylmäveriset toissakeväisen Elitkampen-ykkösen Tangen Haapin johdolla.

 

Toto64-pelissä on 112 551 euron jackpot.

 

Gävlen/Solvallan Toto64-kierros pyörähtää liikkeelle kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.00 alkaen.

 

 

Lauantai 21. elokuuta

 

Lauantaina on Killerillä edessä Viesker-ravit, ja päivä huipentuu suomenhevosten Derby-finaaliin. Ikäluokan ykkösnimi Ville Kalle voitti karsintansa vakuuttavasti, vaikka Hiipeli hienosti haastoikin. Toisen alkuerän ykkönen oli keulasta kontrolloinut Huisi Hemmo. Mustiin hevosiin kuuluu vahvan paluun radoille tehnyt ja karsinnassaan vaille kiritilaa jäänyt Core.

 

Suomenhevostammojen taistossa esiintyy kilparadoilla ensimmäistä kertaa kuningattarena Suven Sametti. Mukana on koko kuningatarkisan kärkikuusikko, kun Suven Samettia lähtevät haastamaan Seinäjoen seppeletaistossa seuraaviksi sijoittuneet Ciiran Tähti, Lakan Leija, Hetviina, Liisan Tulilintu ja Taksvenla.

 

Ravien yhteydessä juhlitaan 32-vuotiaista ravi-ikonia, viisi kertaa kuninkuuden peräkkäin voittanutta kaikkien aikojen suomenhevossankaria Vieskeriä ja sen 60-vuotiasta isäntää Kari Ahokasta.

 

Jyväskylän Toto75-ravit käyntiin kello 13.

 

 

Lauantaiksi saadaan äänentoistopulmat ratkaistua, ja Ruotsin 75-kisat käydään Gävlessä. Ravipäivän huippuhetket koetaan E3-finaaleissa. Tammojen finaalin avainhevonen on Erno Gardemeisterin omistama supertähti Islay Mist Sisu. Oriiden ja ruunien ottelussa kantaa suosikin manttelia Daniel Redénin laittelema suurlahjakkuus Francesco Zet.

 

Mika Haapakankaan ässät lauantain pelipöytään ovat Pronssidivisioonan Gogobet Sisu ja Klass I:n Tattoo Avenger. Jonna Irrin tallin Toto75-toiveet ovat jälkimmäisen kanssa samassa koitoksessa kisaavan Again Kronoksen yllä.

 

Keskipitkällä matkalla miteltävässä Kultadivisioonassa etsii ravisäveltä Derby- ja Suur-Hollola-ajon voittaja Hachiko de Veluwe. Vastus on piinkova Heavy Soundin, Milliondollarrhymen ja Coin Perdun johdolla.

 

Gävlen Toto75-pelissä on tymäkkä yli 3,1 miljoonan euron jackpot.

 

Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.30.

 

TotoTV-studiolähetys kello 14.00–20.00. Asiantuntijoina ovat Martti Ala-Seppälä ja Marko Lähteenmäki. Juontajana toimii Antti Pylkkänen. Haastattelut: Jere Törmänen

 

Studio näkyy suorana lähetyksenä MT26-kanavalla.

 

 

Sunnuntai 22. elokuuta

 

Pyhäpäivän raviruletti alkaa Etelä-Pohjanmaalta, Ville Kallen kotikonnuilta Lapulta. Ville Kallella on Huhdannevan kauden ainokaissa totoraveissa oma nimikkolähtönsäkin.

 

Helkan Urho hakee jo vuoden yhdeksättä täysosumaansa. Ville Kallen seurakaveri Troopers on kova luu lämminveristen ylimmässä sarjassa. Rahakkaimpien kylmäveristen voltissa tekee debyyttinsä Suomessa Tåga Prinsen. Ruunan tason testaavat Hipatsu ja kuningatarkisan kaksinkertainen kakkonen Sävel-Taika. Tamman ohjat ottaa käsiinsä parikymppinen Matias Oja-Nisula, jonka johdolla Sävel-Taika vei nimiinsä Kankaanpään paikallisraveissa Marinka-ajon.

 

Joensuussa Toto4-pelin tukipilareita ovat jo kauden yhdeksättä voittoaan jahtaava salamannopea Roberto Diver ja ykkösputkea nikkaroiva Tazer. Päivä saattaa päättyä valtimolaisen Martti Pellikan peijaisiin. Ensin hän marssittaa Linnunlahdelle Queen's Visan, sitten Dream Togetherin.

 

Sunnuntain pääravit kisataan Riihimäellä. Päivän vetonaula on ”varjo-Jubileumspokalen” Riihimäki Grand Prix. 5-vuotiaiden väännössä jahtaavat 5 000 euron ensirahaa Skyfall Shine, BWT Echo ja My Sweden.

 

Riksun pääpeli on Toto65. Tapio Mäki-Tulokkaan trio Ray Record - Perfect Chapman – Leemark's Ghost on paljon vartijana. Riihimäen kauden päätöslähdön kuumin voittajakandidaatti tulee sekin Mäki-Tulokkaan tontilta; Aura River iski tiistaina Teivossa itsensä tyylikkäästi voittojen tielle ja toinen peräkkäinen tolppa on liki.

 

Lapuan Toto4-kisat starttaavat kello 12 ja Joensuun kello 14. Riihimäellä ravataan Toto65-kilpailut kello 17 alkaen.

 

Vaggerydin Toto75GrandSlam sinetöityy SmålandsMästaren -mittelöllä. Onkel Invest Oy:n omistamalla vanhalla kunnon Nadal Brolinella on oiva sauma ottaa kakkosten perään kauden avausykkönen. Ruunan edellinen napakymppi on syyskuulta 2019.

 

Malin Kullberg mittelee ajokkinsa Favorite d'Atoutin kanssa Smålandin monté-mestaruudesta toisessa Toto75-kohteessa.

 

Vaggerydin Toto75-kierros pyörähtää käyntiin kello 16.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Kissa ja hiiri -hippaa Kouvolan päälähdössä – Kari Alapekkala kolkuttelee tuhannen voiton kerhon ovella

Viikonlopun ravit: Celsius Evo ja Credit to Love käyvät Jokimaalla kavionvääntöön – Dusktodawn Boogie taistelee Vincennesissä

Viikonlopun ravit: Pauhis ja Teivainen koettavat jatkaa kultaketjuaan – Majestic Man ja Astrum vuodenvaihteen suuret sinivalkotoivot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle